"Перките" на акулите изчезнаха!. "По Никулден ли ги гепиха?"

Само една седмица ограничителите бяха факт по "Графа"
Обновена: 11 дек 2018 20:04 | 11 дек 2018 16:15, Камелия Цветанова
74

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още една изненада при ремонта на знаковата за София улица "Граф Игнатиев".

Ограничителите, които бяха поставени около трамвайното трасе там, сега изчезнаха.

Още по темата

Столичани духовито ги бяха оприличили на "перки на акули" и "надгробни плочи", а от тази нощ са извадени и наредени на купчини.

Изчезналите "перки" провокираха отново духовите реакции в социалните мрежи.

"Интересно закачливият арт-паламуд (акулките, надгробните камъни...) за чия сметка ще мине. Кой го е поръчал, кой е наредил да бъде разкаран и кой ще го плати?", пита се заинтересован софиянец.

"Кой гепи акулите? По Никулден са ги лапнали", пише в друг коментар.

Острите многоъгълници не бяха монтирани, точно, за да се види обществената реакция, обясниха от Столичната община.

Ограничители ще има, такова е изискването на КАТ, но проектантите ще предложат тяхната форма и тя ще бъде представена на медии и граждани до края на седмицата, преди да бъдат монтирани.

А премахнатите сега каменни ограничители бяха сложени в началото на декември. В участъка от площад "Славейков" до площад "Гарибалди" ограничителите с триъгълна форма, а от "Раковски" по посока "Попа" - с формата на куб.

Моментално след поставянето им каменните триъгълници породиха критични коментари в обществото. Хората се притесняватха че заради формата им те са опасни и могат да предизвикат инциденти.

Най-честото шеговито сравнение е, че това са перки на акули. Други пък ги виждат като надгробни плочи. Трети пък се чудеха какво е приложението им. 

"...Аз го виждам като надгробни плочи. Като "Тук почиват 2 милиона", "Тук почиват 6 милиона"...", пише в един  коментар.

Друг пък залагаше, че има определена функция: "Там, където са перките, при дъжд се образува воден канал - перките ще показват нивото на водата в сантиметри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остава само да махнем и самите крадливи акули от столична община.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам, гледам и не мога да разбера къде са вложени тези 26 000 000 лева в тази отсечка, сигурно са под паветата и плочките. Някаква извънземна подземна инфраструктура ще да е!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ще бъдат заменени с циците на Фънда,които бяха представени на скоро върху бетонни блокчета.
57
0
 
14
 
! Отговори
ikar преди 5 години
Тези пирамидки са много опасни, защото при заледяване или снеговалеж, някой може да се подхлъзне и да се стигне до фатален край. Същото е и с децата, знаем че те нямат спирачки, и без да гледат мобилните си телефони, могат да се спънат и ударят. Трябва да се обмислят нещата предварително, а не да се харчат парите ни, за нещо, което после ще се чудим къде да поставим.Между другото в Лондон няма ограничители за велоалея, а само пътен знак, който указва, че там могат да се движат велосипеди или не
56
5
 
2
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До АнонимеН 46 Що бе , кво ти пречи Борисов ?
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е възможно целта да е гражданите да не могат да сядат върху тях????? Ако се замисли човек, какво в държавата е направено в полза на гражданите няма да му отнеме никакво време. Винаги е в полза на институция или специални хора или фирми.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МилаНЕ САМО НЕЯ, А ЦЕЛИЯ ГЕРБ И ТИЯ МАРУЛИ ОТ ТОЗИ САЙТ
53
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това българина е егаси откаченот животно. Какво значение има дали ограниченията са триъгълни, правоъгълни, кръгли или с друга форма?
52
3
 
21
 
! Отговори
Мила преди 5 години
Дано Софиянци се вразумят на следващите избори и разкарат тази проста и крадлива Фандъкова!
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пътнико свиден - само мога да потвърдя (вече 10 години) че полицаите в Гърция са там където трябва - да ПОМОГНАТ! Не да те прецакат!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сниките преди или след ремонта са правени. От пръв поглед не може да се разбере, кое е било по-зле.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,кой че ги плати сеги тия перки,мерки...........?
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубава работа, ама ***
47
5
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
До 48. А БСП , ДПС , АТАКА , ВМРО , НСФБ , ВОЛЯ , тая на Бареков, на какво са синоним? Защото все някой трябва да дойде след тях. Или викаш ти да си отработиш това за което са те ангажирали? Или ако вече не си платен *** явно нямаш навик да мислиш за бъдещето. Защо иначе не спомена кой ще оправи нещата? ГЕРБ са крадци добре. Ами да кажеш кои не са па да гласуваме за тях?
46
11
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
До 45 Значи ограничителите са виновни за това че мотористите не са внимавали? Браво това е желязната логика. И вместо някой да им каже на хората истината в очите че трябва повече да внимават те махат ограничители и проблема решен. Прав си що пък има нужда даже и от маркировка по пътната настилка. А и за знаци няма защо да харчим пари. Всеки да си кара където иска и как иска да си ходи където си ще. Защото знае се че на края пак управляващите виновни. За много неща са но не и за невниманието.
45
2
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГЕПБ Е СИНОНИМ НА КРАДЕНЕ!
44
6
 
8
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Само да се мрънка! Ограничители трябва да има. Едно че има хора които си зяпат в телефоните докато ходят друго че показват до къде може да се стои без да те блъсне трамвай (не значи че ако не стъпваш на релсата че няма да те блъсне трамвая). Маркировка върху плочите не е добра идея именно заради зяпащите по телефоните защото те ще обръщат внимание само ако има вероятност да се спънат. Да разправяте на някой друг че човек който внимава къде ходи може да се спъне в ограничителите.
43
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДАНО И БОРИСОВ ДА СЕ МАХНЕ ОТ ВЛАСТ ПРЕЗ 2019-ТА!
42
1
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
Преди много години в Италия сложиха гумени "ограничители" на бус лентата, подобни на тези в центъра на Сф, ограничаващи "велоалеята". След като няколко моториста се пребиха моментално ги забраниха и изтръгнаха от пътното платно. Тук "ограничителите" тепърва идват на мода...
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че ГЕРБ и на луната да идат пак ще се наакат, но толкова много, че и на Земята ще засмърди зловонно. Чудя се как и защо се позволява на тази крадлива шайка да управлява?