БСП предложи 640 лева минимална заплата... Не мина!

Мнозинството в парламента реши: От 1 януари – 560 лева
Обновена: 29 ное 2018 17:46 | 29 ное 2018 15:30, Камелия Цветанова
62
БСП предложи 640 лева минимална заплата... Не мина!
Снимка: Булфото

Колкото и да настояваха от БСП минималната заплата през следващата година да скочи на 640 лева, това не стана.

Мнозинството в парламента реши окончателно, че минималният размер на основната заплата за най-ниската длъжност в държавната администрация от 1 януари догодина окончателно ще е 560 лв.

Обща годишна квота за предоставяне на ваучери за храна от 320 млн. лв., одобри парламентът.

Още по темата

И за тези пари имаше предложение на левицита. Социалистите настояваха средствата да са в размер на 360 млн.

Георги Гьоков от БСП подчерта, че ваучерите са добър инструмент за мотивация и задържане на персонала, неизбежна част от социалните пакети, като в същото време интересът към този начин за допълнително стимулиране се разширява.

Няма да струва много на държавния бюджет, призова той мнозинството да подкрепи идеята на социалистите. Въпреки това искането на БСП не мина.

Депутатите определиха също 84 млн. лева за общия размер на сумата, подлежаща за възстановяване на земеделските стопани от акциза за газьола, съгласно Закона за подпомагане на земеделските производители.

Не бе прието искането на ДПС за завишаване на средствата с още 10 млн.

Не мина и предложението на левицата за по-високи помощи за деца.

Според Виолина Желева именно те са първата стъпка за решаване на демографските проблеми, след като доскорошно вице с този ресор Валери Симеонов, сега депутат от ОП, обяви, че предложението на БСП насажда погрешно становище в обществото, че с материално стимулиране можем да оправим демографията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
14
 
! Отговори
УНГАРИЯ НА ОРБАН преди 5 години
1.ПРИ ЦЕНИ НА ХРАНАТА КАТО В БЪЛГАРИЯМИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 900 ЛВ2.МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 600 ЛВ + БОНУСИ3.ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ГАЗА И ВОДАТА СА СВАЛЕНИ С 25 %4.МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА, КОИТО РАБОТЯТ И СЕ ОСИГУРЯВАТЗА ТРЕТО ДЕТЕ ПОЛУЧАВАТ ЕДНОКРАТНО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО 33000 ЕВРО.5.ПРИ ЖЕЛАНИЕ ПОЛУЧАВАТ ОЩЕ ТОЛКОВА КАТО НИСКОЛИХВЕУН (2,5 %) КРЕДИТ.6.ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И В НАЧАЛНАТА СТЕПЕН НА УЧИЛИЩАТА СЕ ХРАНЯТ БЕЗПЛАТНО 4 ПЪТИ НА ДЕН.7.РАЖДАЕМОСТТА В УНГАРИЯ НАРАСНА С 45 %
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 31ТО ДОБРЕ, ЧЕ НАРОДЪТ НЕ СЛУША ТАКИВА МУНЧОВЦИ КАТО ТЕБЕ.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОМУСЧИЕВ НЕ ПОЗВОЛЯВА НА ТЕРБ
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа не е толкоз глупав колкото го мислят от БСП и ако продължават с тоя див популизъм на следващите избори може и в парламента да не влезат.
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме си БСП и Първанов обратнооооо!
27
1
 
19
 
! Отговори
ШЕФА преди 5 години
Аз съм на мнение че който не може да плаща добри заплати не трябва да има бизнес .Аман от *** с идеи как да експоатират хората и да ги лъжат,Искам даже и държавата даги задължава да изплащат по големи заплати в зависимост от оборота и печалбатаа не едни да си карат S класи за по 300 бона а другите със 800 заплата
26
3
 
