Протест! Роми от "Факултета" не искат роми от Виетнамските общежития

Предстои роми да бъдат настанени в преустроени контейнери
Обновена: 19 мар 2019 08:56 | 19 мар 2019 08:55,
67

За протест се готвят жителите на кв. "Факултета" заради идеята роми от Виетнамските общежития в София да бъдат преместени.

Недоволството е подсилено от плановете ромите да бъдат настанени в контейнери, превърнати в домове. За тях е отделен район около поликлиниката в кв. "Факултета". До тук се стигна след като част от Виетнамските общежития бяха съборени след масови протести в кв. "Красна поляна".

Още по темата

2,4 млн. лв. са предвидени за преобразуването на транспортни контейнери в общежития, които ще бъдат построени на мястото на зелено игрище, където играят децата от "Факултета". Именно там трябва да бъдат настанени ромите, които в момента обитават Виетнамските общежития.

Хората от "Факултета" бяха категорични в "България сутрин", че ако ромите бъдат преместени, след няколко дни от 60 семейства ще станат стотици. Те също така се притесняват, че престъпността в квартала ще нарасне.

"Не искаме да се настанят тук, защото между тях има редовни хора, но те са малко. Другите са събрани от всички краища на България.  Тук не е място, на което могат да бъдат настанени 50-60 семейства. След дни ще станат стотици", обясни жител на квартала пред Bulgaria ON AIR.

Хората обясниха, че ромите ще бъдат настанени на място, което общината е била предвидила да бъде спортно игрище.

"Навсякъде казват за интеграция, а ние местим с 200 метра хората!", възмущават се жителите на "Факултета".

Хората обясниха, че от години в квартала роми и българи живеят заедно, но са твърдо против настаняване на хора от Виетнамските общежития.
 
"Самите роми не искат тези роми да идват. 90% от жителите имаме нотариални актове на къщите си от 70-80 години. Ще има протести докато това нещо не бъде премахнато от тук. При нас няма проблеми, те започват именно при Виетнамските общежития. Това нещо трябва да се спре. Ще затваряме булеварди ако трябва. Консултирали сме се с адвокати", заяви един от протестиращите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си да ги интегрират в центъра да им дадат апартаменти хаха да видиш как бързо ще паднат цените на имотите кой ще иска такива съседи
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бягаме от Българомия, но къде да бягаме, като направиха цяла Европа арабсконегърска и там вече е същата индия!
21
0
 
5
 
! Отговори
Сим преди 5 години
До 29 какво общо има проблемът в статията с твоята обява.? Пиши си рекламите където им е мястото
20
3
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Глупава работа от страна на правителството или кой там е взел това решение да преместят едните роми при другите роми,но това са нашите управници -по-наделеко от собствените си интереси не виждат,за съжаление.Преместването води до два пътя,постояни екшъни и може би и по-лоши работи да стават и вторият път ,да се образува някоя или няколко престъпни групи или банди и да тероризират София и околностите. Жалко ,че имаме таквиз управници,които не разбират нещата у нас или не искат да разбират.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си купят имотите и да си кажат тогава мнението. Иначе си е общинска собственост.
18
0
 
8
 
! Отговори
3M преди 5 години
Несъвместими породи са! Не могат да са заедно!
17
3
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Ще го търсите времето на бай Тошо,но нЕма да го намерите !
16
1
 
28
 
! Отговори
Мъка преди 5 години
Мъка България. До къде ни докараха политиците за 30 години... Спите ли уважаеми зрители?
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фхакултето расте, ще стигне до Лозенец ,само така имотите ще поевтинеят и човек може да си купи за 5000лв.апартамент в центъра на София,ххо,хо,хо,ха,ха НДК-то,ще е Жабарника на Факултето хо,хо,ха,ха
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ме кефят коментари от рода , в селата останаха само стари и роми, ами идете вие, мислите ли че на тях им се стои там, но като нямат възможност да избягат от там стоят.
13
0
 
25
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Незнам колко са но съм се разказвал по Новозагорските и Сливенските села там са мнозинство с очите си го видях
12
6
 
5
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 5 години
Да защитим нашите братя от Виетнамските общежития !!! Те заслужават достоен живот !!!
11
0
 
14
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Ми да видиш посещава какво е как са паднали имотите заради тях кой би искал да има съседи такива...... Хората си продават къщите за по 5 бона да се отърват от тях и пак такива ги вземат и размножаването продължава докато цялото село стане ромейско
10
1
 
20
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Баси расистите.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Факултета имаше много български къщи навремето, ромите бяха малко, сега с размножаването им българите си продадоха къщите и ромите ги изкупиха. Българите останаха много малко. Ромите започнаха също да купуват и апартаменти по блоковете в Красна поляна. В съседния блок на бул. "Възкресение" три апартамента са продадени на роми.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е, техните не искат да си ги интегрират, та кой друг би ги искал ?...а може би е добре там да поставят и контейнери за живеене, в които да преместят и защитниците им от БХК. та си се интегрират помежду си и да им е по-близко да си оказват услуги.
7
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роми против роми,а ся де са БХК,а?
6
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да ги интегрираш скоро на сливенските ромеи бяха дали апартаменти *** лукс за 60лв наем на месец не само че не искат да го плащат но и протестират че идвали да им искат пари за ток и вода за кое българско семейство държавата би се погрижил така
5
0
 
36
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Е па пратете им за медиатор Цветелин Кънчев ! Он е приказливец,че реши проблемо ...
4
46
 
3
 
! Отговори
SPQR преди 5 години
Ромите са потомци на древните римляни. Ромите не идват от Индия.-както се фалшифицира историята, а са коренно население от европа-това са древните римляни. След края на Римската имвперия, древните римляни, като загубили битките с варварите са разселени, и третирани като най-низши за отмъщение. Омразата към прадедите на ромите-римляните е причина римляните да бъдат разселени в гета, зле третирани, държани без образование. Направете ДНК тест на ром, и на костите на римлянин-почти идентично е!