Скейтъри с трикове по парапети, огради... Чака ги солена глоба!

Общината ги гони от знаковите им места в София
3 яну 2019 07:43,
20
Скейтъри с трикове по парапети, огради... Чака ги солена глоба!
Снимка: Архив, Булфото

Велосипедистите и скейтърите в София вече са застрашени от солена глоба, ако използват познатите до сега места за трикове.

От скоро най-голямото препятствие за скейтърите на НДК се оказва новата общинска наредба, която забранява използването на парапети, огради, пейки и бордове на фонтани за изпълнение на каскади. При нарушение следва солена глоба, пише bTV.

Според самите каращи това ще доведе до своеволия от страна на полицаите, които в момента могат да поискат тежката глоба даже от родителите на малко дете, скочило с тротинетката си на тротоара. Играта на котка и мишка с участието на любителите на екстремните спортове и полицията ще продължи.

Скейтърите са емблематична част от пейзажа на НДК вече близо 30 години. След ремонта обаче според общината плочките и тротоарите се разрушават от каскадите.

Скейт паркове има в Бургас, Добрич и Самоков. Единственият в София е в "Студентски град", но той е платен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента ни управляват ни тези, които навремето обираха стотинките на децата за закуски след училище. Нормално е да се насочат към скейтърите.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички застъпници на общината могат да хапнат още от миналогодишните фекалии за новата година
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално е да се забрани. Всички си мислят че парапета на фонтана е направен кадърно, но ако седне 80 килограмов човек ще се напука => как да разрешат на скейтърите да скочат???затова пълно ограничение на всички
14
1
 
4
 
! Отговори
niki преди 5 години
Направете им един скейт парк де, в цяла България има, а в София само платен?!?!?!
13
1
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
Засилка, кик флип.. и почвам да бегам бате.. :)
12
6
 
4
 
! Отговори
ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ преди 5 години
Руският посланник поиска тази наредба, за да няма хулигани около паметника на съветската армия.Точно това стана.Ако сте мислещи хора, това трябва да повдигне много въпроси у вас.Оставям ви в размисъл.Приятен ден!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младежите от София скейт си поверваха, че ще намажат филията с мас от държавната софра и до преди няколко месеца се хвалеха колко са направили и сътрудничили с общината, но май пак ги прецакаха. Парче не се отчупва на всеки.
10
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Поредния закон който не може и няма да се спазва. Искам да видя *** шкембеклии как гонят скейтърите за да им наложат глоба. Момчета слагайте го-прото и после пускайте видеата да се забавляваме.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 5 ГЕРБерски ремонта, плочките пред НДК не стават за нищо.... Тъжен факт, израснал съм до НДК, помня как го строиха, играл съм като дете след това, помня и детските асамблеи.... Толкова смотано изпълнение като сега никога не е било...
8
19
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Правилно постъпва Общината.Навсякъде в цивилизования свят се заплаща за удоволствията. Скейтпаркът в Студентски град бил платен, ами разбира се, нормално е. Най-големият бич на нашата държава е безотговорността на всеки един от нас към нещата, като цяло. Все пак обществото трябва само да приветства това, че най-после някой ще защити вложенията в бордюри, парапети, настилки...това са пари на данъкоплатците, нали?А безотговорните скейтъри само рушат направеното от всички нас
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да си представя що за ремонт сте направили и що за материали са използвали изпълнителите на проекта щом се притеснявате, че 45-50кг дете ще ви счупи плочките със скейтборда си, че чак сте готови да глобявате. И вместо да се радвате, че децата спортуват нещо и да ги насърчавате, вие им отнемате и малкото останало.
6
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 5 години
Писането на наредби само оправдава заплатите на общинарите. Припомням на фандъкова, че паркирането на тротоар, куче без повод и хвърлянето на отпадъци извън кофите е забранено. Само дето никой не налага спазването на забраните.
5
1
 
13
 
! Отговори
пфф преди 5 години
Глобявайте и пешеходците, че с този качествен ремонт няма гаранция, че една жена с остри токове няма да натроши плочките. Или пък някой пенсионер с ***. Да не говорим за някой човек със свръхтегло. Всичката я свършихте, само скейтърите ви останаха. Гербава работа. Нещо като наш мамин Ваньо Пловдивски дето уличните музиканти му бяха трън в очите.
4
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А за драскачите със спрейове? нанасят щети за млн които общината не ми ги плаща
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Фандъковия екип.Най-накрая някой да се сети да разчисти тези наркоманци пиещи марихуана и друсащи бира!
2
1
 
28
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Е това е тоталитарна държава всичко е регламентирано няма пропуски само в изпълненито ни куца, докато ушатите ловят скейтъри баби и дядовци по селата са клани за 200 лева.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за ремонт ще е, ако един скейтър успее да потроши плочките пред НДК?Дайте да прикрием неграмотността, като просто забраним използването на това, което сме "ремонтирали"Опитват се да превърнат столицата в музей - не пипай, да не се счупи, скъпо е и няма друго.Евала, така се прави