Обичайните проблеми в София: Счупени плочки, боклуци, кучета...

Ако видите нередност, изпратете сигнал чрез Helpbook.info
28 дек 2018 14:30,
12
Обичайните проблеми в София: Счупени плочки, боклуци, кучета...
Снимка: Helpbook.info

В последните дни граждани за пореден път алармират за едни от най-честите проблеми в София. Потребители сигнализират чрез платформата Helpbook.info за изпотрошени плочки, липса на тротоари, преливащи кофи и агресивни кучета в столицата.

Първият от тях касае Община Младост, в участъка около кооперативния пазар.

"За да стигнем до спирката на Пазар Младост 1 минаваме през кални участъци в близост до ресторант Еверест. Липсва тротоар, някъде има нищожни остатъци от плочки, разбити, разкривени и останали от миналия век. За естетика пък въобще не може да става и дума. Все още стоят грозни остатъци от павилионите на стария пазар. Осветлението е крайно недостатъчно.

Община Младост не смята ли да предприеме някакви мерки за нормализиране на пешеходните участъци и за естетизиране на околната среда?", пита потребител.

Още преди няколко месеца друг наш потребител се оплака от състоянието на бившето пазарче в квартала. От около 20 години жителите се „радват“ на Разкъртените плочки, остатъци от бетон, ръждясали железа, клони и отпадъци.

От получения отговор на Столичен Инспекторат става ясно, че въпросния терен е частна собственост и правомощията за отстраняването на проблема са на собственика на имота. Логично задаваме въпрос защо има нестопанисвани имоти с години, които се рушат и имат ли задължение собствениците да поддържат имуществото си, така че да не създават неудобства и предпоставки за опасни ситуации?

Отново към Столичен Инспекторат е отправен апел за подмяна на счупен контейнер за отпадъци. Потребителят подава за втори път сигнал към институцията в рамките на десет дни, но боклукът продължава да прелива, а сметосъбиращият съд да се руши.

Получихме и сигнал за поредните кратери в район Слатина. На снимките се виждат огромни дупки по пътното платно.

Завършваме обзорите за тази година с оплакване от агресивни кучета.

"Ежедневно биваме атакувани от глутница агресивни кучета (може би 10 на брой), които са пуснати свободно от ромите, живеещи на ул. Канала, Дружба 1. Въпросните животни нападат не само мен и семейството ми, но и други хора. Налага се да използвам лютив спрей, за да се защитя", оплаква се потребител.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП реликва - правените в землянка от един и същи чучур са "майстори" на столичните паметници на Калтурата.
4
0
 
3
 
! Отговори
72877 преди 5 години
В Бистрицаа свободно вилнеят кучета: по площада, но и по тесните улички, къдетое опасно. Сутрин и вечер след работа в тъмницата срещата с бездомно изгладняло куче е повече от рискована. Централната улица "Стефан Стамболов" в Бистрица е без тротоар. Има оградено с бордюри пространство от двете страни на платното, но е в камънак и кал. Пред някои дворове са насадени и цветя. От пренаселването колите фучат постоянно, а пешеходецът не знае от кучетата или от колите да се пази.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Геноциът над Софиянци продължава вече 10-15 години.Мафията е окупирала Държвата и я е превърнала във феодално владение на разни самозвани политици.
2
3
 
19
 
! Отговори
Проблем преди 5 години
Аз не мога да разбера, как само тая България не могат общините да се справят с кучетата. Преди 15 години и повече се говореше, че всяко куче, ще е кастрирано и по тази логика до сега не трябваше да има останали кучета по улиците, а то е пълно.
1
5
 
17
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Орешарски и БСП са виновни. А и това са снимки от Москва,Берлин или Отава, но не и от София. Туй това не е възможно.