Ваклин от СРС-тата: Чаках ги като пионерче пред...

Драмата продължава да разкрива своите тайни
11 яну 2019 18:08,
31
Ваклин от СРС-тата: Чаках ги като пионерче пред...
Снимка: архив "Булфото"

Те ме оставиха да чакам като пионерче пред учителската стая час и половина. Това казва в телефонен разговор изнудваният бизнесмен Александър Ваклин по адрес на отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Още по темата

Оплакването му е в телефонен разговор с бившия кмет на Младост Петко Дюлгеров, записан със специално разузнавателно средство. Част от СРС-та бяха слушани на поредното съдебно заседание по делото.

В разговорите Александър Ваклин обяснява, че няма никакво доверие на Иванчева.

"Аз идвам, давам ти ги и ти ги даваш на тия тъпанарки" са друга част от оплакванията му. Вероятно той има предвид парите.

"Това са много пари", казва още Ваклин. "За такива пари по-добре да променим закона. Нямам никакво доверие, че този човек няма да ме изпържи", обяснява още той. Това е разговор, записан дни преди самото предаване на парите, което стана на 17 април.

По повод срещата си с Иванчева той обяснява, че като се видели, тя опънала една карта и обяснявала къде ще бъдат строени градинки.

Дюлгеров пък го успокоява, че тя ще говори и ще правят дарение. "Ти искаш ангажимент за писмото", казва още бившият кмет на район "Младост" и допълва: "Говорим едно, а правим друго", имайки предвид вероятно Иванчева.

В разговорите става ясно, че Ваклин ще представи пред английските инвеститори сумата за подкупа като пари, дадени за консултация: "Това са чужденци, страшно съм притеснен. Аз съм им казал, че ще дам парите за консултант", обяснява той.

"Тя може да ме пусне по пързалката и да не пусне обявлението още 10 месеца", оплаква се Александър Ваклин, цитиран от "24 часа". Иванчева пък му обяснявала, че ако направи една площадка - ще пуснат преписката.

СРС-та бяха слушани, защото Иванчева и Биляна Петрова искаха да се чуят отново заради думи, които не се разбират. Двете са под домашен арест и вече идват в спецсъда на собствен ход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
15
 
! Отговори
Каква националност преди 5 години
е г-н ВАКЛИН( Ва'клин или Вакли'н)?Вероятно е български гражданин.
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами той Ваклин като знае че е записван така ще говори ще води разговора че нещата да паснат за схемста стещу кметицата. Дирижиран разговор ..нека чуем как Иванчева казва, Дай милион евра или лева или строежа ти ще е на трупчета......нали и нея са я записвали
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е такъв натъртен ceляндyp, че даже е неспособен да се оневини.
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък не мога да разбера толкова ли няма къде да се строи из Софийското поле, че тоя Ваклин се е лепнал за Младост? То бива вманиачване и обсесивно разст.ройство, ама чак пък толкова не бива да се закачи като въ.шка и няма откачане. Защо на всяка цена му е било толкова важно да стане на неговата и да се наложи точно над Иванчева?Защо точно за Иванчева се е закачил???
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният инфантилен опит за манипулиране на аудиторията !"Чаках ги като пионерче..." е най-непоклатимото доказателство за даването на "подкупа" !"Чаках ги като комсомолец" ще е пък паролата за втория транш !
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че е говорил глупости пред някой, означава, че са му искали подкуп ли? Сериозно ли това е доказателство?
4
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Англииските инвеститори да ли не са от български произход? с пари от офшорките.
3
9
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Майко мила, - с какви кметици, с какви бизнесмени е пълна България...
2
2
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много отракан Дюлгера. Отработена схема. Чудя се как и други не са ревнали, че са дали подкупи, със сигурност има такива.
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...дружинна ръководителка. Рекет даден, рекет приет. Урааааа!