"Графа": Скандали безкрай – оставки, сигнали до OLAF

"Спаси София" постоянно открива нередности при ремонта
Обновена: 19 окт 2018 11:04 | 19 окт 2018 11:00, Джесика Вълчева
23

5077 гледания   |  Още видео

Скандалите и споровете около ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" продължават, а напрежението ескалира до искане на оставки и дори сигнали до европейски институции.

Неправителствената огранизация "Спаси София" откри поредните нередности с изпълнението на ремонта, според които проекта и използваните материали за виброизолация на трамвайните релси са били променяни.

От организацията незабавно сигнализираха до европейската служба за борба с измамите OLAF, а освен това от "Спаси София" искат и оставката на столичния зам.кмет по транспорта Евгени Крусев.

Още по темата

"Проведохме едно двумесечно разследване на цялата документация и установихме, че Столичната община е нарушила Закона за обществените поръчки. Тъй като е отстранила участник от търга, защото е предлагал материал, който не отговаря на изискванията и след приключване на поръчката е позволила спечелилият участник да използва същия този материал, заради който друг е бил отстранен", обясни Борис Бонев пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи нямат съмнения в качеството на избраните материали, но те са неподходящи за ремонта.

"Няма как да засегнат финансово проекта и обществения интерес. В самия договор е записано, че при промяна на какъвто и да е параметър или материал, ще бъдат направени съответните анализи и ще бъде заплатено само толкова, каквато е стойността на вложения материал. Нищо повече", категоричен беше общинският съветник Зафир Зарков.

Колегата му Иван Таков пък обяви, че може да се каже, че това е несъществено нещо, но трябва да се има предвид, че материалът участва вътре в оценката.

"След като е сбъркан проектът, най-нормалното нещо беше да се проведе отново процедурата, защото по този начин се постави един от участниците в неравностойно положение и това е факт", заяви Таков.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Rasledvana da e fandakova i sam kmeta i milioneri sa i dvamata fa stroiteli sa na gerb komidionite da v djobovete na gerbarute milioneti korupzioni mutri mutresi ot zarvuli milioneri kak boiko gi tarpi kak tarpi prostazite alkoholizi simionov i siderov koito go islagat prostaka simionov s dumite si kam maikite s bolni deza sa nedopustimi marsch na selo milioner simionov prostak si bil i taksv schte si ostanesch
21
2
 
7
 
! Отговори
пари преди 1 година
Пари за ремонти бол, но да се изплатят задълженията към работещите от ОДЗ-тата, а може би и други няма! На много места не за изплатени парите за облекло. Парадокс е, че на най-ниско платените служители още им искат бележки за закупено работно облекла. Като се пенсионирам всички комплекти ще ги дам на г-жа кметицата да има да се облича! Не всяко година е необходимо закупуване на работно облекло. Трябва да се измени наредбата за работно облекло.
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение кой е открил и огласил нередностите! Факт е, че се краде, строят се грозотии и то от едни и същи богопомазани, ремонти на ремонтите по едни и същи трасета... Рядко минавам по "Графа", но и от моите данъци там лежи определен дял, както и в паветата на Дондуков, и в плочите пред НДК и тези пред църквата "Св.Седмочисленици". Трябва ли да търпим още?
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сега, явно на дневен ред е не да се гледа какви, всъщност, нарушения са открили от "Спаси София", а да се плюе по нейните членове, с което да се дискредитира тяхното мнение и изложените доказателства.''

Къде са доказателствата бе, кayн? Разни манипулирани снимки, платени от БСП не могат да бъдат доказателства. Отиди и виж сам какво е положението, вместо да разтягаш локуми и да повтаряш като папагал разни клюки и слухове.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, те са си приятели с ишиаса, ОЛАФ ги не лови...
17
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да спасим София от търтеи и търтейски организации!
16
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От този лай на псевдоспасители по всички теми вече ни болят ушите! Оставете хората да си вършат работата,а вие си намерете почтен начин на живот!
15
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаше нарушение на закона за обществените поръчки отстранената фирма щеше да оспорва решението пред Административния съд. Само че такова оспорване не е подадено, вместо това се пуска "гражданска организация" състояща се от четирима джендър-комсомолци да плюят световноизвестен производител със 100 годишна история. Явно има нещо гнило и то не е в поръчката, а в Спаси София.
14
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязвам, че герберските опорни точки вече се прилагат по форумите.

