Симеонов за БСП: Неприсъствието не е гениален политически ход

Той не си представя работник да протестира срещу работодател
Обновена: 27 фев 2019 11:20 | 27 фев 2019 11:00,
31
Симеонов за БСП: Неприсъствието не е гениален политически ход
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов остро разкритикува социалистите, че не се явяват на работа и настоя, че те са избрани, за да работят в парламента. Той даде и пример, че всеки друг, който не ходи на работа го уволняват.

Още по темата

"Аз идвам от бизнеса и не мога да си представя, че някой работник ще каже, че ще протестира срещу методите на работа във фирмата, като не присъства на работа. Като не присъстваш на работа, ти трябва да бъдеш уволнен. И не мисля, че трябва да има някакво друго третиране и на народните представители. Те трябва да носят отговорност, всеки един от тях представлява 10-20 000 човека", отсече Симеонов.

Затова и от НФСБ предлагат мерки срещу отсъствието от работа на народните избраници и негласуването им на пленарните заседания. От партията на Валери Симеонов предлагат народните представители да не получават никакво възнаграждение, ако не ходят на работа на три поредни заседания или общо пет за месеца. Тези, които не присъстват на повече от половината гласувания в парламента, пък се предвижда да губят половината от заплатата си.

Според Валери Симеонов така ще се постигне дисциплинаращ ефект, защото имало случаи, в които депутатите се регистрират сутрин, че са на работа, но след това си тръгват.

Лидерът на НФСБ настоя и че има много други начини депутатите да изложат позицията си и те не са свързани с неприсъствието им в парламента.

"Те са избрани от техните избиратели, за да работят. Такава форма "неприсъствие" не е предвидена и не бива да се счита като някакъв гениален политически ход. Същото важи и за невлизането на ГЕРБ в залата в по-предния парламент. Не одобрявам този начин на изразяване на отношение към опозиция или управляващи. В парламента има достатъчно начини, средства, за да изразиш своята позиция. Това е отказ за изпълняване на служебни задължения", отсече Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако работник не може да протестира срещу работодал, срещу кого може?На този езика му трижди по-голям от мозъка...
25
7
 
0
 
! Отговори
АНАТЕМА преди 5 години
БСП ИЗЛЯЗОХА И ДА СЕ НЕ ВРЪЩАТ.НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СТЪПВАТ В ПАРЛАМЕНТА.ПАРЛАМЕНТА Е ПРОКЪЛНАТ ЗАВИНАГИ.СТЪПНЕ ЛИ ЩЕ МУ ИЗСЪХНЕ КРАКА.
24
4
 
2
 
! Отговори
До E kak преди 5 години
"Правото на протест и стачка е принцип от преди съвр. демокрация,.."---Протест срещу кого? Те протестират срещу колегите си от другите партии. В една компания ако някой тръгне да стачкува срещу колегата си ще го пратят на психологически преглед и вероятно уволнят! Сравнението на Симеонов е неподходящо, но той е прав че не трабва да им се плаща за номерата.
23
5
 
1
 
! Отговори
"фирмата" преди 5 години
По аналогията с фирмата - бсп (работниците- ха-ха) не протестират срещу фирмата, а срещу колегите си! Работодателят е народът и те са отговорни и всичките се предполага че, работят за него, народа. Така че, когато протестират един срещу друг като не ходят на работа, логично е да бъдат уволнени или поне да не им се плати - тука е прав!Да търсят компромиси, обща почва, за да си прокарват идеите - това е работата на малцинството. Тези са с объркани ценности и представи!
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато напиша втория коментар (1 изречение) ,първият вече е изтрит . Сигурно трябва да мисляза гинес .
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Той не си представя работник да протестира срещу работодател "-- а българите представят ли си с какъв *** са синапълнили парламента , който им произвежда законитеи до какво ги води това ?
20
3
 
16
 
! Отговори
ТОЗИ... преди 5 години
ТОЗИ СИМЕОНОВ ДОРИ НЕ СЕ СРАМУВА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ КОЙТО И ДА Е - ЗАЩО НЕ СЕ ВИЖДА КОЛКО Е ЖАЛЪК ИЗГОНИХА ГО ОТ ПОСТА КОЙТО ЗАЕМАШЕ ОБИЖДАШЕ НА ЛЯВО И ДЯСНО СЕГА СЕ МЪЧИ ДА ГОВОРИ ПРОТИВ БСП НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ДА СИ ГЛЕДАТЕ ВАШАТА ПАРТИЯ ИЛИ ТРОЙНАТА ВИ КОАЛИЦИЙКА КОЯТО Е ЖАЛКА,ЖАЛКА А ДАЛИ ЩЕ ВИДИТЕ ПАРЛАМЕНТ ГОСПОДИНЕ СИМЕОНОВ НЕ СЕ ЗНАЕ НО Е ВЪЗМОЖНО МНОГО ХОРА НЕ ВИ ХАРЕСВАТ ЗАРАДИ ИЗПЪЛНЕНИЯТА С МАЙКИТЕ И НЕ САМО ДОСТА ГАФОВЕ ИМАХТЕ Г-Н СИМЕОНОВ
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чарли. Вдигаше се, вдигаше се, даже повече от сега.Ти къде си бил тогава?
18
9
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 18. Глу.пак, това, че ГЕРБ постъпваха *** преди, не оправдава БСП да прави същото.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонофф,това предложение за Москофф в ЕП,беше върха на идиотщината и паданието ти,край!
16
15
 
6
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Тая партийка БеСеПе ще изчезне в скоро време и без това. За дорбото на цялата държава.. от там нищо добро никога не е излизало!!!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лал работно място и работно място у парламента СТРАХОТЕН ПРИМЕР ! И герб нещо такова казаха ... помагат си хората ;дЩо не го направихте това последните 10 години а сега се хванали на сламчица говорите простотии( който не работи не трябва да яде ) баси предателите и нещасниците!
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога Гърбавите правеха същите номера къде беше ти бе Бутанецо да се изходиш по въпроса.
13
9
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Трябва да ни плащате ,за да ви осигуряваме кворум !!! Без БСП сте НИЩО !!!
12
2
 
23
 
! Отговори
E kak преди 5 години
Е как ?!Правото на протест и стачка е принцип от преди съвр. демокрация,а какво остава за днешно време.Бат'Валери пак се оцепи.Бесепету направиха гениален ход,на останалите в парламата им лъснаха г.овете отвсякъде:ГРАБПейтриътс анд ДИПИСЕТУ,пръятелю,Маришката не го броим,той колко е похарчил да влеззе в политиката ,не мож си ги върне ,ако не цука от д-вниот бюджет.............
11
3
 
24
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Много шум се вдигна сега.Ситуацията е сходна с онази преди няколко години с една друга партия.Тогава не се вдигаше такъв шум,защо ли ?
10
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, това там не е "фирма"!Идвал той от частния бизнес, кой - този с оградите ли?
9
3
 
16
 
! Отговори
Абе... преди 5 години
Това политиците от ГЕРБ, БСП, ДПС и разни там народняци, абре спрете белото! Изпържи ви мозъка. Съвсем загубихте връзка с реалния свят.
8
4
 
24
 
! Отговори
бай Гого преди 5 години
Тоя, да си мълчи и да си ходи... Маскара!!! На всички ни е ясен!!!
7
14
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
И на мен ми липсва Корнелчето. Друго си е да я видиш озверяла на трибуната.