Седми ден: Протестиращите майки искат оставката на Симеонов

За кратко недоволните блокираха бул. "Дондуков" пред МС
28 окт 2018 19:50,
83
Седми ден: Протестиращите майки искат оставката на Симеонов
Снимка: Архив, БТА

Седми ден майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани протестират пред сградата на Министерския съвет с искане pа оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още по темата

Майките обявиха, че протестите ще продължат до свалянето на Валери Симеонов от поста и от днес започват да събират пари, за да го изпратят в Бургас. Първото дарение от 10 кг монети вече направи гражданин, който подкрепя протеста им, съобщава БНР.

13 700 души са се подписали за оставката на Валери Симеонов на Facebook страницата на протестиращите майки.

За кратко протестиращите майки на деца с увреждания блокираха бул. "Дондуков" пред Министерския съвет, като поставиха плакат с надпис: "Събираме помощи за политик с тежки увреждания" и разпръснаха десетки жълти стотинки по жълтите павета.

След като поставиха плаката пред МС хората написаха "Билет за Марс" и "Билет за луната", адресирайки го до Валери Симеонов, а едно момиченце подари цветя на пазещите пред МС полицаи. "Валери оставка и затвор", скандираха още те.

Малко по-късно те отново тръгнаха по булевард "Витоша".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Напомняне преди 5 години
До не съм оптимистВсички знаят кой плащаше за протестите срещу Орешарски, големи задокеански пари вървяха там, така че мълчи! А тези жени черпят силата от мъката и безнадежността си заради липсата на социални услуги в България.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои не разбраха, че колизията е в това, че някой си Валерка, наглец и грубиян обиди цяла група български граждани, държи се арогантно, бута бабички, обикаля като гаулайтер из курортите да установява неговото виждане за нещата, прави хотелски далавери, и т.н. И няма достойнството да се махне от сладкия пост, въпреки че толкова хора искат да с разкара! Никога в България не е управлявала такава жалка пасмина! Страх, страх витае из "върховете"! Какво ли ще бъде възмездието?
50
1
 
1
 
! Отговори
Какво те чака!-2 преди 5 години
До Анонимен 59 - продълж....се осигурявали здравно, така, че се успокой за твоите данъци - тях има кой да ги прибере, да ги препрати към Каймановите о-ви или Вадуц! Но на теб ти пречат тези нещастници!Знаеш ли какво - с твоята гнила психика и морал може и да избегнеш лошата участ. Да се преселиш на място злачно и покойно по-рано от средностатистическия българин.Злобата яде отвътре! И, бъди сигурен, няма да с почувства липсата на твоите данъци! Няма да храниш никого...
49
2
 
1
 
! Отговори
Какво те чака! преди 5 години
До Анонимен 59Отвратително звучи твоя егоизъм, излял се прочувствено в обидни думи към хора:"Плешиви, с цяла страница болести, без зъби, арогантни, очевидно безотговорни както към своето здраве, така и към поколението си!".Скапльо, и ти ще оплешивееш, ще сложиш ченета, очила, слухов апарат, ще вземаш шепа лекарства за диабета, кръвното, аритмиите, простатата (ще ти бъркат отзад , за да я опипат, на теб ще ти хареса!), ще те водят на ЯМР, ще те унижават... Всъщност, всички изброени от теб са
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДръндерАбсолютни недоразумения протестират. Пълна безотговорност към държава и общество. Плешиви, с цяла страница болести, без зъби, арогантни, очевидно безотговорни както към своето здраве, така и към поколението си! Докторите й казали да го остави и да следва естествения път! Не, голям героизъм да го докараш до 14 години. Ние ще я издържаме нея и него. Ще поемем песионните вноски за родителите й. След години нашите деца ще ги товарят с нейната и неговата издръжка. И ще делим пенсиите.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВъзмутенТи слушал ли си речи на Маргарет Тачър? Ако въобще знаеш коя е и какво е направила за Англия? Чел ли си как е наричала моньорите и техните профсъюзи решили да правят каквото си искат в Англия? Слушал ли си Орбан? Слушал ли си Тръмп? Аман от *** с нежни души! Ама да не обидим някого дори и да уринира върху главите ни. Единствено проф.Христов е цитиран правилно. Нито Петър Младенов,нито Орешарски,нито Бойко Борисов,Симеонов и т.н.бяха цитирани коректно! И 80-те процента скочиха!
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е на жълтите павета си е атентат! Простотията им я видяхме при скандала дето спретнаха в комисията в Парламента. Ще ми влизат когато си искат в Парламента. Министър председателя да им дойде на крак. Нямат зъби, коса, с ишиас, дискови хернии, коксартроза. Какво да чакаме от такива индивиди,дето за себе си не могат да се грижат. Естествено, че ще искат ние да се грижим за тях и техните..А за просташкия език?
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГражданинГражданино, искрено ти пожелавам съдбата да те накаже за тези думи и ти изпрати подарък да се грижиш за болен, инвалидизиран близък човек, да си отговориш сам как е!
44
2
 
