Нова схема за измами – Мъже със скъпи коли изнудват жени шофьори

Инсценират катастрофи и искат 300 лева за ремонт
Обновена: 13 фев 2019 01:15 | 12 фев 2019 19:30,
65

Група мъже изнудват жени шофьори и такива с малки деца за пари, инсценирайки катастрофа. Къде и по какъв начин действат бандитите?
Още по темата

Около десетина мъже с две скъпи коли – един джип и един седанов автомобил набелязват жени шофьори с по-стари и видимо ударени от стари произшествия коли, пише Bulgaria ON AIR.

Изчакват дамите да слязат от автомобила си, след което доближават максимално близко скъпото седаново возило, инсценирайки катастрофа. Заснемат импровизирания удар и зачакват собственика на паркираната кола да се върне.

Когато това се случи, съобщават на собственика на виновния автомобил, че е забравил да си вдигне ръчната спирачка и колата е тръгнала надолу и е смачкала тяхната. След това им искат 300 лева за ремонт.

Последният случай е в столичния квартал "Слатина". Боряна отива заедно със съпруга и детето си на детски рожден ден в квартала. След края на детската забава обаче я чака неприятна изненада.

Пред колата ѝ я причакват двама мъже. Виждайки, че Боряна влиза в колата си, те тръгват към нея и я обвиняват в разбиването на техния автомобил. Жената недоумява как това е възможно.

Мъжете със скъпите коли обаче парадират с доказателство - показват ѝ снимка, на която се вижда, че двата автомобила са прилепени един до друг.

Въпреки, че не се има за виновна, предлага на мъжете да подпишат двустранен протокол за ПТП и те да получат пари от нейния застраховател, но те отказали и започнали да я обиждат пред детето и мъжа ѝ.

Боряна ясно им заявява, че няма да даде и стотника, което вбесява мъжете. На мястото пристигнали и полицаи, които в крайна сметка глобили Боряна.

Застрахователи твърдят, че получават сигнали от свои клиенти за подобни случаи постоянно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20Както при всеки народ, така и сред българите има нагли. Но описаното безобразие говори за друг манталитет.Нашите наглеци вършат други видове дивотии.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли "концепция" и за нагли оядени българи с лъскави возила тероризиращи нормалните хора?
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На мястото пристигнали и полицаи, които в крайна сметка глобили Боряна."Муаххаха. Ганка ше скача според тоягата. Кат каже Мутрьо плащай 300 лева и Ганка ше плаща иначе ще й хвъркне книжлето!
16
7
 
19
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Бойко, Бойко не ти стига та и с тава започна да се занимаваш. Стига рекет бре...
15
11
 
54
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
На Бойко Борисов приятелите.
14
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТАРА ИЗМАМА. ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ТАКА БЕШЕ МАСОВО В МОСКВА НО ВСИЧКИ СИ ПОСТАВИХА ОТЗАД КАМЕРА С ВИДЕО РЕГИСТРАТОР И ДОСТА ИЗМАМНИЦИ ЗАКЪСАХА В СЪДА
13
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо е тази мода да се казва в медиите на очевидния рекет с доста по-нежното "измама". Може би защото времената на рекетьорчетата у нас бяха поотминали и позабравени, ама ето - наложи се да си ги припомним. Разликата е, че докато навремето потърпевши бяха предимно хората с бизнес или с някакви идеи за тази държава, сега мишената са обикновените люде. Обаче на тези "мъжаги" също ще се наложи да си припомнят как завършиха някои като тях навремето.
12
2
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Така е ... жертвата трябва да бъде опъната на задния капак от полицаите и изнудвачите... откъде накъде няма да плаща?
11
2
 
2
 
! Отговори
Каракачанист преди 5 години
Ами никой не е казал, че и не са. Знаеш ли законите на логиката? Защо ли питам изобщо..
10
38
 
2
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Пък като знае че ще се показва по телевизията, да си беше измила Пежото поне, нали се има за образец Боряна.
9
58
 
5
 
! Отговори
Борянчо преди 5 години
Като гледам тая Боряна, каква масивна златна халка носи, не ми се вярва да не може да си плати за безчинствата, които нанася с колата си, по другите коли. И явно измамата идва точно от нейна страна. Знаече, че като влезе системата бонус-малус, некадърните шофьори като нея ще плащат по-скъпа ГО и вместо да стане по-оговорна в шофирането си е решила, за по-лесно, да ползва схемата "крадеца вика, дръжте крадеца".
8
28
 
10
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Тази Боряна обикаля наляво и надясно по медиите и обяснява колко бил вреден социализма и как тогава никой не бил човечен. Е сега видяхме колко е приятно и хуманно сега - в условия на демокрация.
7
1
 
37
 
! Отговори
до Шарк преди 5 години
Ем какво - родната полиция ни пази.
6
1
 
60
 
! Отговори
Shark преди 5 години
"На мястото пристигнали и полицаи, които в крайна сметка глобили Боряна." - Ай кажете ми сега какво да си помисли човек??!! ......................!!!!!!!!!!!Няма нужда от коментар
5
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без лустрация и кастрация няма да се оправим.
4
10
 
52
 
! Отговори
Отбележете преди 5 години
1. Сама жена;2. Жена с малко дете;3. жена със стар, очукан автомобил.Няма нужда да ми казват от кой етнос са тези - оядени, осигурили си лукс - скъпи коли, и дебнат беззащитни и бедни, за да ги притиснат и ограбят.И ЕП ще ни призовава не само да съчувстваме, но и да толерираме тези! Как не ...
3
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво сега, човек трябва да си снимка автомобила, след като го паркира, като доказателство, че не е мръднал, а друг се е залепил към него?????
2
1
 
70
 
! Отговори
T преди 5 години
Законът трябва да се промени. До 1 час след подаване на сигнала към КАТ, ако не се явят, да имаш право да си тръгнеш. Те така може и два дни да не дойдат, и да ти се оправдават, че нямали коли/хора. Своите си тежести прехвърлят на хората. Това е абсурдно. Не може да те държат заложник до автомобила и да ги чакаш по 4-6 часа.
1
0
 
115
 
! Отговори
Joe преди 5 години
И на какво основание са я глобили?