Още едно спорно изказване за хората с увреждания от НФСБ

Депутатът Петър Петров настоява, че не е разбран правилно
Обновена: 15 ное 2018 15:24 | 15 ное 2018 15:23,
76
Още едно спорно изказване за хората с увреждания от НФСБ
Снимка: BulFoto

Противоречиво изказване на депутат от "Обединени патриоти" за децата с увреждания отново разбуни духовете.

Петър Петров от квотата на партията на Валери Симеонов НФСБ каза пред "Дарик", че "тези деца трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти".

Още по темата

По думите му обаче той не е бил разбран правилно, а думите му са били извадени от контекста.

Днес той настоя и че е имал предвид децата да бъдат в дневни центрове, където за тях да се грижат специалисти.

"По този начин родителите им ще могат да ходят на работа", аргументира се той.

"Аз мисля, че това е поредната манипулация. Аз изобщо не съм казвал такова нещо. Като кажа деца, домове, родители, свободно време, работа и да направиш от това изречение... моля ви се!", каза Петров.

Той обясни подробно и какво е имал предвид.

"Смятам, че е правилно това, което в момента се прави - децата да бъдат гледани от родителите си, но държавата да си поеме своите задължения и тези деца да бъдат поставени в ръцете на специалисти, които да се занимават с тях, които да им организират времето и да дават на родителите възможността да се трудят. Аз зная какво е това да си с човек в неравностойно положение. Майка ми я гледах 3 години с деменция", каза още Петър Петров.

Той настоя и че протестиращите майки трябва да кажат истината, че получават достатъчно помощи, докато децата им са на възраст до 18 години.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира думите на Петър Петров и припомни, че премиерът се е извинил за думите на вицето Валери Симеонов за "кресливите майки" с "уж болни деца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
7
 
! Отговори
тцттцтцтцт преди 5 години
До Анонимен 2 О генийо на мисълта !!!!Да видим - дневни центрове ,мдаааа - как никой не се е сетил досега . Имаме хора / деца с 90/100 процента инвалидност - колко ли ще струва организацията - специализиран транспорт - 2 пъти дневно , колко хора трябва да бъдат назначени за обгрижването , занимаването на един човек ???? Или викаш - някаква сграда да се отвори , 2 -*** души да гледат 20 лапита , ши си фащат афтобуса , кво толкова - нали са уж болни И ти се имаш за ........
16
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките с увреждания се превърнаха в професионални демонстранти с политическите искания на Русофили за смяна на модела на червената Коркондела и резидента Президент !
15
9
 
14
 
! Отговори
gnus преди 5 години
До Анонимен 12 Oooooooo гербофил , явно нямаш проблем , парите да отиват за субсииди на партиите - 250/300 млн .лв , или пък за лепене на стиропор - 2млрд. лв, или за плащане неустойки по спрени от гербавия проекти - близо 1 млрд.лв. и други подобни грабежи . Нямаш проблем да плащаме и данъците на държавните служители , ооооо гербофиле Това ли е опорката - противопоставяне - пенсионери на майки с увреждания ??? *** би се срамувала от теб ...
14
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората с увреждания са такива. Те мислят, че всички на този свят им са длъжни.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12И като падне тавана на пенсиите, бедните пенсионери ще си са пак бедни, а богатите ще станат още по-богати. Освен това ще взимат пенсии много по-големи от заплатите, които са взимали някога. Несправедливости колкото си щеш.
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само размислете - ако вместо "на парче" да се дават пари за майки с увреждания 500 милиона, се бяха дали 1-2 милиарда за по-голреми заплати, тези майки можеха да си анагажират гувернатки и да работят. А така - "точат" държавата. Най-голямата грешка е, че въобще им дадоха пари.
11
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите за заплатите ви отидоха за майките с уврежедения - 500 милиона дава държаваат за няколкостотин майки. А тези пари можеха примерно да се дадат, за де падне тавана на пенсиите - нещо за което трябва 1 милиард - т.е. това са реално половината пари за пенсионерите.
10
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз също не виждам обида в изказването. Обида значи да използваш клавикация или епитет - глу-ак, прос-ак, кре-ен. тук квалификация няма има констатация
9
21
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието днес ще крякате ли по улиците затова, че данъка трошките ви се повишава с 8 лв. и от 12 лв. става 20 лв.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи диагнози ли ми поставяш бе малкия. Ако теб те бяха гледали по-добре нямаше да си позволяваш този език.
7
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В това изказване - къде е обидата? Може би единственото, което не им звучи обидно на тези, е когато се каже, че трябва да им се дават повечко пари.
6
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтърсват първата простотия, която им идва на устата, показват си омразата към хората и започват обяснения и увъртания как не го разбрали правилно, как извадили думите му от контекста...Няма ли да се махат тия?
5
13
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Една истина реши да каже другарят Балевски, и всички го оплюхте.
4
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТИГА ВЕЧЕЩе се кротнат само СимЬОнов да се разкара. Подкрепям ги за това!
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТИГА ВЕЧЕНе са те гледали много като малък.
2
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е Петър Петров. За дневните центрове не се плаща нищо, ако човекът с увреждания е под 18 години и се заплаща една минимална сума на месец от 45 лв., ако е над 18 години. Какво повече от това искат.
1
27
 
20
 
! Отговори
СТИГА ВЕЧЕ преди 5 години
Тези "майки" бедни и нещастни по-добре облечени от мене бе, а цял ден се бъхтам. Що не вземат да се кротнат или не - да си признаят че са платени от червенушките и да си викат по цял ден там. А децата им ще ги гледа бай благой................ Безобразници. Сладки са тези парички дето ви ги дават и е трудно да се спрете, а ?