Ремонтът на "Графа" върви... Кога ще приключи?

Който не спазвал сроковете – минус точки при поръчки
26
Ремонтът на "Графа" върви... Кога ще приключи?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" стана символ на некачествените ремонти в София под управлението на ГЕРБ, смята общинският съветник от опозиционната "Политическа група 5" в СОС Симеон Славчев.

Според него недоволството на столичани от ситуацията е напълно справедливо.

Още по темата

"Този ремонт трябваше да бъде ключов и знаков, но с положителен знак", коментира той пред БНР и посочи, че в крайна сметка се е получило точно обратното. 

Затова от "Политическа група 5" внасят специална наредба, която регулира качеството на ремонтите.

"Всяка фирма, която не извършва качествено ремонт или не спазва сроковете, да получава минус точки, явявайки се за обществена поръчка. По този начин тези фирми, които извършват некачествени ремонти, да отпадат", обясни Славчев.

Според него е редно и да се следи цялата история на фирмите и свързаността им. По думите му в момента текстовете се обсъждат с всички заинтересовани страни. Той се надява до края на годината наредбата да бъде внесена.

Идеята е да бъде създадена специална работна група, в която да има хора, които разбират и от технически показатели, каза още общинският съветник.

"При ремонта на "Граф Игнатиев" е променен проектът. Кой си позволи незаконно да промени проекта? Това се оказва масова практика в СтоличнаТА община", коментира Славчев.

Зам.-председателят на Общинския съвет в София от ГЕРБ Николай Стойнев съобщи, че от утре започва пробния период с придвижването на трамваите по ремонтираната улица. Той призна, че има забавяне в комуникацията, а районният кмет изобщо отсъства.

Където е възможно, оградите се премахват поетапно, каза Стойнев.

Живущите в района и хората, които имат бизнес там, поставиха редица въпроси, по които ежедневно се работи, добави той.

"Внушенията, които се правят, че се харчат публични средства по няколко пъти за едно и също нещо – категорично не отговарят на истината", отбеляза Николай Стойнев.

Той бе категоричен, че ако се налага, по няколко пъти ще се преработват някои места, докато не се направи така, че да отговаря на стандартите. По думите му пропуските се отстраняват за сметка на фирмата.

Стойнев не отговори на въпроса кога ще приключи целия ремонт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Асен Павлов преди 5 години
След като ще е готов за толкова кратко време какво толкова мрънкосвате ... Правилно КОлето ! Това не е просто ремонт на една площадка или апартамент ,че да стане на 35 дни .. няма как разберете го фирмата си знае работата и я върши според мен качествено ! Така ,че дори и 86 дни да са нужни те ще направят един добър ремонт и ше е много по- добре !
24
0
 
0
 
! Отговори
Колето преди 5 години
Ремонтът на Графа според мен си е доста добре направен , защо толкова много мрънкане и напрежение създавате не ми е ясно ..Още малко и всичко ще е изпипано и изпънато както трябва хора бъдете малко по търпеливи ... това е мащабен ремонт не е просто някаква си площадка да стане за 1 месец ..
23
1
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Я някой от коментиращите да посочи кой конкретно може да се справи по добре. Партия, политик. Име на партия, име и фамилия на даден политик. Поне когато критикувате имайте доблестта да не се криете зад заучени фрази като "всички останали" и да сте експерти само по посочване на виновния. Наясно ли сте с това че когото и да сложите за кмет на София и която и партия да управлява все тая? Лошото даже е че няма и кой да се справи по-добре от тези сега. Не че те се справят добре. Далеч от това.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още нещо да питам,кога ще го отворите пространството на т.н."Антична Сердика" че три години се оправдавахте с МК а сега?Сега пък вървяло експониране на експонатите и това щяло да трае 6 месеца??АБЕ АМАН ОТ НЕКАДЪРНИЦИ И КУ/РОДРЪЖЦИ НА ЗАПЛАТА!!Освен това како Йори коледната украса на София е меко казано гола вОда и то откакто ти си кмет!Само с китки у легени добра градска среда не се създава,ИМА ЕДНА ДУМА -ПОДДРЪЖКА която на теб и на пишман екипа ти е непозната.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Како Йори,когато Корнела си заслужава храненето аз не прощавам но за съжаление и ти не си за подценяване в лошия смисъл на думата.Аман от твоите "санкции по точки на ден"и дрънкане едни и същи заучени мантри по телевизоръ,както казват "бракята"македонци млатенье празна слама!Обърнала си внимание на ПОТРЕСАВАЩИЯ ВИД ПОРАДИ ГРОЗНИТЕ ГРАФИТЕ на улицата "Граф Игнатиев",как може такова безхаберие КОЙ Е СТОПАНИНЪТ НА ПУБЛИЧНИТЕ ПРОСТРАНСТВА?Колко милиона бе да го е//а струва противграфитната боя?
20
0
 
3
 
! Отговори
<<< преди 5 години
До Анонименкато роди отново фандъка
19
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 5 години
С тоя тип плочки ще е хлъзгаво.
18
3
 
8
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
Не мога да ви разбера? Магистралата започна да се строи 1978ма година. Вече 40 години и още не е готова! Вие 1км улица и то с релси, паважи, екстри.... за няколко месеца искате? Ай осъзнайте се малко :D
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такъв текст в Закона за обществени поръчки да се налагат минуси на фирми извършили некачествено строителство. Единствено могат да се налагат неустойки, всичко друго е празни приказки. Само че като си надул цената на някой обект двойно и тройно, то и да му сложиш неустойка 10% все тая, фирмата пак е на далавера. То не случайно маса гербаджии се оказва , че живеят безплатно в апартаменти "подарени" им от разни знайни и незнайни благодетели.Не е само финансовия министър май
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10, брой коли на глава от населението е малко тъпо. Да има много коли, но дори новите са "на старо". Нова кола под 20000лв трудно можеш да намериш, но масово могат да се намерят на старо коли за под 10000 лева. Нека да сравним цената на кола на глава от населението и тогава ще се види дали българина е беден или не.
15
5
 
11
 
! Отговори
Абе преди 5 години
"А турците дето им се подиграваме за това време направиха новото летище в Истанбул."Да, направиха го, с 40 загинали при трудови злополуки по време на строежа, по 1 човек всяка седмица.
14
2
 
13
 
! Отговори
Кога, кога ... преди 5 години
Когато цъфнат герберите напролет , тогава ще приключи!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, какво е това на снимката?!?!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ехааа, #ХубавоЕ
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименAми раздвижи си тиквата и Д-то, излез от София и виж какво е положението с обществения транспорт, повози се с БДЖ, пък ще ти присветне какви са причините за констатирания от теб факт.
10
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** уж бил най-беден, а пък на първите места в света по притежание на автомобили на глава от насалението.Как става тая работа - не знам.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ = якото гепене
8
2
 
33
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
На 15 септември тази година. Това го обеща лично Фандъкова в началото на ремонта.После стана от 1 октомври, после от 15 октомври, след това от 1 ноември, след това към средата на ноември, след това до края наноември, след това в началото на декември, сега последнтото е за Коледа.Каза го миналата седмица криводзурлестото й протеже от Червен бряг.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А турците дето им се подиграваме за това време направиха новото летище в Истанбул.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Коя година?