СО търси шофьори с безплатни нощувки и високи заплати

Водачите ще получат 1800 лева и нови автобуси
57

След протестите в столичния градски транспорт, общината готви нови мерки за решаването на кризата с шофьорите.

Достатъчно желаещи в София няма, затова на кандидатите от страната се предлага нова екстра - безплатни нощувки в общежитие. Както и заплата от 1800 лева и нови автобуси.

Стефан Желев върти волана на градски автобуси на Бургас вече 11 години. Бил е шофьор и в Прага, така че големият град не го плаши, но не би се преместил на работа в София, защото определя като тежки условията в столицата.

Около 300 шофьори и ватмани не достигат в столичния градски транспорт. За да направят работата по-привлекателна, експерти подготвя законодателни инициативи. Една от тях предвижда общините да упражняват контрол по Закона за движение по пътищата, наравно с КАТ.

В столицата тече и процедура по закупуването на стационарни камери, които да контролират скоростта и нарушенията в бус лентите.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da vzemat deputatite i ministrite na izvanreden polezen trud za transporta v Rodinata. Hem i da imat preki direktni kontakti s tehnite izbirateli...i da im otchitat vseki den kak si izpalniavat poetite partiini obestania, angajimenti, partiini programi, partiini porachenia...hem i da ima malko polza ot tesi tartei...koito mnogo obichat razhodkite za darjavna smetka....
46
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
1800 лева са бруто, чисто са около 1400 лева. Предполагам, че това е с извънредният труд.
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви нощувки хаха като продадохте общижитията които имаше градски в земляне блок за спане в Надежда тролейте.сьщо имаха блок за спане но си продадохте газа български. Сега тези блокове бяха взети от хора на софиянски и сега ще ги продават на апартаменти на частно
44
0
 
23
 
! Отговори
дедо ви преди 5 години
Не знам каква заплата трябва да получават,но за по-гадна работа не мога да се сетя в момента!
43
7
 
27
 
! Отговори
педераст прокажен преди 5 години
като стигнат до 2000 евро колкото дават на тираджиите може да си помисля
42
2
 
9
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Като стигнете до безплатната шведска маса два пъти на ден, свиркайте,
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кандидатите които непишкат и неакат имат предимство !
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия направо се подиграват на хората и то само за парите. Кви общежития, кви 5лв? Да не са скотове? Ако искаш професионален опитен шофьор, това са години, най-вероятно имат семейства, тях къде? А и нали Социалното министерство мъдреше преди време, ако някой започне работа на над 50км от родния си град, че ще му осигурят квартира, да не се скатават.
39
0
 
11
 
! Отговори
Харалампи преди 5 години
Очаквам кметицата на гости в блока срещу спирката на 153 гимназия Неофит Рилски . А също така бих обърнал внимание и на новинарските екипи да дойдат да заснемат колко силно се чува и то през деня казването след колко време ще дойде автобуса на всяка една минута!
38
3
 
16
 
! Отговори
Харалампи преди 5 години
Между другото каня кметицата на София Стояека Фандъкова да дойде у нас да спи до мен една седмица когато стане топло и са отворени прозорците да разбере какъв психически тормоз предлага градският транспорт на хората в София с новите спирки на които постоянно на всяка минута се казва силно колко време остава до идването на автобуса и т.н.Тези които живеят близо до спирките все едно са пленници по времето на война и са подложени на разпит чрез психически тормоз !
37
0
 
22
 
! Отговори
Харалампи преди 5 години
То едни пари! Много , ще има да търси пишман кметицата на София свестни шофьори с тези заплати от по 1600-1800 лева с по 40 часа на месец извънреден труд и с безумното работно време и безумния трафик в София!
36
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вземете лондончани бе,нали доходите ни се изравниха
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички коментирате а не знаете каква отговорност е това. Даже тези пари са малко. А за квартирите в София би трябвало да са само за шофьори. Хиляди хора от провинцията живеят в София и не взимат тези пари и пак си плащат квартира и се оправят. А на тези, които мислят че тия пари са много нека отидат при работодателя си и на него да му се оплакват, а не само да пискат и да стачкуват пред парламента. Да идат пред офиса на фирмата в която работят и там да кажат колко искат и при какви условия.
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селски, ти да не падаш от небето? Парите не растат по дърветата. За да се даде на шофьорите, трябва да се вземе от пътниците. Щом няма мераклии за шофьори, значи ще се вдига билетчето за да има за по-високи заплати.
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравейте.А ми да не мисли някой ,че хората от селата и по малкити градове пасат трева.Ако е толково хубаво -ще има опашки и по стар български обичай нещата до стават с връзки..Криза ще има и ще си задълбочава.На тези умрели условия рядко някойсе намира.Защо някой не помисли за тези хора.Защо им отнеха първата категория?А ставането в 3 часа българско време?Направене труда на тези хорапо човешки платен.Ако всичко е нормолно дали хората ще сточкуват.
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Транспорта е пълен с жипсита,а контролата е само на Сточна гара.Кога ще има нормален превоз с камери в реисове за спокойствие/.?
31
13
 
6
 
! Отговори
Деси преди 5 години
Кой за кот е ичил.Ти може и за 2 месеца да ги взимаш, бай ти Румен президента ги зима за 5 дни.
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1800 се вземат почти за ДВА(2) МЕСЕЦА А НЕ ЗА Е Д И Н.
29
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривайте го тоя градски транспорт бе. Само селяни се возят с него. От тия автобуси не мога да си карам нормално жипа.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А общината чия е бре...Топъл призтан за секви оядени чиновници калинки...Само работник да не си там!