Контейнери за индивидуално позлване на общите етажи

Предложение: За тях няма да се дължи такса
Обновена: 17 яну 2019 17:06 | 17 яну 2019 17:00, Цветелин Димитров
24
Контейнери за индивидуално позлване на общите етажи
Снимка: Flickr

Общината в столицата не от вчера и от днес води битка с разделното събиране на отпадъците и регулацията и организацията на събирането на битовите такива.

По време на днешното заседание на СОС беше приет доклад относно минимални условия и изисквания за сключване на договор за организиране на система за разделно събиране на отпадъци от опаковки и отпадъчни материали: хартия и картон, метали пластмаси и стъкло от домакинствата, административните, социалните и обществените сгради, заведенията за обществено хранене, търговските обекти и обектите за отдих, забавления и туризъм.

"В новите договори продължава практиката на СО да изисква от организациите за оползотворяване на опаковки механизъм за предоставяне на контейнери за индивидуално позлване на гражданите, за което не се дължи такса. Те се предоставят след изпълване на определени изисквания. Едно такова е за етажните собствености – пространството да е заградено и да няма достъп до него освен от живеещите и фирмите, които събират отпадъците", заяви общинският съветник Лорита Радева.

По думите ѝ новото в настоящите договори е това, че за 5-годишния период на тяхното действие Общината си поставя за цел да постиге до 10% наличие на нерециклируеми (битови) отпадъци. В края на всяка от текущите години ще извършваме анализи и ще нанасяме корекции при необходимост.

"Оказва се, че не всички сме достатъчно наясно какво означава да съберем разделно хартиени отпадъци. Не е хартиен отпадък напрмер мазната кутия от пица. Това е битов отпадък, защото хартията е замърсена. В контейнерите за стъкло пък не бива да бъдат поставяни счупени електрически крушки или порцеланови съдове. Ще водим допълнителни информационни кампании за този поцес, за да минимизираме количеството битов отпадък в разделното събиране", обясни тя.

 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На чия фирма ще са кофите ?
21
1
 
1
 
! Отговори
,.,., преди 1 месец
Втасала Мара и под нея бара...та Фандъкова така.
20
0
 
1
 
! Отговори
,.,., преди 1 месец
Втасала Мара и под нея бара...та Фандъкова така.
19
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 1 месец
При строежът на новите сгради направете подземни помещения с контейнери с отделни входове от мазета, гаражи - и височина на таван да влизат камиони, а за да не миришат ,трябва да ги миете всяка вечер с препарати.
Не правете нищо,ще вдигнете данъците - вода, ток, парно.
А това с разделното събиране на етажите няма как да стане, не че миришат: хартията, стъклото и пластмасата, но българите ще си хвърлят полупразните бутилки с бира, пластмаса със салати. Сакън-НидейтИ още източници на епидемии в С
18
0
 
6
 
! Отговори
Сетиха се преди 1 месец
«Откриха топлата вода»
Още при проектиране на жил.блокове при СОЦИАЛИЗМА в мазетата имаше помещения за кофи за буклук.В нашия блок магазина защементира отквора на кота «О»
Не е ли време тези специално предвидени помещения при условие че общината постоянно и често прибира отпадъците както в Европа
17
3
 
1
 
! Отговори
extremist преди 1 месец
пространството да е заградено и да няма достъп до него освен от живеещите и фирмите -
ПРЕДЛАГАМ ВСЕКИ ДЕН ДА ИЗСИПВАМЕ БОКЛУКА ПРЕД КАНЦЕЛАРИЯТА НА ФАНДАКОВА
16
5
 
3
 
! Отговори
extremist преди 1 месец
ДРУГАРКО ФАНДАКОВА, СПЕСТЕТЕ СИ КАМПАНИЯТА - ЗНАЕМ ЧЕ ЩЕ ОКРАДЕТЕ ОЩЕ ПАРИ ОТ ДАНЪКОЛАТЕЦА БЕЗ ЕФЕКТИВЕН КРАЕН РЕЗУЛТАТ
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гениално! Кофи за *** на етажите. А с хлебарките какво правим? А миризмите? И кой ще влачи боклука после като се препълнят кофите? Тия са някакви уникални мозъци!
14
3
 
