Ректорът на СУ за рекламата на тв "Алма Матер": Беше грешка!

Клипът не съответства на академичния стил на университета
Обновена: 25 ное 2018 19:19 | 25 ное 2018 19:12, Цветелин Димитров
12
Ректорът на СУ за рекламата на тв "Алма Матер": Беше грешка!
Снимка: Булфото

Ректорът проф. Анастас Герджиков отбеляза по време на тържеството за патронния празник на Софийския университет "Св. Климент Охридски", че висшето учебно заведение се стреми да се отвори към обществото като една от най-важните образователни, научни и културни институции на България, съобщава БТА.

"Целта е не просто да запознаем обществеността с нашата работа, а да се опитаме да променим обществения климат, в който губим ценносттите си, заяви той. Най-важното е, че не затваряме знанието между стените на университета, а като нашия патрон Свети Климент Охридски трябва да разпръснем духовността навсякъде, не само да образоваме, но и да възпитаваме духовност, културни традиции, морални ценности и човечност", посочи ректорът.

Още по темата

"Много медии подкрепиха целта ни да използваме юбилея, за да обърнем внимание, че духовността е важна и пренебрегването й за сметка на материалното води до тежки последствия за развитието на индивида, на междучовешките отношения и оттам - на цялото общество", коментира той и посочи, че бездуховният човек, колкото и да е осигурен материално, не е щастлив човек.

"Опитът ни да осигурим място за изява на студентите и за предавания, свързани с образование, наука и култура, като развием университетската телевизия, започна с грешка", призна Герджиков, като припомни клипа за студентски кастинг, качен във Фейсбук.

По думите му клипът е предизвикал основателната критика от страна на обществеността и медиите, защото естетиката и посланието му не са съответствали на академичния стил, който обществото очаква от Софийския университет. "Ние приемаме тази справедлива критика и се извиняваме за допуснатата грешка, но между медиите имаше и такива, които не съобразиха, че в този 30-секунден клип, който не е излъчван в ефир, а е предназначен за Фейсбук, критикуват естетика и послания, каквито те самите предлагат на зрителя всекидневно", коментира проф. Герджиков. "За нас тези завишени изисквания към СУ означават, че обществото си дава сметка, че университетът е над пошлостта, стремежа към самоцелна слава и несериозното третиране на важните теми", посочи той.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 10

С това, което си написал, идеално си демонстрирал нивото там. Заяждане на лична основа, породено от пълно интелектуално безсилие, подкрепено с комплекс за изключителност.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цялото СУ вече е една грешка, ама докато не измрат милиц...пардон..преподавателите там, няма да се промени нищо. Пък дотогава техните деца ще "преподават" там, така че...
8
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
И ТИ СИ ЕДНА ГОЛЯМА ГРЕШКА И СИ ГО ЗНАЕШ!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А тоя некадърник Мишар Нахал,
набеден за велик и вървежен актьор,
не е ли грешка!?
Видя се, колко е "добър", в Капките
И това недоразумение е преподавател!?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От цялото честване това ли беше най-важното? Далеч по-важни имаше за казване Ск..апаняци сте ( сайта) знам че ще ме изтриете
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А сега разкарайте и директорът на студентската телевизия халтураджията Башар Рахал,защото самото му назначаване, също е грешка.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Грешка е да приемате кандидати с нисък успех, за да запълните бройката. 2003-та в ТУ- Варна влязох на 4-то класиране с бал 5.25, две 5-ци на задължителните изпити и още една петица на незадължителния изпит по общотехническа подготовка. Трябваше да чакам 3 класирания с отличници да минат, преди да ме приемат, а в момента влизат тройкаджии. И този феномен не се ограничава само с бившия ми университет.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Почит* извинявам се :)
2
0
 
13
 
! Отговори
Boto преди 4 месеца
Еми сега Башо, Рашо, Бошо или там как му викаха на новия и изпълнителен директор да не обяснява, че това бил търсен ефект а да си събира куфара. Щом показва това без свян си представям реалния кастинг как ще мине. Но това на тоя му личи по физиономията...
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Уникален човек и страшен специалист. Преподаваше ми за кратко в СУ. Заслужена почет и успех :)