Задържаха "ВиК служител", опразнил 5 жилища в София

Полицията съветва да не се предоверяваме на непознати
Обновена: 3 дек 2018 15:27 | 3 дек 2018 15:00,
4
Задържаха "ВиК служител", опразнил 5 жилища в София
Снимка: Reuters

Задържаха крадец, който се е представял за служител на ВиК – София.

От началото на ноември 39-годишният столичанин е извършил кражби от пет жилища на територията на кварталите "Овча купел", "Хиподрума" и "Красно село", съобщават от МВР.

Още по темата

На всички адреси мъжът се е представял за служител на ВиК. С обяснението, че в съседния вход е възникнала авария по водопроводната мрежа и трябва да спре водата, си осигурявал достъп до вътрешността на жилищата.

Това му давало възможност да прецени кои са лесно преносимите вещи - обикновено дамска чанта или портмоне, които при напускане на дома успявал да отмъкне.

В резултат на предприетите действия крадецът е установен и задържан. След доклад на събраните материали по образуваните досъдебни производства в Софийска районна прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража".

Случаят е повод отново от полицията да напомнят на хората да не се предоверяват на непознати.

В конкретната ситуация спирането на водоснабдяването става от централния кран на кооперацията и логично не е необходимо това да се случва по домовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Жо преди 5 години
В СОФИЯ, фирмата, която осигурява услугата доставка на вода се казва "Софийска вода". ВиК е друга частна фирма и тя няма право да извършва проверки по домовете.Служителят на "Софийска вода" трябва да се представи със служебна карта със снимка. Той посещава домовете веднъж на 3 месеца, като предварително е съобщено.
3
0
 
9
 
! Отговори
Фичката преди 5 години
Е щом е от ВиК сега в Централния ще се наработи на едноцолови тръби. Ще види откъде минава "Турски поток" и как се пълни гъзовия хъб.
2
0
 
10
 
! Отговори
№ 1 преди 5 години
Лудите са повече от един.
1
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с четири одеала се завивам завива ми се свят и одеала четири на брой одеала Спрял съм си парното оставил ли оставили са само сърбите торбите в момента ям суха паста Витоша ще си спася стои телефона другата година Чакайте да отидете войници ще сложите на същите места на които войниците сложиха ще бъдете същата трагедия както беше 1993 година ще се самоубиват е заради *** и македонци ще се самоубиват е