На "Графа": Перки на акули, надгробни плочи... Що е то?

Поредно спорно решение за ремонта на емблематичната улица
4 дек 2018 17:00,
122

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" за пореден път разбуни духовете и даде поводи за критики в социалните мрежи.

Още по темата

Този път на прицел са поставените каменни ограничители между троаторите и трамвайните релси.

В участъка от площад "Славейков" до площад "Гарибалди" ограничителите са с триъгълна форма, а от "Раковски" по посока "Попа" са с формата на куб.

Моментално след поставянето им каменните триъгълници породиха критични коментари в обществото. Хората се притесняват, че заради формата им те са опасни и могат да предизвикат инциденти.

Най-честото шеговито сравнение е, че това са перки на акули. Други пък ги виждат като надгробни плочи. Трети пък изобщо не знаят защо са поставени и се чудят какво е приложението им.

Пламен Пасков коментира във Facebook, че това е "съвместно изобретение на архитекта и местната ортопедия".

"...Аз го виждам като надгробни плочи. Като "Тук почиват 2 милиона", "Тук почиват 6 милиона"...", пише в друг коментар.

Трети пък залага, че има определена функция: Там, където са перките, при дъжд се образува воден канал - перките ще показват нивото на водата в сантиметри.

На "Графа": Перки на акули, надгробни плочи... Що е то?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
10
 
10
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Вярно е - след 100 г. наистина ще помнят,че Фандъкова е оформила столицата - никой няма да си спомня Паргов или друга червена мутра. А мнението на софиянците в повече не е мнение на интелигентния и разбиращ от изчистени и практични форми истински гражданин на София. Аман от наглост селска!
70
11
 
16
 
! Отговори
До А бе преди 5 години
Ами отцепете се бе, София отдавна задмина по БВП, средно европейското, останалите ни дърпате назад. 50% от БВП-то на държавата се дължи на 1,5млн Софиянци, останалите 50 % на 4,5млн. плюещи по София, демек толко си можете. Всичко в София се строи с тукашните данъци и спечелени европроекти, никой не взима от бюджета на долно нанагорнище, те незнам кой на кого изсмуква ресурса. А тия от северозапада дет цял ден ракия жулат, съседите им Румънци им обясниха колко е добре и при тях, хахаха
69
1
 
16
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Някой велик архитект е усвоил дове-рието на русото.Колко ли народ ще сеизтрепе не се мисли.Въобще кой мислии има ли по върховете ,който може даизведе мисъл и действие на преденплан.Няма.Тези, които нямат(80%),няма да го допуснат.
68
14
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Ххахахахаааааааааа! Червените шматки пак ми нашлякали мунуси! Що бре , джанъм??? Аз само две истини казах:1. 90% от коментарите са негативни за Фандъкова. 2. Фандъкова ви бие винаги на първи тур с 90%Та кое е лъжа, кретенясали рубладжии?
67
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 87Глас народен-глас Божи!! Никой не е оспорил изборите. Впрочем червения ви кандидат колко събра???? 5-6 %??? На кое място беше?? Преди или след ДПС, е не помня?
66
3
 
12
 
! Отговори
гост преди 5 години
на тоВА му се Викаа ФАНдък ,за цялата година да важи
65
8
 
16
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Ако кьопавите ремонти в София бяха само на гърба на столичани-добре,те са си избрали това управление,да си му берат гайлето!Обаче София изсмуква ресурса на цялата държава,така че всички българи са потърпевши от тоя грабеж!Ако продължава така,то регионите са в пълното си право да поискат отцепване от София и последващо присъединяване към по-читава държава.Тия от Северозапада го казаха на майтап,ама е горчивата истина....
64
11
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Хм..........90% от коментарите тук са срещу Фандъкова.......А като дойдат избори същите тези "***" софиянци я избират с 90% на първи тур :)))))))))))))))) И на вас ли ви се струва странно или тъпите червени *** се оливат?!?! :)))
63
1
 
20
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Подходящи са да се гравират имената на Фандъкова и общинските съветници от Герб ...
62
0
 
2
 
! Отговори
ДЪНО!!! преди 5 години
Истината за ремонта на "Графа":https://youtube/watch?v=Gsa3fiqff74
61
7
 
6
 
! Отговори
Alo преди 5 години
Ne Moga da vi razbera vas Horata.Kogato Nqma remont shto Nqma ,a sega shto ima.Kato mojete napravete go po-dobre ...............Napravete partiq,namerete si podarjateli I she pravite ili ne remonti I dr. Dr. Kyoto si shtete.Ili I skate samo da marnkate
60
2
 
15
 
! Отговори
мак преди 5 години
Тези нещица освен че струват пари, за какво служат? Вижда се, колко е лесно да се минава между тях.
59
5
 
19
 
! Отговори
месара преди 5 години
Честито, вече и Дагестан ни надмина, със сигурност Махачкала е по - красива
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От #ХубавоE но не е готово, на #ОпасноЕ и е готово
57
1
 
1
 
! Отговори
От 67 преди 5 години
Извинете анонимен 72, предният коментар е до анонимен 71.
56
4
 
12
 
! Отговори
До 72 от 68 преди 5 години
Защо ме обиждаш? В самата новина, в заглавието още пише перки от акули. Има снимка на улица Граф Игнатиев, където прилича на аквариум. Само дето шарани не се мяркат. Затова ми стана интересно кметицата за Венеция ли си е мислила като е правила ремонта?? Или може би ,,перките"са били предназначени за Бургас или Варна?Толкова пари окраде Фандъкова от ремонта, може накрая да не са й стигнали. Затова ремонтът се удължи до декември. Трябваше до края на септември Граф Игнатиев да е ремонтиран.
55
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На архитекта на ремонта ,моментално да му се вземе дипломата!
54
2
 
12
 
! Отговори
1234 преди 5 години
ФАНДЪКОВА ..ТУРГАЙ АСФАТ,,,НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ,,,ФАНАЛИ БАЙ *** ДА РЕДИ ПАВЕТА...АЛО ИМА ЦЯЛА КНИГА КАК СЕ РАДАТ ПАВЕТА....
53
23
 
5
 
! Отговори
До68 ПЕРКО,ПЕРКООООО преди 5 години
Къде видяхте акули бе умници?Вие само пред клавиатурата ли живеете бе? Станете от тюфлека и вижте реалният живот ,а не виртуалния.А ти 68 с какво ще мислиш,то за мисленето трябва едно нещо което явно на много хора като теб липсва.Каквото и да се каже и напише тези с липсващото веднага се хващат.Боже пази България ,с такива ,,чеда"!!!
52
3
 
10
 
! Отговори
Перки от акула??? преди 5 години
Перки от акули ли?? Ако по графа не минаваха трамваи щях да си мисля, че улицата ще се превръща в басейн. Перките да не са били предвидени за ремонта в Бургас и Фандъкова да ги е свила оттам?Някак си ми е странно.Или София ще става Венеция на Балканите според Фандъкова?? Може да е ходила на почивка във Венеция и да изпитва носталгия. Не й знам почивките...