Защо са толкова бурни реакциите за Националната стратегия за детето?

Николай Борисов от ВМРО коментира темата
Обновена: 13 фев 2019 01:21 | 12 фев 2019 21:27, Павел Гълъбов
12
Защо са толкова бурни реакциите за Националната стратегия за детето?

1635 гледания   |  Още видео

След като беше публикувана Националната стратегия за детето до 2030 година, от Църквата реагираха остро и призоваха за цялостната ѝ редакция. Коментарите на Светия Синод от своя страна предизвикаха бурни дебати.

Още по темата
Заместник-областният управител на СО Николай Борисов коментира в "Денят ON AIR", че според Конституцията на Република България отглеждането и възпитанието на децата до тяхното пълнолетие е право и задължение на технтите родители като тази дейност се подпомага от семейството.

"Семейството се споменава за първи път в осмата страница на стратегията. Говори се за държавни институции, гражданско общество, други организации. Къде е семейството - тази градивна единица на българското общество, която толкова години съхрани народа ни?", попита Борисов.

Според него в семейството се губи елементът на възпитание, в който се изгражда уважение към майката и бащата. По-късно това се усеща в образованието, когато децата се отнасят несериозно към учителите си, а след това и към работодателите си.

По думите на зам.-областния управител на СО стратегията е написана твърде неясно, сякаш е правена от различни хора, които не са чели какво е написал този преди тях. Като друг проблем в нея той посочи, че никъде не се споменава за сексуалното посегателство над деца, а данните от 2017 година показват, че в страната ни е имало 450 такива случаи.

По думите му друг проблем на стратегията е обезпечаването на кадрите.

"Има изключително голям дефицит на педагози и социални работници. Една от заплахите пред стратегията е, че секторните политики може да не се реализират в синхрон. На парче могат да се случат евентуално, но няма да се постигнат целите ѝ", обясни Николай Борисов пред Bulgaria ON AIR.

Според него религиозното обучение трябва да намери мястото си в училищата. По думите му е важно децата да познават различните религии, за да опознаят другите, тъй като непознаването ги кара да не се харесват едни други, но това може да се случи едва когато обществото е достатъчно узряло.


12
Още от София
Къщата на Гешов - паметник на културата. Вече е паметник на срама
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Крайно време преди 1 седмица
Най-после Св.Синод да прояви активност в обществения живот!
Вижда как прокарват ИК под друга форма.
Да продължава така!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предложилите тази стратегия са се "загубили в превода"!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е поредната предпоставка за двойни стандарти. Никой политик ако поне малко ползва сивото си вещество, не би внесъл подобно нещо за обнародване, защото перфектно знае, че е неприложимо. Внесено е и преписано някъде отвън, вероятно не е и четено от когото трябва.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на г-н Николай Борисов! Той има правилно мнение!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абортът е убийство на невинно , но живо в майчината утроба човешко дете! Точка!

Светия Синод на БПЦ - БП ИМА правото да каже своето ПРАВИЛНО мнение - мнение, което защитава човешкия живот, хетеросексуалните семейства и техните деца; мнение , което защитава и дава ПРАВОТО на ЖИВОТ на децата в майчината утроба; мнение, което винаги ще бъде ПРОТИВ детеубийството ( абортите) и извършителите на този гнусен грях- включително и "майките", които решават да убият децата си!
3
1
 
18
 
! Отговори
sss преди 1 седмица
дебелия винету си призна за конвенцията, и както сам каза: ''няма мърдане трябва да я приемем''... заповедите от големите му началници, както сам си нарича трябва да се спазват!
2
2
 
25
 
! Отговори
к0нсерва преди 1 седмица
Геноцина над Бялата Раса продължава с пълна сила! Кой командва парада?!
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идеята е чрез закони да се разруши семейството.