Няма шофьори, няма рейсове начесто? Абсурд, рече Фандъкова!

Обещава 10% скок на заплатите на водачите в следващите 3 години
25
Няма шофьори, няма рейсове начесто? Абсурд, рече Фандъкова!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се обяви против разреждането на автобусните линии като мярка за облекчаването на работата на шофьорите.

Още по темата
"Категорично не мога да си позволя да възложа разреждане на линиите. Това би намалило качеството за услугата на гражданите. А ние се борим за по-чист въздух с една основна мярка, а именно стимулирането на хората да използват градския транспорт", заяви тя по повод продължаващото недоволството на шофьорите.

По-рано те й изпратиха отворено писмо, в което настояват да присъства на транспортната комисия в Столичния общински съвет следващата седмица.

От писмото става ясно, че има неразбиране между шофьорите и синдикатите.

Водачите пишат, че искат да се чуят тяхното мнение за приоритетните действия за разрешаването на проблемите в транспорт. "Срещам се редовно с шофьори. Много внимателно съм се запознала с исканията и на двата синдиката, и на протестиращи шофьори", каза Фандъкова, цитирана от "Монитор".

Кметът на София припомни също, че от февруари заплатите на водачите са увеличени с 10%, а през юни предстои и ново повишаване на възнагражденията.

По настояване на синдикатите Фандъкова пое ангажимент и за стартиране на 3-годишна програма за ежегодно увеличаване на основната заплата на работещите в градския транспорт с минимум 10% годишно.

Като част от програма за привличане на нови шофьори Столичната община се ангажира с осигуряване на средства за основен ремонт на общежития. Относно искането на КНСБ за спиране на нощния транспорт в града Фандъкова заяви, че първо трябва да се направи анализ на ефективността му и след това да се предприемат действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
17
 
16
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
560лв им стига на шофьорите,няма пари за вас,ще дойдат пакистански шофьори