2
 
! Отговори
Даскалът преди 5 години
До месараТъъъъпчо, научи български! МесарЯ/ЯТ/, а не месарА/ЪТ/. Първо научи езика, а после се опитай да сглобиш смислено изречение!
43
3
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
До Гражданин 47Гражданино *** моля ви тролете другаде! Не всички, които протестират са луди или от бсп. Някои от нас наистина искат това недоразумение Влаьо Шумомера вън! И за това не ни плащат или агитират!
42
1
 
0
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
До месара 51Защо ли си толкова ***? Защо ли?
41
12
 
15
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката провокаторка нинова, само толко ли "недоволни "можа да активизира, защо я няма всенародната подкрепа? защо ли?!
40
11
 
12
 
! Отговори
Хахаха... преди 5 години
Гледайте забраненият филм,когато Ботев слиза от радецки и трябва в първото село да го чакат 400 въоръжени мъже,а там в селото всичко живо се е скрило от страх...Защо ли картината е същата и сега...Жени с болни деца ще свалят правителството до като българи юнацикакто обичат да пеят,са скрити по колибките си...робииииииии.....
39
19
 
17
 
! Отговори
Сигурно преди 5 години
Сигурно има протестиращи майки, но повечето други, са хора на Корнела, главно от младежкото БСП.Може би имат право хората на Корнела да протестират - зер те са си увредени.
38
12
 
9
 
! Отговори
При Орешарски преди 5 години
При Орешарски протестите продължиха 404 дни.Така, че нищо велико няма в 7 дни протести !!!
37
23
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Абе тия майки щом пилеят пари по площада май НЯМАТ нужда от никаква помощ?!Стотинките да не би да не са пари ?! Хептен я удариха през просото !!! То бива наглост и безочие,ама тяхното е вече ...простотия! Е,в по-голяма степен на тия,които ги насъскват и стоят зад тях !Те нямат срам!!!
36
2
 
4
 
! Отговори
Kavet преди 5 години
Ortodoksalnite teroristi v rbg nemat krai....
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43Поздравявам те за находчиво подбрания цитат!Форд е казал нещо много на място. Умен човек!
34
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НТи пишеш, че Бойко си бил отивал.Може да си отива който ще. Но само Корнела да не идва на власт, защото тогава вече и кокошките ще ни се смеят.За другите възможни беди и не пиша. Наточили са зъби за спестяванията на хората. Драпат за власт, за да започнат да фалират банките една по една. Те друго не знаят. Когато няма как насила да вземат собствеността на работещите, мислещи и спестяващи хора, комунистите предизвикват изкуствени фалити и по тази начин пак присвояват!
33
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хенри Форд по време на голямата депресия казва следното Когато тия които работят започнат да плащат на тия които не искат да работят това е краят на демокрацият . Във връзка със натиска на синдикатите през 1928 г. САЩ