Крусев сдава стола до кметицата. Обвиняем от Темида за гафа на "Графа"

Зам.-кметът се задържа на поста си малко повече от година
Обновена: 4 дек 2018 14:53 | 4 дек 2018 13:21, Камелия Цветанова
107
Крусев сдава стола до кметицата. Обвиняем от Темида за гафа на "Графа"
Снимка: Булфото, архив

Зам.-кметът на София Евгени Крусев подава оставка заради ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Причината е, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта.

"Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата", заяви той.

Крусев отсече, че ще направи нужното, за да защити името си и точно заради това е хвърлил оставка.

Още по темата

Той допълни, че от общината оказват пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

"Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие", обясни още досегашният заместник на Йорданка Фандъкова.

"В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на Прокуратурата", коментира Евгени Крусев.

"Ако съм бил подведен от проектант или друг участник в целия процес по направата на проекта, се надявам Прокуратурата да го установи", каза още той.

Според него ул. "Граф Игнатиев" "от един ориенталски битак става една от красивите улици на София".

Крусев бе на поста малко повече от година, който зае, след като предшественикът му на поста Любомир Христов също подаде оставка след скандал с ремонт на спирки.

Вчера той получи призовка от прокуратурата заради ремонта.

Самият Крусев в понеделник твърдеше, че призовката му е да даде само показания, а днес вече се оказва обвиняем. 

В края на октомври държавното обвинение започна проверка след информации за нарушения на Закона за обществените поръчки за ремонта на "Граф Игнатиев", който е на стойност 24 милиона лева.

В основата на съмненията за злоупотреби при търга са т. нар. виброизолационни подложки по трамвайното трасе. Те би трябвало да поемат до 80% от трусовете, предизвиквани от трамваите. С този аргумент Столичната община поставя стриктни изисквания в обявената обществена поръчка. Тези подложки трябва да са изработени от нов материал и да са с маса около 5 килограма на квадратен метър.

За участие в търга са допуснати 4 фирми. Две отпадат, защото не отговарят на изискванията. Едната фирма - "ПСТ Градска среда Зона 2", е отстранена, защото предлага виброизолационни подложки с маса над 15 килограма на квадратен метър или три пъти повече от изискването.

В крайна сметка победител в конкурса е "Джи Пи Груп". Но според инициативата "Спаси София", след като печели търга, фирмата започва да полага съвсем различен материал.

Но промяната на вида на използваните подложки не е по решение на победителя в търга. Повече от месец, след като "Джи Пи Груп" вече е започнала строителните дейности, възложителят Столичната община променя изискването за материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Живко Попов преди 5 години
До АнонименТе точно са най - голямата пречка .... Тогава ще те питам кво е .. комунистите долууу
98
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
На снимката - Покрусев гледа, слуша и мига на Фандъци...
97
0
 
3
 
! Отговори
Некадърников преди 5 години
- Навсякъде се напълни с Некадърници!
96
0
 
3
 
! Отговори
ГЕРБушон преди 5 години
ГЕРБ открадна парите, а Крусев е поредната калинка-бушон.
95
0
 
4
 
! Отговори
Крусев е Калинка преди 5 години
Борисов два пъти отказа отговорност и не пое вината за лобизъм към трите чужди електро разпределителни картела (февруари 2013 ),после след големото лапане ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и Българския демократичен център (парламентарната група на коалиция България без цензура) пак оставка след провала с майката на нацията (ноември 2016) !Гербер ли е няма срам и няма морал-Фандъкова дори използваше рака си за да оправдае некадърството си .Иползва рака за съжаление!
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадливата сврака Даца Фандъка си е сложила заместник да опере пешкира. Боко Тиквата я е научил как да крадепна кметския сгол. Тоя мутрафон нали от там събра пари да си направи мутренската комунистическа партия ГЕРБ, докато беше кмет на София. Нищо чудно некой и да дадат фира това все пак си е мафия.
93
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нарочно слагат младежи- калинки на важни постове- ей тъй, щото нищо няма да схванат от играта. Я да назначат някой "дялан камък", разтропан, с очи и на гърба си! Ноо... ще става кофти. Млади и глупави бушончета вършат яка работа.
92
0
 
6
 
! Отговори
yjj преди 5 години
как са се н***л***п***лi. Дреме ми, че ще ме обвинят. Аз да взема едно ми'л'ионче. Знаеш, колко ще ми дреме, че щяли да ме уволнят. Е, .@си. Да живеят мутрите и анаболните батка от Нова ТВ - "софето ден и нощ"!!!
91
0
 
9
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Значи всички трябва да вярват,че Крусев е виновен,така ли?!Дали?!
90
0
 
9
 
! Отговори
На снимката преди 5 години
Разговор между двама топ експерти по инвестиционни проекти в строителството. Муха ха !
89
1
 
14
 
! Отговори
до "Стар Софиян преди 5 години
Разследват го за кражби, а не за строителство. Объркал си темата.Темата е за крадливата Кметица, за престъпната мафия ГЕРБ и за Кръстника на мафията ББ.Не е спор кой какво е построил, а кой какво е откраднал.Че ако отворим дума за строителство...Каквото Бай Тошо е построил за 45 год, "демократите" за 45 не можете само да го боядисате.
88
1
 
20
 
! Отговори
Кой??? преди 5 години
Крусев ли взема решения, Крусев ли подписва договорите, Крусев ли подписва платежните до банката???Измъкване по ГЕРБ-ерски.Кмета разхищава парите, Крусев гори.Фандъркова през ден обясняваше по телевизиите как всичко е наред и всиямо е прекрасно.Е, като е така, как изведнъж Крусев излетя?След някон месец ще лъсне какво са му обещали за да приеме да е жертвата.Като строителния министър дето стана зам. министър
87
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като дойде на власт БСП, няма да има повече ремонти и ще си живеете спокойно в руините, честито.
86
12
 
2
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Виждам граченето на пубери и родени след 80 година.Вие как видяхте смяната на водспровода/не сменян от 100 години/и СВО,канализацията и СКО,тръбите на топлофикация,електро мрежата и,окабеляването за интернет ,подпорни и много други допълнетелни дейности бе другари?Или се водите от ония,,меки китки"от ,,Смучете София"и виждате само повърхноста.А на бай Вълчо- 70 мога да кажа че по време на соца,се построиха вили,огради и къщи с ,,отклонени курсове"с материали .Живяхме го това време и,,не нам"тия
85
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учителко любима, мандатът изтича! Обратно броене, защо ли и София вече не те обича?!
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко жертви!!! Остава да видим как ще се изплъзне Фъндъкова, а и дали ще има нахалството пак да се кандидатира!
83
2
 
16
 
! Отговори
Цинга преди 5 години
Следващата мутра е фанфъка
82
4
 
27
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Защо не обвинят и фандъка, тя е баш кмета и тя взима всички важни решения. Според мен, не е възможно този самосиндикално да си е правил каквото си иска.
81
1
 
12
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
калинка?
80
1
 
13
 
! Отговори
"ж"унгла преди 5 години
подал си оставката и това е ? ако се докаже виновен пълна конфискация на движимото и недвижимото имущество ,конфискация на парите му на него и сродници !иначе голем праз - подал си оставка - ха ха ха