Нова зелена зона – от понеделник. Битка за 6500 места!

Така местата за платено паркиране в София стават 27 500
Обновена: 1 ное 2018 18:39 | 1 ное 2018 08:30,
82

С 6500 места ще се разшири зелената зона за паркиране в София от понеделник.

Нововъведението трябваше да влезе в сила от днес, но на 1 и 2 ноември от Центъра за градска мобилност няма да осъществяват контрол, а служители само ще обясняват на шофьорите за новите правила.

Още по темата

5000 заявления за стикери за паркиране са подадени от живеещи в новите зони - горната част на "Лозенец" и части от районите "Оборище", "Красно село" и "Възраждане". Повечето го направили в последните дни и данните им още се обработват, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

"На някой места домуващите настояваха да има допълнителни паркоместа, за да има къде да паркират близо до дома си. В тези райони ще паркират най-вече домуващи, а приходите ще са основно от винетките", коментира пред Bulgaria ON AIR Румяна Милова, началник на Дирекция "Паркиране и мобилност".

Офисите на ЦГМ ще работят в делнични дни от 8:30 до 17 часа.

В събота документи ще се приемат само в офиса на станция "Европейски съюз" - от 10 до 16 часа.

С разширението на зелената зона шофьорите вече ще трябва да плащат, за да паркират автомобилите си по бул. "Ситняково", ул. "Стоян Михайловски", бул. "Пейо Яворов", бул. "Никола Й. Вапцаров", ул. "Атанас Дуков", ул. "Люба Величкова", ул. "Сребърна", ул. "Хенрих Ибсен", ул. "Козяк", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Акад. Иван Е. Гешов", бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен", ул. "Йоаким Кърчовски", ул. "Камен Андреев", ул. "Охридско езеро", ул. "Гюешево", бул. "Инж. Иван Иванов", бул. "Ал. Стамболийски", ул. "Димитър Петков" (до ул. "Д-р Калинков" и обратно), бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Константин Величков", бул. "Сливница".

Глобата за паркиране по пешеходни зони, тротоари и градинки е от 50 до 200 лв. 200 лв. е и санкцията за заемане на място за хора с увреждания.

С новата зона местата за платено паркиране в София стават около 27 500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
14
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Явно не познаваш София. Само в твоето малко населено място навсякъде се стига без проблем с градски транспорт. На мен с градски транспорт преди 10 години ми трябваха над два часа с градски транспорт, за да стигна до жълтите павета.
40
26
 
9
 
! Отговори
Ую преди 5 години
Като чуя СОФИЯНЕЦ, ПОВРЪЩАМ. КАТО дойдете на морето, все гледате да минете тънко, ама иначе сте дебати гражданите!
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро и такса "въздух"!!!Гарантирано от Боко-тиквата и ГРОБ!!!!
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34Дошъл съм в София когато съм се родил за разлика от теб, див селски бек!!!
37
2
 
22
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Абе идиоте, ти само в собствения двор ли ще си караш колата, като я купиш?Или планираш да караш нон стоп и спирането ще ти е само като стигнеш обратно в собствения двор?Тогава за какво ще ти е кола?Ето заради такива умници, с мозък на овен се избират тези "политици" хванати в гората, които измислят тази "уредба" на държавата, която е синоним на съсипия.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Приходите от зоните се "усвояват" = КРАДЪТ от "првилните" хора!!!Така че, Надай се Минке за голем У..... ама немааа.
35
1
 
21
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Изакай само още малко.Ще имате и зони и ще плащате като попове, рекет на играчите от ГРОБ, които управляват София.А за следващия мандат на тази "партия", когато пак ще вземат властта, спонсорирани от американското посолство, могат и водомери да ни сложат отпред. Нататък не знам ... може да ни сложат да им плащаме и вдишване - издишване. Наглостта им и нахалството им са безкрайни.Няма да ви подминат, гарантирано от ГЕРБ!
34
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелената тиква и селянката с кметка програма "зелена София" няма да спрат, докато не започнат да събират пари от Перник до Пазарджик, а този град постепенно се превръща в ***.Няма ли край на тяхното нахалство и алчност?!?
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5000 заявления за стикери за паркиране са подадени от живеещи в новите зони - ЧИСТ РЕКЕТ!На какво основание събират пари от живущите, при положение, че така се нарушават правата им, наказват ги за това, че живеят на съответния адрес и освен това събират пари не за услуга а за вреда, която им се диктува
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напускайте София хора. Това вече не става за живеене. Роден съм в София, но я напуснах и не съжалявам!
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как по бул Сливница ще е зелена зона като там има бус лента? В бус лентата ли ще е паркинга???
30
7
 
6
 
! Отговори
do 25 преди 5 години
До АнонименНеграмотник, ако ти си критерий за софиянец, много жалко за столицата. Явно си ***, дошъл преди 17г. на държавна службица
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвайте се, Лозенци, ликувайте! Пък ние от по-крайните квартали с мъка ще продължим да си паркираме, където ни е удобно около блоковете, и ще искаме да плащаме, ама няма на кого, няма зони при нас.
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приходите от зелена и синя зона трябва да се влагат за ремонт и подобряване на същите тези улици. В нашия квартал от повече от година има зелена зона, но тротоарите са в ужасно състояние
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тези 400лв наем, вземето го изрежете това не лъжете хората.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, трафикът ще се увеличи, щото вместо да спреш и да паркираш, ще ти е по-евтино да правиш кръгчета по улиците, докато чакаш. Както е в Ню Йорк например.
25
11
 
15
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Браво на Данчето Фандъкова. Сега ша ги питам жигитите от крайните квартали Люлин и Младост, как като нямат 5 лева в жеба ша ми слизат в централната част с трошките си за по 2 хиляди лева. Ааа...иначе аложили и чипче...ей...многу вари ей.
24
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро решение, нека се намали трафика в центъра, аман от селяни дето всеки ден пълнят града с таралясниците си и спират по местата на живущите. Цяла София да стане зона и да могат безплатно да паркират само софиянци, другите да плащат както е редно като гости на града. Пред моя блок вече няма една кола със софииска регистрация, само провинциялисти и се бутат и запушват, направо е страшно. Всичките купили по един МЛ на 20 години и се мислят за успели на Софията... мъка
23
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СофиянецЪ 24Кофти е да си провинциален греъдей, нали!!Миришеш още на обор.
22
9
 
45
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Рисковете от ходенето пеш. Да те удари кола, камион,автобус,мотор. Да те ограбят. Да те набият. Да те опръскат минавайки през кална локва с *** газ. Да паднеш в отворена шахта. Да те нахапят кучета. Да ти падне висулка на главата. Да си изтупат покривката върху теб. Да дишаш всички газове от колите. Тръгнеш ли пеш веднага ставаш мишена и жертва .