22
 
! Отговори
Братчеда преди 5 години
БСП направо не се търпят - играят грубо и популистко с народните очаквания! Много ниско падат! От нямане какво да предложат - стигат до популизъм за големи заплати и пенсии! Ялови в акъла!
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГражданинДомусчиеви и Велев да не би да са от БСП?Оня варненския от БСП ли е?Гинка от БСП ли е?Оня с горивата от БСП ли е?
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те да не умуват за минималната работна заплата и външния дълг, а да извадят собствени пари да погасят кредитите на държавата за КТБ, Белене, БДЖ и тошовия дълг. ДПС-то да се бръкнат за Цанков камък. ДСБ за кредита свързан с американските централи. Да видим след това какво ще остане от тези 22 милиарда дълг на България.
23
5
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
БСП като предлага да ги даде ОТ СВОИТЕ СУБСИДИИ,да се бръкне малко,та да разберем що за партия е ! А то всеки може да хули и да предлага...Смешно! Много се били загрижили и замислили за ПЛЕБСА ТИЯ НОВОИЗЛЮПЕНИ МИЛИОНЕРИ И ОЛИГАРСИ- всичките са от БСП ! И ламтят за още - нагли,нахални и атрогантни!!! Дани никога не докопат властта !!!
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а защо в парламента всички се обединиха за запазване на партийната субсидия и пак си я гласуваха същата...че Бойко ни излъга за пореден път ,че ще постави в парламента предложението при Слави за 1 лев-не е изненада,но и БСП също си гласуват заедно с ГЕРБ тези пари...
21
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бяха на власт от 2005, до 2009-та? Какво направиха? Вдигнаха пенсиите и изпразниха хазната 2009-та като видяха, че ще загубят изборите. Орешарски също бе с техния мандат? Защо тогава не го направиха? С чужда пита помен лесно се прави. Някаква хранела 8 кучета и шест котки, и нямала пари да се храни нормално!!!! Вие нормални ли сте? Кой изнемогва? Я го дайте! Да видим защо сметките не му излизат? Децата му в чужбина, той ще хвърля хилядарки през прозореца, аз ще му плащам сметките????
20
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееее що не предложиха 6300лв минимална заплата, *** много стиснати тези от БСП. Ама като дойдат на власт не дигат заплати, ами фалират банки.
19
2
 
14
 
! Отговори
Популист преди 5 години
До геноцид. Той Геноцидът тече вече 30 години ! Управлението на ГЕРБ е само черешката на тортата, но българинът, дотолкова се увъртял в политическата си зависимост, че му е трудно да признае този факт. Нормалните хора с малко повече акъл в главата могат да преценят, че няма нито една управляваща партия през последните 80 години, която да е действала за благото на България. Винаги се е гледал чуждия или частния интерес на определени кръгове.
18
5
 
13
 
! Отговори
ист преди 5 години
Само 640 лв. МРЗ- големи пинтии са БСП. Ако наистина са леви, трябваше да предложат поне 1640 лв. Ама нали са приватизатори, свидят им за другите.
17
8
 
10
 
! Отговори
геноцид преди 5 години
До Популист 13Тая мантра с популизма се изтърка!Как се нарича обричането на глад, болести и мизерия на 2/3 от населението на страната?
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И партийните субсидии остават същите.Ето ви реформи, ето ви промени, ето ви увеличение на доходите, ето ви благоденствие!
15
3
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Отде знаят, че няма да мине да не би да казваш ,че Нинова и Доган туриха пагони на пожарната за да играе поредния спасител след като мадридското царче се издъни ? Сбарбекто на Доган какво стана , ммм ?
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари за пенсии и за повишаване на минималната заплата няма, но за ремонт на руските летящи бракми има 200 МИЛИОНА.През няколко месеца наливаме стотици милиони на руски фирми за ремонт на тия скапани самолети.Поне да купувахме по един нов ами то ...
13
8
 
12
 
! Отговори
Популист преди 5 години
Значи аз ви ОБЕЩАВАМ, че ако ме изберете за генерален директор (както каза една госпожа по талавизора) на България, ще ви направя МРЗ 1500 лева и от чешмите ще тече мед и масло. Хората ще работят по 4 часа, всяко семейство ще има по три деца, два апартамента в София, две вили - едната на морето, другата на планината. Освен това ще се кандидатирам за шеф на БСП мисля, че пасвам идеално !