Метрото в София – най-доброто в Европа?

Столичният "Метрополитен" бе отличен с евронаграда
Обновена: 9 яну 2019 19:20 | 9 яну 2019 18:38, Нели Христова
40
Метрото в София – най-доброто в Европа?
Снимка: Столична община

Европейските бизнес награди отличиха столичният "Метрополитен" с награда за най-добро транспортно обслужване на гражданите, похвалиха се от Столичната община.

"Най-добрият и екологичен транспорт е метрото. Разширението на софийското метро не е спирало през последните години. За 10-на години са изградени около 30 км нови линии на метрото", допълниха от "Московска" 33.

Строежът на метрото продължава, като със завършването на третия лъч се очаква да бъдат спестени  90 хил. тона на година вредни емисии във въздуха. В момента се изграждат 12 километра от него.

До края на 2019 г. ще бъдат пуснати първите 8 км от третата линия: от бул. "Владимир Вазов" в район "Подуяне" през "Оборище", "Орлов мост", центъра, НДК, през "Александровска болница" до "Красно село".

През първата половина на 2020 г. ще бъде пуснато движението по втория етап – 4 км с 4 метростанции, който са от кв. "Красно село" през ж.к. "Овча купел" до "Околовръстния път" при кв. "Горна баня".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
ммм преди 5 години
До 19Парите са в джоба на Боковата шайка и не само. В джоба на БКПарските олигарси дърпащиконците навсякъде.Впрочем ДНЕС,по нареждне на Цецо ли цензурирате харесванията? Него го е страх от общественото мнение! И вие ли като него?
39
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ха ха ха ха хаХубав виц.
38
1
 
3
 
! Отговори
смехурко преди 5 години
Хахахаха,пак измишльотини! Най-доброто?!Хахахаха! А къде са нормалните излази наЦентрална гара и не само там,за инвалиди сколички,майки с колички,хора с багаж?Хайде стига сте си самораздавали фалшивиположителни оценки! На всичкото отгоре Софийското метро вони отвратително на някоиметростанции. Няма въздух! Трудно се диша.Хахаха,най-доброто?!😆😆😃
37
1
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Линия М2 има 8 минути интервал в час пик! При прекачване от "Сердика" човек трябва да тича, за да не закъснее, и пак не гарантирано, че ще хване влака! А за синхронизиране на метрото с наземния транспорт да не говорим. На това ли викаме "най-доброто"? Най-добро за строителните фирми, но не и за ползващите го граждани.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За хората, които не са пътували никъде из Европа, сигурно е.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо поне един път не видях сертификат, в който се казва - най-устойчива страна за развитие на бизнес и инвестиции.Защо поне един път не видях награда за най-добра страна за живеене, най-добре развиващо се образование и бизнес.Само метрото на София, магистралите на Бойко, северната тангента.Е, България София ли е, бе? Ами Пловдив, Варна, Бургас, Русе, нещо? Нали знаете, че на картата на България не е само София. Айде да направите нещо за цялата картинка, а?
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявам се - иЗточната. Грешка на клавиатурата
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патил, источната граница на Европа е Полша, Унгария, Румъния и България. ЕВРОПА не е географско понятие. Иначе Евразия е до Тихия океан.... Русия НЕ Е в Европа и няма да бъде поне докато тотално не си сменят главите с нормално производство. Танковете и ракетите не те правят човек, а милитарист.
32
4
 
4
 
! Отговори
Бойко Инглиша преди 5 години
Бойко, Бойко знаем колко си на ,, ти" с английския и как си превеждаш.Хайде да не урочасаме метрото ти,че утре ще вали сняг. Събота и неделя нещо ще протече,да не му намокри кабелите,че някои хора ще останат в дълго очакване да стигнат желаната метро станция.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сертификата се вижда, че метрото в България се оценява като най-добър пътнически транспорт, предлаган в България. Не се вижда сравнение с други страни!
30
6
 
22
 
! Отговори
Патил преди 5 години
Няма да се научите да пишете коректно. Източната граница на така нареченият континент Европа е планината Урал в РФ.Излиза, че софийското метро е по-добро от метрото в Москва, от метрото в Санкт Петербург, от метрото в Киев? Но в тази глупoст може да повярва само човек, който не е бил в изброените градове и не се е спускал в руските метрополитени и не се е възхищавал на руските метростанции. Знаете ли, че само през 2019 г. в Москва ще влезат в експлоатация чисто нови 14 метростанции?
29
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
***, след твърдение не се слага въпросителен знак. Елементарна граматика - раздел "Пунктуация".
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ве тез какво пафкат по-цял ден ве , като ги чета и почват да ми се образуват тухли четворки на корема . Бойко пак ли си одрусал на някоя баба конопа за твоите авери . Докога ще лъжеш ти ве.. ,сам ли си вярваш .
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези скрибуцащи влакове едва ли е най-модерното в Европа, возил съм се на метро в много европейски и световни градове, но такова скърцане никъде не съм чувал
26
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям смях - метрото в София най-доброто в Европа. Може би става дума за най-лошото в Европа.
25
3
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
И коя е тая 'институция', която сертифицира подобни обекти? Щото очевидно някой е платил за тази измислена награда на едни бездарници, които вече сумати време още не могат да завършат най-малкото вероятно метро на държавна столица в света..
24
3
 
22
 
! Отговори
888777 преди 5 години
Наще метро също така е най иновативното и винаги разбирам дали вали дъжд на вън по течовете от тавана.Това е невероятно хрумване на инженерите. Лятото дори в един по силен дъжд, можеха да плуват хората, кеф тис лодка, кеф ти с гондола.
23
5
 
17
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Аве вие можете ли да четете какво пише на дипломата? "Най-добрия транспортен превозвач - България" /груб превод/.Става въпрос за най-добрия транспорт в България, не цяла Европа.
22
4
 
11
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Това някаква шега ли е поне да изчакат да дойде първи април. Всеки небредубеден който е бил навън поне за малко и е ползвал подобен транспорт по света си направи изводи които за съжаление не са в полза на нашето метро, а иначе общинските лентяи могат да се хвалят колкото си искат фактите говорят друго.
21
4
 
10
 
! Отговори
Мегз в затвора преди 5 години
До "аз"София не е виновна. Това е световна тенденция. А хората от провинцията като са толкова обидени, вместо да идват на лесното тук, да запретнат ръкави и да използват силните страни на градовете и селата си: туризъм, био продукти, спа... колкото искаш възможности, но трябва да имаш силата да кажеш "няма да бачкам в кол център за хиляя леа"