Синдикати отново: Да се увеличат парите в градския транспорт!

Искат конкретни разчети за ръста на заплатите до понеделник
8 мар 2019 17:00, Анисия Иванова
12
Синдикати отново: Да се увеличат парите в градския транспорт!
Архив: Булфото

Синдикатите настояват за споразумение със Столична община за увеличение на заплатите на заетите в градския транспорт. КНСБ и КТ "Подкрепа" са имали днес поредна среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова във връзка с възнагражденията на водачите, съобщават от пресцентъра на КНСБ.

В срещата са участвали президентите на КНСБ Пламен Димитров, на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, председателят на Съюза на транспортните синдикати в България Екатерина Йорданова и председателят на ФТР на КТ "Подкрепа" Илиан Ценов и неговия заместник Иван Кирилов.

Още по темата

На срещата е представен проект на споразумение, което трябва да даде решение на проблемите на работещите в двете транспортни дружества на столицата.

Документът, който трябва да бъде подписан от синдикатите и общината, предвижда тригодишна програма за увеличаване на възнагражденията на всички работещи в четирите общински дружества на Столичния градски транспорт.

В срок до 9.30 ч. в понеделник, зам.-кметът по финанси и транспорт Дончо Барбалов трябва да даде конкретни разчети за нужните средства за ръста на заплатите на работещите в транспортните компании на столицата, допълват от КНСБ.

Проектът, предложен от КНСБ и КТ "Подкрепа", изисква поетапно да бъде ограничено полагането на извънредния труд на водачите в "Столичен автотранспорт" ЕАД и "Столичен електротранспорт" ЕАД в рамките на годишните норми в Кодекса на труда.

Всички поставени искания на синдикалните организации ще бъдат разгледани и в комисиите за социално партньорство в дружествата за намиране на бързи и ефективни решения.

Близо 90 на сто от работещите в дружествата са синдикални членове, ние сме единствените легитимно избрани представители на работниците и защитаваме техните права, е заявил президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран в съобщението. Той е повторил искането си от последната среща с кмета Йорданка Фандъкова да бъдат наказани ръководни лица от двете дружества заради проблемите със социално битовите условия за водачите.

През последния месец КНСБ и КТ "Подкрепа" имаха серия от срещи за разрешаване на проблемите в столичния градски транспорт. В тях участваха всички председатели на синдикални организации в двете транспортни компании, ръководството на дружествата, столичният кмет и отговорните лица от общината, припомнят от КНСБ.
Двете синдикални централи очакват споразумението с общината да бъде подписано в най-бърз срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си търсят парите от майките които играха Бойково хоро пред НС!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикатите докога ще работят на парче?Нещо за МРЗ ще направят ли?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Sofianci da odiat pesha...i da si dishat smradlivia vazduh...
8
0
 
11
 
! Отговори
Пор преди 5 години
Синдикатите само обществените и държавните работници ли ще защитават. Кой ще плаща за клас прослужено време и другите екстри на държавните работници и чиновници ? А в частния сектор мъгла и мизерни минимални заплати?
7
0
 
11
 
! Отговори
yoyo преди 5 години
намалете лежачите а вие искате увеличение е на техните заплати директори 3500лв замесници 3000лв секретарки1500лв изобщо много вожд и малко индианец
6
2
 
8
 
! Отговори
Няма шофьори преди 5 години
Въи въи кой сега шъ вози безплатно пътниците в 111 и 310 и всички останали линии.Предлагам закриване на безплатния дотиран градски софийски транспорт.Най доброто решение.
5
2
 
6
 
! Отговори
681 преди 5 години
Разбира се, че не стигат пари за шофьорите, при такава мижава цена на фандъковото билетче - 1,60 лв. Предлагам да го вдигнат поне на 3 лв.
4
1
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И откога аматьорсъюзите започнаха да се грижат за служителите вместо за работодателите?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da se ovel.pensiite nai niskata da e 500 lv pone a 4ingeta donosnizi agenti daschtonschte vsimat 1200 lv saschtito sa pravili mrasotii i donosi li prostazite prebijadisanite v bg sa bsi ok ot bkp v gerb dps
2
3
 
13
 
! Отговори
Ss преди 5 години
Еднс мед сестра 500лв заплата а един *** шофьор 1500...
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да се намалят в здравеопазването! Овчарите къде са? Симо и Боко играа със саби, а овнешко за износ немЪ! Матрериала не отговара на св. Ръководителите-мъченици!