Протестното шествие в София преминава спокойно

От МВР: Няма нарушения на обещствения ред
Обновена: 18 ное 2018 16:35 | 18 ное 2018 16:18, Красимир Ангелов
201

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест в София с искане за промяна на системата се провежда към този момент, въпреки дъждът в столицата. Шествието по някои от централните софийски улици преминава спокойно.

Протестиращите се събраха на пл. "Княз Александър Първи", като после поеха на шествие из улиците в центъра. След като премина покрай сградата на Министерския съвет, хората се отправиха по бул. "Дондуков" и по ул. "Г. С. Раковски". На място има полиция, която следи за спазването на реда и пуска движението, след като протестът премине по дадена улица.

Малко след 15 часа шествието стигна до сградата на Народното събрание, а след кратък престой пое към "Орлов мост", който бе блокиран за кратко.

От МВР отчитат, че до момента протестите в страната минават без сериозни нарушения на обществения ред. От там припомнят, че законите важат за всички и призовават протестиращите да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

От началото на днешния ден са засечени няколко нарушения. В района на гр. Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е шофирал след употреба на наркотично вещество. На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

В София шофьор на лек автомобил е отведен в Пето районно управление. Той е дрифтирал в района на пл. "Народно събрание" и не се е подчинил на полицейско разпореждане. Нарушителят е задържан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шествието минава спокойно-засега!
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тия палячовци!
5
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без Бойко директно ставаме бананова република и отиваме в аварийната лента на ЕС.
4
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагласена работа
3
6
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Искате държавата да даде ...Да, ама няма държава ...ДС-мафията я превзе отдавна.Спомняте ли си как скачахте с "времето е наше" ?!Държавното било лошо ме убеждавахте,частното е добро - радвахте се.Сега се уредихте на държавна, общинска хранилка и не мърдате от нея посмъртно !!Как да вярвам на българина, след всичко това ??
2
2
 
23
 
! Отговори
V преди 5 години
Ченгедчистите ще си пазят ранното пенсиониране до края на България ,а мафията герб е зад тях ,а не зад народа ;) А колко виши пожарникарски трябва да плати народа за да не бачка поредния селски тарикат ??? Тоз народ няма да го има с толкова душмани на врата
1
10
 
39
 
! Отговори
ДОЛУ БСП и ГЕРБ1 преди 5 години
Нарочно ли качвате снимка на края на шествието да изглежда сякаш има 50 човека, а не хиляди! СОФИЯ ПОЧЕРНЯ! ОСТАВКА!!!!!!!