Никнат като гъби: Блок до блока в "Обеля", а децата без площадки...

Жители на квартала протестират срещу лошата инфраструктура
Обновена: 28 ное 2018 09:17 | 28 ное 2018 09:15, Петя Славова
81

Граждани срещу строежите в "Обеля". За пореден път жителите на квартала излизат на улицата, за да изразят недоволството си от лошата инфраструктура, застрояването на зелените площи и недостатъчния брой детски площадки, градини и ясли.

Още по темата

Разстоянието между строящия се обект и сградите в района е няколко метра. Гражданите посочват, че то не е достатъчно, тъй като при отводняване на строителната зона, намираща се между блок 117 и 116, мазетата на блок 116 са били наводнени.

Те обясниха, че децата им няма къде да се играят, няма детски градини и има една детска площадка, която е заградена също със строеж. В района зелени зони почти не са останали.

"Абсурдът е на лице. Фактът, че са си позволили лукса да изкопаят и завземат паркоместата, за какво говорим? Освен това всички знаят, че когато мястото, дори да е частно, е в разрез с живущите наоколо, общината е тази, която трябва да предприеме мерки, да обезпечи собственика на земята и да използва терена за общинска собственост, която да е в полза на живущите", сподели пред Bulgaria ON AIR жителка на квартала.

Днес се очаква да се срещнат кметът на района, архитектът на района и главният архитект на София - Здравко Здравков. Жителите на квартала обявиха, че ще протестират и тази неделя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
17
 
! Отговори
Дам преди 5 години
Обеля е новата Младост..
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После, що бягали младите...
24
3
 
13
 
! Отговори
Т преди 5 години
А в Редута ,как се строи ... само пускам сигнали ,те или връщат ,че всичко е точно или въобще не ми отговарят ... аз само трупам и тези който събират рушветите ще ги връщат по адвокати !
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БлагоевСелкито ни стопантво бе разорено от българския селянин, който държеше, да обработва земята с животински впряг, не изгради нормални земеделски съюзи, не се научи, как да си гледа земята и животните, защото "Аз съм от селу бре, ко ши *** учат гаг си глеам животнити и зимътъ", а резултатите бяха плачевно.Впрочем, Дания с лошия си климат, много по-малкото слънчеви часове и половината от обра отваемата ни площ реализира по 8-10 пъти по-голяма печалба от износ, а всичко е частно.
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най тъпата реституция, която стана е , че селски ниви се преобразуваха в парцели с право на строеж. Койно не знае с. Обеля си беше Софийско село и сега нивите на нашите дядовци станаха парцели и няма спасение .
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако няма жилища за хората няма да има и деца
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София, за съжаление е грозна. И няма, кака да се оправи, защото не виждам, как в България някога, ще сринем гроз ите и "полузаконни" постройки, с цел да направим града приемлив за живот.
19
4
 
16
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
В зората на демокрацията едни пискливи седесари пищяха ,че трябва в името на справедливостта да се реституира земята в РЕАЛНИ ГРАНИЦИ! После същите седесари се оказаха в листите на НДСВ, бяха върнали имотите на бившия цар! Само ,че това им действие разори селското ни стопанство и лека промишленост и обезобрази ГРАДОВЕТЕ И ПАРКОВЕТЕ НИ!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нас построиха две нови сгради, за три годни. И под двете сгради, направиха по 3 етажа подземен паркинг, които побират над 100 автомобола. Интересно решениение наличието на 25 апартамента в сграда.
17
5
 
8
 
! Отговори
Мими Възмутената преди 5 години
В Обеля са много невъзпитани. Ходил съм там веднъж.Застрояват да ги застроят целите и да им зазидат входовете, та да не могат да излизат да цапат навън.
16
3
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
И какво си е получила като делото още не е минало.А за парите е повече от ясно, че й бяха подхвърлени в колата.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на сикитo да ми строят все тая.
14
2
 
8
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
То ако е само в София презастрояваното. Цялата страна е една голяма бетонна площадка
13
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Искам да се включа със същото оплакване. Ситуацията е същата 100% в Гео Милев и Слатина. Пиша няколко пъти сигнали до Софийска община и те ги препращат за разглеждане в районната община без ефективен резултат и действия. Купуваш за 100 хил лв жилище, те ти взимат след това всички права-да паркираш, да преминаваш, защото има тротоар 80 см до блока и след това е локва, т.к се строи Някой трябва да вземе отношение и да съобщи това законно ли е, защо плащаме данъци, моля, журналистите, включете с
12
16
 
9
 
! Отговори
гост преди 5 години
До до 5Стига сте я правили на героиня тази Иванчева каквото искаше си го получи!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
додо преди 5 години
Следва жк. Волуяк!!!!!!! И там ще имат претенции.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво да кажем ние в Лозенец, като селяните ни превзеха и заградиха от всички страни. Вече не може да се ходи нито по тротоарите, нито по улиците.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези да не протестират много, че ГЕРБ и тях ще ги окове и прати в ареста, като Иванчева.
8
3
 
24
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Иванчева я вкараха на топло, при това без да е осъдена, само зъщото забрани на зетя на Цветанов да строи в Младост-1 бизнесцентъра си.Но, споко - непослушната кметица вече е в панделата, а бетоновозите хвърчат из всички Младост-и.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупцията в действие...Дано да няма силен земетръс....