Столичани: Защо "зеления билет" бе пуснат чак вчера?

Кметът настоя: Програмата на общината съвпада с исканията!
5 дек 2018 16:30,
29
Столичани: Защо "зеления билет" бе пуснат чак вчера?
Снимка: БТА

Столичани протестират заради мръсния въздух. Недоволните искат да се занижат условията, при които да важи така нареченият "зелен билет" на стойност 1 лев за цялата мрежа на градския транспорт и да се предприемат още мерки за справяне с отровния въздух.

Протестиращите коментираха, че още от петък е завишено нивото на замърсения въздух и е трябвало много по-рано да се вземат мерки.

Те искат "зеления билет" да бъде безплатен, защото според тях платеният не е достатъчен стимул за обществото, предава Bulgaria ON AIR.

Над 74 хил. "зелени“ билета за пътуване с градския транспорт в София са продадени вчера. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти в Министерския съвет. Йорданка Фандъкова благодари на отзовалите се и изтъкна, че решението на проблема зависи от всеки.

По повод протестите за по-чист въздух днес, кметът обясни, че няма различия между протестиращите и програмата на общината, но е готова да коментира и нови предложения.

Тя припомни, че усилията на местната власт са насочени към промяна на начина на отопление в домакинства, които използват твърдо гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Картофки смята, че виновник за замърсяването е транспорта, ЗАЩО вдигна цената на билетчето? Дори след решението на съда, твърдоглавата даскалица не се вразуми. Та ТЯ носи основна вина за замърсяването!
7
2
 
8
 
! Отговори
Защото! преди 5 години
На никой, не му дреме за въдуха и здравето на хората. Гледасе да се приберат едни пари от данаци или, нещо друго.
6
4
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
Отиваш си Фандъковааааа, отиваш сииии....
5
2
 
14
 
! Отговори
селтак преди 5 години
Живейте си на село ,пийте си виното и се радвайте на природата и чистият въздух !!
4
2
 
8
 
! Отговори
Защото! преди 5 години
На никой, не му дреме за въздуха и здравето нахората. Гедасе да се приберат едни пари дали от данаци или, нещо друго.
3
2
 
24
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Това недоразумение картофената със зеления билет пак бута нещата към "лошите" автомобили и отклонява вниманието от горенето на твърдо гориво и мръсните улици. Хипотетично , ако всички софиянци тръгнат с градския транспорт тогава ще лъснат празните приказки на общинарите, на практика не може да превози толкова много хора.
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зеленият билет е отровил повече столичани и не е допринесъл с нищо за по-чист въздух в София. Замърсяването е от отоплението и да се насърчават хората да се тровят пътувайки с градския транспорт, вместо с колите си, е престъпление. Жалко, че много хора се подлъгаха по лъжите на Фандъкова, че транспорта замърсявал много и сега се тровят.
1
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все сме недоволни :)))))