18 кила тумор... в корема на 50-годишна жена

Изваден е във ВМА, образуванието – рекорд за болницата
5
18 кила тумор... в корема на 50-годишна жена
Снимка: Getty Images

18-килограмов тумор от корема на 50-годишна жена отстраниха специалистите от Клиниката по Ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на ВМА, съобщиха от болничното заведение.

Операцията на пациентката е извършена от екипа на началника на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Туморната формация е с размери 45/40/15 см. и общо тегло 18 кг.  Това е личен рекорд на клиниката за големина на премахната туморна формация.

За пациентката това е втора подобна оперативна интервенция, като предходната е била през 2009 г. Тогава е изваден тумор с тегло около 6,5 кг.

За осъществяването й в предоперативния период са били извършени обстойни изследвания и детайлна предоперативна подготовка от страна на хирургичния и анестезиологичния екип.

С оглед запазване на бъбречната функция се е наложила и намесата на урологичния екип на професор Илия Салтиров.

В момента пациентката е стабилна и под активно наблюдение в клиниката.


5
Още по темата: операциятуморВМА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Струва ми се, преди 4 месеца
че земната медицина е погрешна; трябва скенер на цялото тяло и тогава да се предписва лечение; така ще се видят МНОГО НЕЩА! А сега- на сляпо.. ако не мине с тези лек.- други: да. неуспелите ПОВРЕЖДАТ нещо- и така... до края...
Как лекуват извънземните- скенират те с поглед; а може и с енергия да те излекуват..( това е фантастика;-)) Но за скенера- е верно!
4
0
 
4
 
! Отговори
Горан преди 4 месеца
До 3: Ако това е причината за появяването на туморите, добре - да речем, че се научат... Не знам. Мъгляв е произхода на подобни образувания, и има немалко генетичен фактор в тая работа. Ама, да спрат и да замърсяват с какво ли не... иначе, кой знае какво още ни чака...
3
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 месеца
А хората кога ще се научат, че не всичко, което лети се яде...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как изобщо се е движела с 18кг тежест в тялото си! Ужас!
Защо са чакали да стане толкова голям, че чак сега да го отстранят?
1
1
 
15
 
! Отговори
Горан преди 4 месеца
Те добре са го отстранили, и хубаво тръбите, че е рекорд за болницата. Очевидно е, че е доброкачествен, иначе не би стигнал тази големина и килограми, и жената да е още жива, но е и очевидно, че жената е склонна към рецидиви, след като това и е второ такова образувание, и то първото е било през недалечната 2009-та. Та... хубаво ги отстранявате, ама има ли изобщо някаква вероятност да се научите и да премахвате причините за подобни образувания, та да не се появяват повече?