Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!

Предсрочните избори нямало да увеличат доходите на хората
Обновена: 21 ное 2018 15:14 | 21 ное 2018 14:45, Веселина Йорданова
635
Бизнесът за протестите: Не може улицата да диктува на държавата!
Снимка: архив "Булфото"

Протестите са недопустими, не може улицата да диктува какво трябва да става в държавата. С тези остри думи шефът на КРИБ Кирил Домусчиев поиска правителството да вземе мерки, за да не пречат митингите на фирмите.

Още по темата

Въпросът е бил обсъден на среща при премиера Бойко Борисов в тристранен формат – работодатели, синдикати и правителство.

На нея са били засегнати още редица актуални икономически и социални теми – за доходите, работната сила, условията за бизнес, за енергетиката.

"Не може да блокират магистралите, да спират ТИР-ове с нашата продукция, да спират хората да се приберат у дома си", каза Домусчиев, който подчерта, че реално протестират малък брой хора.

"И аз мога да изляза със своите секретарки, счетоводителки, чистачки, сигурно ще събера повече от 200 човека и мога да направя и по-голям митинг пред Министерския съвет, ако съм недоволен, това не е нормално", настоя още той.

По думите му на държавата е нужна стабилност, а предсрочни избори няма да помогнат за увеличаване на доходите на хората и за ръст на икономиката, точно обратното.

Бизнесът призова и партиите да спрат с популистките изказвания, давайки предложения, които не са реалистични.

Според Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" преди години са били положени успешни усилия идеята за граждански протест да бъде дискредитирана.

"В това, което днес виждаме, има всичко – и автентична гражданска енергия, има и политически провокирани участия. Прави впечатление, че мащабът не е чак толкова голям, колкото на някой му се иска", каза Манолов.

Той напомни и че между протестиращите има различни мнения какво точно искат.

Икономическият министър Емил Караниколов заяви, че сме демократична държава и всеки има възможност да изразява своето мнение.

"Не трябва обаче да се пречи на другите, които не искат да протестират", изтъкна той. Караниколов не коментира трябва ли държавата да вземе някакви мерки, както поиска бизнесът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


635
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...na miastoto na zvezdichkite e sinonim na umstveno nedorazvit !!!
410
1
 
23
 
! Отговори
ГО- 3,2 милиона/ден преди 5 години
Задължителните застраховки: 4 милиона коли по 300 лв = 1 200 000 000, делено на 365 дни = 3 200 000 НА ДЕН. Какви обезщетения за катастрофи ще платят за 3,2 милиона на ден? Ето как се прави бизнес в България.
409
1
 
2
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Dobri Jeliazkov fabrikadjiata e niamal takiva griji.....hahahhaahahaha....stastlivo e jivial v turskata imperia.....hahahahahahaha.....
408
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не ти харесва нещо протестирай г-н Домусчиев, само че дай възможност на твоите работници да изразят своето мнение, а не твоето, под натиск да не си получат заплатите. Опитваш се да плашиш правителството с корпоративни протести ако не те слушкат, така ли? И аз смятам много неща в тази държава за недопустими, само за протестите съм съгласен. Без блокаж какво като си излязъл? И не бяха 200 човека, както ни го внушават от телевизиите. И ти го знаеш.
407
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале колко хора е унищожило само това чудовище на снимката
406
14
 
4
 
! Отговори
DJ преди 5 години
Пак ли ще връщаме народният съд? не ставайте смешни повече от колкото сте ,Пак ще ви кажа , нищо не можете да направите , неспособни сте , историята го е доказала вече . Всичкии бивши социалистчески държави правиха революции за свобода , румунците и Чаушеско разстреляха , а на нас ни спретнаха от КГБ сдин вътрешно партиен преврат и но го даДОХА ДА ГО ДУХАМЕ , и преказваме за демокрация . смешници , пребирайте се по къщите и си пийте ракийкат и спинкайте , това го умеете най-добре.
405
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе *** такава не разбрахте ли че е време вече да си ходите.заради вас сме в чуждите държави и подкрепяме чуждата икономика защото един не става от вас както има една народна поговорка. "за долна дъска на *** не ставате"
404
0
 