9
 
! Отговори
extremist преди 1 месец
Контейнери за индивидуално позлване на общите етажи - ДРУГАРКО ФАНДАКОВА, МИСЛЯ ЧЕ МЯСТОТО ВИ Е В ТАКЪВ КОНТЕЙНЕР.....
13
0
 
5
 
! Отговори
Аперетивче.. преди 1 месец
Виждам, че и ти си уникален, та искам да ми кажеш...мазнате кутии от пиците дето поръчах сега как да ги разделя? Като е битов отпадък аз от къде да намеря индустриален? Трябва ли всяко домакинство наред с битовите отпадъци да произвежда и индустриални?
12
1
 
4
 
! Отговори
extremist преди 1 месец
ДАСКАЛКАТА OUT
11
1
 
11
 
! Отговори
Първо преди 1 месец
Даскаличката да накара фирмите, които събират кофите за разделното, да го правят разделно и тогава да ни учи нас. Събират всички кофи в един камион
10
0
 
4
 
! Отговори
НАГЛИ НАГЛЕЦИ преди 1 месец
ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ КАКВО СТАВА В КАРЛОВО

НАГЛИ СЕЛЯЦИ, СТАНАЛИ 'ГРАЖДАНИ" ДЕТО ГИ МЪРЗИ ДА СИ ХВЪРЛЯТ РЕДОВНО БОКЛУКА КАКВО ПРАВЯТ >

СЪБИРАТ В НАЙЛОНОВИ ЧУВАЛИ ДНЕВНИЯ БИТОВ БО.КЛУК, КАТО ГИ ВРЪЗВАТ ОТГОРЕ. ЧУВАЛИТЕ СА НА ТЕРАСИТЕ. И СЛЕД КАТО ТАКА МИНАТ 2-3 СЕДМИЦИ БОКЛУКА В ЧУВАЛИТЕ СЕ ВТЕЧНИ, ЧАКАТ НЯКОЯ ТЪМНА ВЕЧЕР, КАЧАТ ЧУВАЛИТЕ В БАГАЖНИКА НА КОЛАТА И ОТИВАТ ЧАК НА ДРУГИЯ КРАЙ НА ГРАДА. ТАМ ИЗДЕБНАТ ВРЕМЕ КОГАТО НЯМА ХОРА ПО УЛИЦИТЕ И НАПЪЛНЯТ СЪС ЗЛОВОНЕН БО.КЛУК ЧУЖДИТЕ КОНТЕЙНЕРИ
9
0
 
9
 
! Отговори
Шишо Б. преди 1 месец
Оства и да уточнят кога кутията от пица се счита за мазна - аз например не виждам защо заради едно петно трябва и останалият картон да не може да се рециклира и да се трупа "битов отпадък".
8
6
 
5
 
! Отговори
Аперативче преди 1 месец
Идеята ми харесва и трябва да бъде наложена със съответните високи глоби за неспазване, защото освен икономическа полза, идеята би допринесла за дисциплиниране на ганьовците. мизерниците не проявяват минимална грижа за екологията, те са абсолютният консуматор и ги мързи да изхвърлят две бутилки от бира разделно. Мисленето им е, че всичко трябва да им е лесно и наготово, затова и животът ще ги гаври.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам усещането, че ако не си уникален бунак, не може да почнеш държавна работа.
6
3
 
13
 
! Отговори
Gost преди 1 месец
Вместо да получим услугата СМЕТ, за която си плащаме. ... ние слугуваме на сметосъбирането като го разделяме???
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами до нас ма обръщалото на 306 в младост 2 има кръчма и заведение. Контеинерите за смет са 3 за 7-8 блока. Редовно са препълнени с *** от заведенията. Пускали сме стотици сигнали, но на всичките получаваме дежурният отговор, че заведенията сами си изхвърлят отпадъците в собствени контейнери и, че няма нарушения. Всичко виждат преливащите кофи, само не и проверяващите инспектори от общината.
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тези им плащаме за да генерират глупост след глупост, коя от коя по-голяма.
3
6
 
23
 
! Отговори
о преди 1 месец
фандъкова и малоуниците от СОС да си ги заврат в спалните кофите!