Ремонт в София: Викове, крясъци, дивашки ругатни на работници!

Ако и вие видите нередност, подайте сигнал в HelpBook
26 окт 2018 18:30, Анисия Иванова
80

Снимка: HelpBook.info

Представяме ви един сигнал от платформата HelpBook.info. Гражданинът е озаглавил текста си: "Това София ли е? Нахално и безобразно отношение на строителни работници към граждани, общинска и частна собственост".

"Около 9:00 ч. улицата се огласи с викове, крясъци и ругатни на строителни работници. Централна столична улица се превърна в циркова площадка на диваци - изненадващо започват изкопни работи на единствената улица в столичния квартал "Редута" - ул. "Велчо Атанасов" в близост пред бл. 44.

В изключително натоварения участък, възлова артерия за единствения автобус за квартала №72, двупосочна за МПС и с много препятствия за пешеходци. До вчера от общината ремонтираха насрещния тротоар - единствен за пешеходците, днес отново всичко се съсипва пред очите ни.

Участъкът е ул. "Велчо Атанасов" 44. Нямаше никаква указателна табела, която да информира гражданите какво се случва. Над 3-4 човека ръкомахат и говорят на висок тон, това което се чува са ругатни. В снимковия материал се вижда грубото отношение към МПС, чийто водач обяснява, че му е необходим достъп до Аптеката за лекарства.

Майка с две малки деца, едното на ръце - задържаха я и очакваща да пресича. Това се случва в първите 10 мин. Към 12:40 пък камионът, разтоварил тракторчето и строителните материали, тръгва и счупва цветарник, поставен добросъвестно от собствениците.

Шофьорът въобще не се обръща, за да види какво е направил. Строителните работници, които са на обекта, са без каски на покрива. Допустимо ли е това, трябва ли да се случи нещо непоправимо, за да се търси оправдание? Държим на проверка от контролни органи, имало ли е необходимите разрешения за частичното затваряне на улицата и извършване изкопните дейности и какви мерки ще се предприемат, за да не се случат фатални неща?", пита недоволният жител на Редута.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook на Investor Media Group!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До софиенецИди си в Турция и се успокой.
26
5
 
17
 
! Отговори
българин преди 5 години
гледал съм гироми са това
25
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
няколко платени трола .знаем ви кои сте.
24
21
 
8
 
! Отговори
софиенец преди 5 години
Не съм учуден,става дума за народ, който трича кучета, удря се с дрянови клонки по гърба, гази въглени...По големи диваци от нас българите няма,по фолклора и обичаите ни си личи.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина е като торнадото ако не знаеш от къде е минало ще разбереш по щетите а за въпросния без вълшебните думи не работа ми нищо на българина не върви.Поне на усреднения има и една малка група от нормални хора която се оплаква от крете.ниите на 95 процента азиатски диваци но за тях на никой не му време.И даже им се обяснява че за бъдат забелязани трябва те да набият и напсуват диваците тоест да станат същите като тях но то тогава и от недоволство няма смисъл да се примирим че сме патагонци.
22
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми Софиянци !И всички останали !Искахте Демокрация -ето Ви е !Ще става още по-интересно !Всичко само започва !:)
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринЕ какво очаквате? Да слушат по цял ден Моцарт на уредбата и да си говорят на "сър" ли?-------------Българино, ето това е една от хилядите причини, поради които се махнах от България. Не е заради пари. В Бг си взимах чудесна заплата, не е заради парите. В Швейцария живея и тука като има ремонт си го правят както му е реда. Разбираш ли изобщо къде е проблема? Или още живееш в 19-ти век.
20
8
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Без "вълшебните думи" работа не върви, обяснете им на тези буржоа.
19
18
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
айде пак недоволни "европейски софиянци"! прах, шум, псувни,...... ми ходете си на село бе, там е тихо и спокойно!
18
1
 
17
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До АнонименОтговарям и поправям-добрия матрал се изнесе в чужбина-ток остана верно калпавия ромски матрал.Ама живеят по добре от ония дето бачкат и пращат-щото червените перачи ги дондуркат и глезят.В чужбина ,наблюдавал съм-бачкат и мълчат хората. Ако има красъци или не работят-go home !
17
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТОВА ВИ Е БЪДЕЩЕТО В СОФИЯ.ЩЕ ВИ ЗАТВАРЯТ УЛИЦИТЕ, ЩЕ ГИ РЕМОНТИРАТ НЕКАЧЕСТВЕНО, ЩЕ ВИ МАЧКАТ ЦВЕТАРНИЦИТЕ ПЪК НАКРАЯ И ВАС ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА МАЧКАТ.ТАКА ЧЕ РАДВАЙТЕ СЕ, ЧЕ ЗАСЕГА СА САМО ПСУВНИТЕ.
16
7
 
8
 
! Отговори
Boto преди 5 години
Не знам какво се очаква. Професори и доктори ли да редят паветата там?Аз минавам всеки ден. Кръстовището не е от най спокойните ама па сериозно натоварено никога не е било. И сега да не си кривя душата пред строящия се блок оправиха тротоара хората всичко е ново.Другия тротоар е свободен.Прав беше един от коментиращите. Евтина реклама на безполезна платформа.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
П ете ако бяха кадър и, нямали да маат си кирките. Ухахаххахаа
14
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като кадърните работници избягаха в Европа, тук останаха най-големите ***. По-зле ще става! Няма никакви индикации, че емиграцията ше спре. Напротив, след нова година ще има нови стотици хиляди напуснали клоаката БГ. Ше останат само номенклатурните кадри по агенции, които ще се самоизядат!
13
4
 
10
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
Безплатна реклама на балъшки портал
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то па едно бачкане... ум да ти зайде...
11
5
 
24
 
! Отговори
Danni преди 5 години
Свга ще искате да се наемат само тихи и интелигентни работници, които да си говорят на вие. Пак, че в останал някой да бачка още тук.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народонаселението тотално е изпростяло. Нормално... материала е калпав.
9
2
 
21
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Това е много общо строителните работници викали и крякали!!!Тези строителни работници си имат фирма, имат си технически ръководители , имат си надзор!!!Аз се сещам за една фирма, която строи в София яко с еврофондове и обществени поръчки, казва се Джи Пи Груп!!!А пък лекарите уморили днес няколко хора, за нередности пишете!!!Агент Питър Фланиган!ЦРУ!!!
8
2
 
24
 
! Отговори
House M. D. преди 5 години
На изборите пак всички за Фандъчка. За една модерна европейска столица!