Колко за държавата, за търговеца... Нови бележки на бензиностанциите

Ще ги получаваме при зареждане от 1 април
14 фев 2019 16:00,
13
Колко за държавата, за търговеца... Нови бележки на бензиностанциите
Снимка: архив "Булфото"

От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме за заредено гориво на бензиностанциите, ще са по-подробни, съобщи пред журналист днес говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Още по темата

Целта е крайният потребител да бъде информиран за това каква част от платената от него сума за закупените течни горива представлява косвени данъци, както и каква е продажната стойност на горивата и стойността на тяхното придобиване от търговеца. Това гласят последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин, пише БТА.

Съгласно новите изисквания при продажба на течни горива във фискалния бон, издаван на бензиностанциите, ще трябва да е отпечатана на отделни редове по вид гориво и информация за размер на ДДС за продаденото/зареденото гориво; размер на акциза за продаденото гориво; продажна цена на горивото без акциз и без данък върху добавената стойност (нето стойност) и покупна цена на горивото без акциз и без ДДС (покупна стойност).

От НАП обръщат внимание, че разликата между крайната продажна цена и покупната му цена не трябва да се възприема като печалба за търговеца, тъй като в този марж се включват и други разходи на съответната бензиностанция за продажбата на горивото - заплати, обучения, сервиз и др.

От НАП допълват още, че доработването на фискалните системи на бензиностанциите съгласно последните изисквания в Наредба Н-18 няма да е необходимо допълнително изпитване, тестване и одобрение от Българския институт по метрология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
dehuza преди 5 години
нека тогава такива данни да има и в големите супермаркети, магазините за дрехи и т.н. - защо само на бензиностанциите!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До оклиНе е същата вече тръгна нагоре с 10ст заради новите бележки - артия сметки и това вече се включва!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНа всяка бензиностанция на видно място има поставени документи за произхода на горивото и сертификати за качество на съответната партида. Отиваш и четеш откъде идва горивото. Това от години е факт!
7
0
 
1
 
! Отговори
окли преди 5 години
какво ме топли мен че има подробна касова бележка. цената пак същата.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз искам на бележката за сиренето да пише как се казва кравата, от която е млякото.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво стана - протестираха заради високите цени на горивата и държавата вместо да се справи с картела реши да се издават нови бележки, които ще искат инвестиция и това ще вдигне още цените на горивата. Герберска държава!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък искам и нови фишове. В които да пише и частта от осигуровките, която се внася от работодателя. За да стане ясно че 60% от изработеното от работника отива в държавата. И ако си похарчи това което е останало още 20% като ДДС, отделно акцизите.
3
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
И аз се чудя що тъй става, ама в историята ни полазва - все чакат (народа) некой да поеме цялата вина след като се почне да се бориш за достоен живот в некви граници. Няма вече кой да изпълнява професията "Васил Левски", всички знаем как свърши неговата борба тогава, с предателство и плюене от себеподобните!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЕКИ ДЕН СЕ БУДИМ С НЕЩО УВЕЛИЧЕНО, НЕЩО КОЕТО ИСКАТ ОТ НАРОДА , НО СИ ТРАЕМ , СВАЛЯМ ШАПКА НА ФРАНЦУЗИТЕ , НИ Е СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ СЪДБАТА
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде ще пише от коя рафинерия идва продуктът?!За кашкавала може да пише мандрата, а за бензина е тайна.