Софийските кокичета – пожарен кран поникна на "Графа"

"Чудото" се намира по средата на спирка и тротоар
7 фев 2019 15:00,
102

Снимка: Jaklin Dumanova/Забелязано в София

При споменаването на думата "Графа" повечето читатели биха се запитали - "Ох, пак ли нещо не е наред?". Наистина, започва да ни омръзва оспоменаването на този "митичен" ремонт.  Но уви, отново се роди "чудо невиждано" на българската инженерна мисъл.
Още по темата

Кран поникна като зимно кокиче изпод зле подредените павенца на столичната улица. Той е голям и син, модерен – като от филмите... но е разположен по средата на спирката на трамвая и пешеходния тротоар.

Снимките веднага пробудиха активните Facebook граждани към множество коментари:

"Супер. Всеки, който си рови в телефона и ходи, може да усети удар в слабините. :) Разглезили сме се нещо! :)"

"Пожарни кранове, сега! В този момент! Слагат в циганската махала, покрай нелегалните постройки! Явно е важно да ги има, точно там..."

"Ако след хиляди години съществува живо човечество и при арехеологични разкопки се натъкнат на легендарно ремонтирания " Граф" , има да се смайват!"

"а и плочките с лазер нивелирани..."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, точно за това. 25 милиона от нашите данъци за 900 метра некадърно изпълнен паваж и нови релси. Това е ценоразписа. Който иска, нека се осведоми как, за колко пари и за колко време подобни ремонти се изпълняват в нормалните, богати държави, където не е имало комунистическо робство.
87
0
 
17
 
! Отговори
минувач преди 5 години
Абе - за това ли дадоха 25 Милиона?
86
0
 
29
 
! Отговори
До Чиновник преди 5 години
Абе бетонена главо, живея на 200 метра от Графа. Унищожихте го! Криви, нескопосано наредени павета, огромни наклони на тротоарите (все едно си на колодрума), 8 месеца за 800 метра и 25 000 000 лв, хидранти по средата на тротоара... Вие сте уникални некадърници.
85
0
 
19
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
Плочките (всъщност са павета с няколко размера) никак не са евтини- напротив, но са поставени ОТВРАТИТЕЛНО. По Графа работят главно нискоквалифицирани (вероятно и нископлатени) работници от малцинствата и резултатът е плачевен. Не обвинявам работниците, а управата на града. Това е скандално!
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиновниците си браните кметицата, но и тя е селска нашественица-столичанка в повече. И и личи!
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като наредите всички гробчета, няма да може да се спира там, но хората с увредено зрение ще се блъскат в тоя кран с години заради такива тъпoумни чиновници.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недейте да лъжете заплатите тук са по 600-700 лв. Тези двойни и тройни заплати взимат много малък процент работещи. На високи постове и далеч от простолюдието на София . Мутрите и мутресите също спадат в този процент въпреки че доходите им са скрити
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.. бива ли толкова криви и евтини плочки. За завършен поникнал син кран който трябва да заобикаляш.. За канарчета ги взели софиянци.
80
1
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До До ЧиновникДнес около 15:00 ч. някакъв квартален мишок с вид на ММА биткаджия и изтърбушено БМВ беше спрял там и едни катаджии го таковаха. Ама ти няма как ги виждаш тези неща, понеже "на центъра" идваш само в събота и неделя на разходка.
79
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така диваци. Трябва да има повече препятствия по средата на тротоарите, особено за незрящите това е чудесно-браво! ЕТО ТОВА СЕ СЛУЧВА КОГАТО *** СЕ ДОМЪКНЕ В СОФИЯ И СЛЕД ДЪЛГИ ГОДИНИ УЧИТЕЛСТВАНЕ ПО РУСКИ СТАНЕ КМЕТИЦА!!!
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има два вида селяни. Едни наистина са си хора от село. А другите са родени в София но практика са много по големи селяни.Софийския селянин няма равен. Просссс до мозъка на костите.
77
5
 
4
 
! Отговори
До Чиновник преди 5 години
Там с кола никой от твоите съселяни не може да спре, няма достъп до там селянино. Вие чиновниците сте до един мaлoумни. Ти и в чужбина не си ходил (само си се довлякъл в София, като твоята шефка от Рилско) и не знаеш, че такава глупост-хидрант по средата на тротоара НИКЪДЕ НЯМА!
76
2
 
8
 
! Отговори
Софийска баница преди 5 години
до 67"София явно е доста назад."Точно така ***, София е много по-назад от прованса. Затова заплатите ни са двойно и тройно по-високи от вашите. А това, че се хвалиш, че по паланките от 10 години имате пожарни кранове е просто смешно. В София такива има още от 30-те год. на ХХ-и век. Тогава в провинцията повечето дори не сте били чували за водопровод и канализация, камо ли да сте имали.
75
10
 
3
 
! Отговори
До Чиновник преди 5 години
Абе главо бетонена (ччиновническа), ти от кое село си? Кьорав ли си та не виждаш, че там ИМА СПИРКА! Явно не си от София и не знаеш по колко души се събират там в пикови часове, това не ти е обезлюденото, родно село...
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мястото на тоя хидрант е на една линия с ограничителите за транвайното трасе или както ги наричаме гробчетата или перките.Ако проектантите имаха още малко мозък щяха и да го изместят на 2-3 метра от района на спирката.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първите надземни хидранти ги монтираха в София при първия голям ремонт на "Витошка" преди повече от 35 години. Някои от тях вече са подменени с второ поколение надземни. Не ставай смешен. ТОГАВА НЕ ГИ МОНТИРАХА ПО СРЕДАТА НА ТРОТОАРА ОБАЧЕ.
72
8
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Доколкото разбирам, проблема на простолюдието с този ХИДРАНТ (така се нарича това "нещо") е, че ви пречи да заставате по средата на тротоара и да пречите на всички преминаващи, защото сте решили точно в тоя момент да разглеждате глyпocти на телефоните си. Абе лyмпeните винаги ще намерите за какво да цвилитe.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-кмет на София за всичкивремена!
70
3
 
2
 
! Отговори
Веселинов преди 5 години
Е, нали трябва да приличаме по всичко на "Големият брат" - краварите. При тях, тъй като се е строило на равно място, а не на застроено селище, пожарните кранове се подават над земята на определено разстояние. Всякакво паркиране пред пожарен кран се наказва с глоба.Копираме какво ли не, а защо не се копира неприкосновеността на полицаите и военните - а си го пипнал с пръст, а си предал Богу дух. Само това оправя м.а.н.галите - твърдо отношение и стрелба на месо.
69
3
 
2
 
! Отговори
До 69. Не. не позна преди 5 години
Тия стартите дето са вкопани в земята ги имаше в цяла България. Но те вече не отговарят на съвременните изисквания!Може някой да паркира върху тях, трудно се намират, а зимата са замръзнали под снега.Червените кранове са високи и се виждат отдалеч. Няма как да бъдат блокирани.А и са далеч по удобни за бърза свръзка със пожарната кола.