8
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.aaa v goliama greshka si "dragi " .." biznesmene " !!! Tova che se sabudi edin den I ti tiknaha pari v ratsete ne znachi che si s mnogo um !!! Kolkoto do "ulitsata " ..moli se da ne te zapuka ,che togava sveta shte ti otesnee !!! Togava vsichkoto otkradnatao shte varnish s veresiite !!! Triabva istinski da se strahuvash ot "ulitsata " !!! Ia mi kaji naprimer ..kakva e razlikata mejdu teb I Banevi ...naprimer ?!?? Mnogo sam liubopitna ...
403
0
 
21
 
! Отговори
Може, може преди 5 години
Когато се налага, като в този слу чай. Пък ти гледай да докажеш произход на т. нар. си "бизнес", защото предстои цялостна конфискация на имуществото ти, и Народен съд. Пред него ще доказваш, че не си смукал кръвчицата на обикновените хора, а пък ние ще преценим дали това е било така! Вижте го кирчо гела как се разпищовил.
402
8
 
5
 
! Отговори
DJ преди 5 години
Нищо не можете да спретнете , това го знаете по-добре от всички , ония изме..ри от горе го знаят още по-добре , единственно можете да изпиете кило ракия и заспите.
401
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гелосания нили щяха да го съдят за БМФ? Отдъхнаха си винкела нещо позабрави!
400
11
 
9
 
! Отговори
DJ преди 5 години
Не плашете хора !че ако всички заспали станели ще станело какво ли не , нищо няма да стане , защото в България никога нищо не е ставало .Народ който не е извоювал свободата си нищо не може да направи .По-добре продължавайте да спите , защото само това може да правите , народа си заслужава политиците , вие сте ги избрали . Пийте си ракията и спете това заслужавате .
399
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
447 А ти като какъв му се явяваш,като платена Метреса?
398
2
 
25
 
! Отговори
V преди 5 години
Народа е на улицата,а той сърдит за тировете .И кво ще му стане ,ако изчакат два часа ?И то сега няма такава икономическа активност като през лятото.Очевидно е че този се изживява като господар в тая страна.Щял да си изкара секретарките на улицата.А ти пита ли ги дали са съгласни?Тоя въобще не прави разлика между работник и роб .Това дали ще излязат на улицата зависи от тях .Ти нямаш право да се разпореждаш с чужд живот.ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Очевидно е че се опитва да крепи боко ,а не че е проблем
397
1
 
18
 
! Отговори
Лошата преди 5 години
редник Киров- мернджей мирнооо !!!! УЛИЦАТА ГОВОРИ ,кой ще ти кара тировете АКО СПРЕШ УЛИЦАТА ,кои българи се прибират 2.5 мил. които такива работодатели,като твоята организация Крип прогониха в чужбина ли или роднините ти от поредната почивка на Мадлдивите си идват ?БЕЛИ РОБИ В СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА НИ ПРЕВЪРНАХТЕ ...АРЕ БАСТА ...ВРЕМЕТО ВИ СВЪРШИ УЛИЦАТА КАЗА И ПОКАЗВА СВОЯТА СИЛА .НАРОДЪТ СЕ СЪБУДИ ...МИСЛЯТЕ МУ...
396
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Киро може да вие е Гел, Редник, Парахода, но е богат, а вие сте скъсани ц.ъ.р.вули.
395
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как какъв. Почетна делиорманска гелосана м'астия
394
0
 
24
 
! Отговори
фердо преди 5 години
този какъв е в държавата
393
0
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
И какъв е този бизнес, дето 300 души му пречат?
392
3
 
29
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Кире още малко им остана на твоите дето им лижеш задниците ,Да му мислиш после.