"Младост" се бунтува – пак строеж върху зелени площи

Мести се дори централният водопровод
21 мар 2019 09:45,
60

В столичния квартал "Младост" отново е горещо. Граждани излизат на бунт срещу пореден строеж. Жителите на квартала протестират срещу решение на общината да разреши мащабно застрояване на зелена площ в междублоково пространство.
Още по темата

Хората са против строежа на 12-етажна сграда пред блок 73, чийто проект е одобрен през декември миналата година.

"Не сме съгласни да дишаме мръсен въздух и шумът от строежа на нова улица да минава точно под балконите ни. Проблемът трябва да се реши като тази собственост се обяви за обществена", заявиха протестиращите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали са се свързали с някого заради случая те отговориха:

"Свързали сме се с кмета Румен Русев, г-жа Фандъкова и архитекта Здравко Здравков, но отговор няма вече втори месец. Направихме подписка и до Министерския съвет".

Друг проблем, който гражданите посочиха, е преместването на централен водопровод заради въпросния строеж. Хората от квартала се притесняват, че разноските за това ще трябва да бъдат покрити от тях.

Протестът ще се състои в 18:30 часа днес пред 73 блок в "Младост". Жителите му приканват всеки, който желае, да се включи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Еййй майката му таковаха на тоя квартал...Лошото е че няма шанс за спасение, видяхте как съсипаха Лозенец навремето, виждате и сега какво правят...В белите страни до сега що управници щяха да са на топло, ама тук няма шанс...Няма кой да направи нещо, след като и едните и другите са от едно семейство...Гарван гарвана око не вади!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
унищожават София!
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянци нали са задоволени , няма недоволни всичко им върви . Другите крайща на България Ужасс беднотия , безработица малее ,хак да ви е честито !
32
3
 
20
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Иванчева - за кмет на София !!
31
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛИКВИДИРАХА ИВАНЧЕВА,СЕГА МОЖЕ ДА СИ ИМАТЕ НОВИ СЪСЕДИ НА 2 МЕТРА ОТ БАЛКОНА ВИ ТОВА Е ГЕРБ!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ми смешни потомците на миризливите шопи от Драс махала, които се правят на столични аристократи. Не става. Генът си е ген.
29
12
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Не разбирам защо преселниците се изживяват като столичани и не допускат пристигането на още преселници, за които се строи.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато София е България ще е така ! Работа ,заплати , бизнес, инфраструктура ,здравеопазване и много др само в София са на ниво,тя е като магнит ! За Видин, Лом,Шумен ,Разград,Монтана,Добрич, Силистра,Свищов и много други желаещи да живеят там НЯМА
27
1
 
33
 
! Отговори
BB преди 5 години
A бе нали заключиха корумпираната кметица а сега кой разрешава тези глупости кой е този светец
26
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На следващите избори Иванчева за кмет и пак ще спрат строежите....
25
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво протестират?! Важното е Цецо Крадецо да си купи още един апартамент.
24
1
 
32
 
! Отговори
НЕЩО НЯМА НОВИНИ преди 5 години
за апартаментите на ЦЕЦО, ЦЕЦА и ПИЯНИЦАТА РАШИДОВ. Много са се привели бурята да отмине. Да дойде следващия скандал и да запушат пробойната. Явно са дали указания на медиите да не се занимават с ЦЕЦО. НЕ, няма да ви се размине толкова лесно. Чакайте изнанада на изборите
23
1
 
31
 
! Отговори
ГЕРБЕРУНДИТЕ преди 5 години
като в детската градина. Като ги хванат в нарушение почват да викат Ама госпожо, пък Иванчо да знаете какви ги върши за да отклоняват вниманието. А бе вие сте за затвора. Не , че няма от всички партии , ама толкова нагъл беше само Хидроинженера Доган. дето лапна 1.5 млн хонорар , пък ГЕРБ му подари ТЕЦ ВАРНА за да ползва държавни пари за неработещ ТЕЦ като УЖ студен нрезерв. Не работи, ама НЕК плаща милиони субсидийка на ДОГАН
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сегашния кмет на младост не взема подкупи
21
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата и малоyмника с апартаментите, нали затова сготвиха кметицата.
20
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЖИВЕЕЩИТЕ В МЛАДОСТ СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СИ ОТИДАТ В ПРОВИНЦИЯТА ИЛИ СЕ ОБЕДИНИ С ЪС СЕЛО ГОРУБЛЯНЕ И ОТДЕЛЯТ
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво
18
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ - граждани за евтино разпродаване на България
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто е фандъкова зеленината намаля чувствително. навсякъде махат трамвайни релси, за да слагат асфалтови пътища, не мислят за колоездачите и пешеходциет въобще. Все по-чесот имат неохранявани подлези без камери, а колите отгоре фучат. ЕДно метро има - то не може да покрие цяла София. Защо в ОРландовци няма Метро. Къде е довеждащият транспорт. Защо не се строят "зелени сгради . И защо няма задъжение да се строят само сгради със спортна или обществена цел (уичилища болници) а не молове?
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Революция! видяхме я Фандъкова. Застрои София. И в Лозенец е същото - раздаде разни имоти, чрез заменки, на невероятно ниски цени, обекти се появиха там където не трябваше да ги има по план, улиците - непипнати, като направи един ремонт продължава сума ти време и некачествен - като по Графа. Малките улички са в плачевно състояние. Преди да се строят имоти да вземе да потърси начин да откупи сгради и да разшири улиците.