БСП предложи 640 лева минимална заплата... Не мина!

Мнозинството в парламента реши: От 1 януари – 560 лева
Обновена: 29 ное 2018 17:46 | 29 ное 2018 15:30, Камелия Цветанова
62
БСП предложи 640 лева минимална заплата... Не мина!
Снимка: Булфото

Колкото и да настояваха от БСП минималната заплата през следващата година да скочи на 640 лева, това не стана.

Мнозинството в парламента реши окончателно, че минималният размер на основната заплата за най-ниската длъжност в държавната администрация от 1 януари догодина окончателно ще е 560 лв.

Обща годишна квота за предоставяне на ваучери за храна от 320 млн. лв., одобри парламентът.

Още по темата

И за тези пари имаше предложение на левицита. Социалистите настояваха средствата да са в размер на 360 млн.

Георги Гьоков от БСП подчерта, че ваучерите са добър инструмент за мотивация и задържане на персонала, неизбежна част от социалните пакети, като в същото време интересът към този начин за допълнително стимулиране се разширява.

Няма да струва много на държавния бюджет, призова той мнозинството да подкрепи идеята на социалистите. Въпреки това искането на БСП не мина.

Депутатите определиха също 84 млн. лева за общия размер на сумата, подлежаща за възстановяване на земеделските стопани от акциза за газьола, съгласно Закона за подпомагане на земеделските производители.

Не бе прието искането на ДПС за завишаване на средствата с още 10 млн.

Не мина и предложението на левицата за по-високи помощи за деца.

Според Виолина Желева именно те са първата стъпка за решаване на демографските проблеми, след като доскорошно вице с този ресор Валери Симеонов, сега депутат от ОП, обяви, че предложението на БСП насажда погрешно становище в обществото, че с материално стимулиране можем да оправим демографията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така както е тръгнало след 0 години може да стане и 1000 лева. Расте но с бавни темпове.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7ГЕРБ узакониха кражбата на труд.А троловете му наричат увеличението на заплатите "популистко".
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато са пари за ГЕРБ, се отпускат веднага. Даже си ги отпускат тихомълком.Когато са пари за бедните работещи, се отказват, защото било популистко.А труда на работещите отива за имоти и сметки в офшорки на работодателите, които са се сраснали с управляващите.
9
3
 
28
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
И аз мога да предложа заплата 1000 лв, знаейки че никога няма да "мине", но това прави ли ме по-добър от другата пасмина около мен? НЕ !
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Които не са разбрали че всички са от едно котило едвали ще разберат и след 100 години.Защо БЕСИПИЕТО не премахна 10-те % и не наложи прогресивният данък защо не вдигна пенсиите защо не вдигна детските защо не премахна ДДС-то на лекарствата горивата и храните. Ами оня Ореха бързаше да разстуря Седенкята. За гърбавите е ясно те са там да ни унищожават защото оня с филията мас иска да го тупат по гърбо и да го галат Папите по ***. Ама бесепето нали са УЖ соц. партия и гледат за народа.
7
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популистите от БСП винаги играят сечено! Що те като бяха на власт с 1 стотинка не вдигнаха?На края на мандата си увеличиха шоково за бюджета пенсиите и оставиха якия дефицит за наследниците си!
6
4
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КЪДЕ ДА СЕ ДАДЕ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА !?!? ЧЛЕНОВЕ НА БКП-БеСи-Пи УНИЩОЖИХА ПРЕДПРИЯТИЯТА КАКТО СЛЕДВА : ПАРТОКРАТЧО-ЦИМЕНТОВ ЗАВОД -БАТАНОВЦИ; ПАРТОКРАТЧО -ЗАВОД ЗА СТЪКЛО-КРАКРА; ПАРТОКРАТЧО -ВЕЛИК ЗАВОД ЗА НЕСТАНДАРТНО ОБОРУДВАНЕ "ЧЕРВЕНА МОГИЛА" ; ПАРТОКРАТЧО- ЗАВОД СТОМАНА /ЛЮСЧО СТОЙКОВ/ ;ПАРТОКРАТЪРС - ЗАВОД ЗА ЦИФРОВИ СТРУГОВЕ-СТРУМА; ПАРТОПОСРАТЪРС -ЗАВОД ЗА ЗАВАРЪЧНИ МАШИНИ "КРАКРА" И ТОВА Е САМО В ПЕРНИК ,А В СТРАНАТА 1400+ ПРЕДПРИАТИЯ !!!!!!!!!!!!!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова понятие минимална заплата. Много хора получават и по-малко, от това което те определят за минимална заплата.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаше ли кой да предложи да работим без пари, да не дишаме и да не ядем и двойно повече данъци
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популизъм ли бе да го опишеш.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не предложихте ли държавната субсидия за партиите да бъде намалена? Май че ви е удобно да остане 11 лева. Лицемери са всички!
1
0
 
42
 
! Отговори
истина е преди 5 години
А защо не предложиха те да вземат минималната работна заплата !! Та нали уж работят на полза роду ,ЦЪРВУЛИТЕ !!