"Младост" се бунтува – пак строеж върху зелени площи

Мести се дори централният водопровод
21 мар 2019 09:45,
60

В столичния квартал "Младост" отново е горещо. Граждани излизат на бунт срещу пореден строеж. Жителите на квартала протестират срещу решение на общината да разреши мащабно застрояване на зелена площ в междублоково пространство.
Още по темата

Хората са против строежа на 12-етажна сграда пред блок 73, чийто проект е одобрен през декември миналата година.

"Не сме съгласни да дишаме мръсен въздух и шумът от строежа на нова улица да минава точно под балконите ни. Проблемът трябва да се реши като тази собственост се обяви за обществена", заявиха протестиращите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали са се свързали с някого заради случая те отговориха:

"Свързали сме се с кмета Румен Русев, г-жа Фандъкова и архитекта Здравко Здравков, но отговор няма вече втори месец. Направихме подписка и до Министерския съвет".

Друг проблем, който гражданите посочиха, е преместването на централен водопровод заради въпросния строеж. Хората от квартала се притесняват, че разноските за това ще трябва да бъдат покрити от тях.

Протестът ще се състои в 18:30 часа днес пред 73 блок в "Младост". Жителите му приканват всеки, който желае, да се включи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
15
 
! Отговори
Синдромът преди 5 години
Всички които нямат пари за панелка в Лозенец купуват в Младост . Престиж
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТИКВИ И РАПОНИА другите? Станишев къде живееше като премие с Елена Йончева? Техния спонсор не преострои ли сладкарницата на Кристал в просторен дом на дъщеря си с бронирани стъкла? Кои са на снимките от купони до олигарсите, дето сега са в ареста? Кога са направени заменките, дето сега се застрояват по черноморието?
13
3
 
7
 
! Отговори
Левскар преди 5 години
В Левски Г няма такива проблеми и метро има вече.
12
3
 
58
 
! Отговори
Ivanov преди 5 години
Нали Иванчева беше проблема ??? Ама май се оказа че тя е била проблем за бизнеса който играе с правителството ??
11
4
 
51
 
! Отговори
... преди 5 години
Единствено ИВАНЧЕВА, СПИРАШЕ СТРОЙТЕЛНАТА-МАФИЯ-ГЕРБ от това Младост да не се превърне като морето! И какво стана с Иванчева дами и господа другарки и другари? Ами ГЕРБ използвайки целия държавен апарат и спретнаха такава постановка, че тя още не знае какво и се е случило! Това го видяхме всички! Еми сега след като кучето пазач го няма ГЕРБ и Мафията спокойно ще си копаят и още и още! За живеещите там еми да си гледат работата и да не се бъркат в неща дето не разбират, че инак Белене ги очаква!
10
40
 
6
 
! Отговори
Мита преди 5 години
Тези какво се оплакват, да са купили те градинката. То не е градинка, там си паркират таратайките, и сега няма да има де. Една модерна сграда би дала добър облик на района и ще скрие напуканите им фасади н а панелките. И пак ще изберем Фандъкова. Само ГЕРБ.
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината си продава имотите ,а иска да национализира на частниците имотите.Няма такива крадци.
8
1
 
38
 
! Отговори
ТИКВИ И РАПОНИ преди 5 години
докато са на власт така ще е. За едни презастрояване, за други палати по 240 м с личен асансьор. Хайде пак гласувайте за ГЕРБ, най-наглите . Сега даже пак се взеха със СДС основни виновници за лапането на всички апетитни парцели за 10 години власт в София
7
2
 
19
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
Младост се бунтуваама кмета внимава щото знае кво може да стане
6
1
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
които не мисли когато гласува сега ще протестира без резултат някои щеполучи апартамент на занижени цени
5
2
 
41
 
! Отговори
А ФАНДЪШКА КОГА преди 5 години
ще си даде оставката. Все повече се убеждавам, че районната кметица в Младост я изпържиха за да не им се намесва в далаверата
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарантирано от герб.Панелните гета ще се застрояват, все повече и повече, цялата държава ще дойде в София и кореняците ще напускаме родната ни София, за да остане място за новодошлите...
3
1
 
23
 
! Отговори
ОТ МАФИЯНСКИ преди 5 години
до БОРИСОВ и после ФАНДЪШКА все едни и същи далавери гледаме. И няма виновни, всичко било законно. Законно като при стария архитект промениха нормите за уплътнение на жилищните площи, застроиха в Младост 1 площадките за детски градини, които НАРОДНАТА ВЛАСТ не построи в стремежа да завърши по-бързо блоковете за новодомците. А сега продъвжава да се строи върху градинки, разбира се законно
2
4
 
38
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Софиянци,на есен пак гласувайте за самоковската Бойкопослушна овца и шайката в общинския съвет!Накрая ще минавате по тунели докато си стигнете до блока!
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свиквайте, то затова е гето Младост...