Сега, явно на дневен ред е не да се гледа какви, всъщност, нарушения са открили от "Спаси София", а да се плюе по нейните членове, с което да се дискредитира тяхното мнение и изложените доказателства.
Типично по комунистически. Типично по герберски.
13
9
 
19
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
До СС

Не е нужно да имаш инженерно строително образование, за да откриеш нарушение в процедурата по обществените поръчки.
Ти, изобщо прочете ли статията??

Или сляпо защитаваш герб. Всички критикуващи герб сакомунисти. Който критикува е *** или платен от комунистите?? Така ли??

Знаем ви вече мантрите, но те отдавна се изтъркаха. Елементарни и плоски сте, всички гербери.
12
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен няма съмнение че тези от Спаси София за взели тлъст рушвет от австрийската фирма да лобират за тях и да се сложи по-скъп и лош материал на релсите, като така бъдем ощетени всички данъкоплатци.
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази самоковска учителка по руски разсипа София.
10
0
 
18
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИИСКИ преди 1 година
ПРОСТОТИИ И ДАЛАВЕРИ--ИМА ЛИ ПРОКУРАТУРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА--КАКВО ПРАВИ ЦАЦАРОВ-СПИ ЛИ!?
9
1
 
15
 
! Отговори
Малко ретроспекция преди 1 година
Някой вижда ли ги къде са?Вноската за рали Дакар не се брои.
Евро финансирането е отделно.
Не е скромно.
Бюджетът на София събира се от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ
през 2010 година ще бъде 1.2 милиарда лева
за 2011 г. 1,3 млрд. лева.
за 2012-г. 1,272 млрд. лв
за 2013 г. 1.190 млрд
за 2014 г. 1,465 млрд. лева.
за 2015г 1.49 млрд. лв
за 2016г. 1.26 млрд. лева
за 2017г с 63 млн. лв. повече от м.г. и възлиза на общо 1325 млрд. лв
за 2018г над 1,43 млрд. лв. Това е със 104,9 млн. лв. повече от 2017 г
8
6
 
24
 
! Отговори
шматка преди 1 година
До СС

Цецо стига ве.
Разконспирирах те.Днес е петък.Има парламентарен контрол.Отивай там не да дращиш тук
7
14
 
34
 
! Отговори
СО преди 1 година
До СС

Факт е, че показват истината. Какво значение има какви са?!! Не трява да си архитект или строителен инженер за да ти избоде очите, как са си оставят ръцете навсякъде, и все едни и същи фирми. Разходи се по Дондуков или Витоша и виж за какво говорим. Ако ли пък не ти прави впечатление, значи и ти си от претръпналите, за които мизерията се е превърнла в нещо "нормално"
6
45
 
26
 
! Отговори
СС преди 1 година
Да видим кои са тези от Спаси София:
Борис Бонев - *** в интернет форум, 10 години бута Стопанско управление в Париж без да работи. Познания по строителство - нула
Гергин Борисов - завършил УНИБИТ, колеж по библиотекарство, познания по строителство нула
Още няколко никому неизвестни лица около тях, никой с техническо образование.
Самообявили се в интернет за контрольори на всички ремонти в столицата.
5
2
 
17
 
! Отговори
шматка преди 1 година
До Чиновник

Не харесвам *** но ако НЯМА нередности колкото и да плащаш не може да откриеш такива.
Време беше опозицията да започне да работи реално а не само да развява листи в парламента
4
23
 
26
 
! Отговори
Спаси София корупция преди 1 година
Аз пък постоянно откривам нередности около Спаси София. Договор за ремонт на соц паметниците на Людмила Живкова в Камбаните - как и защо го взима Спаси София? Получават по 3000 лева за да пребоядисат едно кошче за ***.
3
3
 
33
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Случва се нещо много добро.Имаме наченки на някакъв контрол над действията на правителството.Хайде след София тръгнете да ровите и из провинцията защото там е по зле