Без WC: Туристи с часове стискат, опознавайки и обиквайки София

Туроператори сигнализират за пореден проблем
5 апр 2019 11:00, Петя Славова
128

Туроператори сигнализират за пореден проблем. Чуждестранните туристи, които са решили да посетят София, няма къде да отидат до тоалетна или дори да пият вода. Сериозен проблем е и липсата на места за паркиране на автобусите, които превозват туристите.

Проблемът възниква през 2017 г., когато с наредба бе забранено паркирането на автобуси около храм-паметника "Александър Невски".

Собственик на туристическа агенция Светослав Велков е сигнализирал Министерството на туризма за проблемите, но все още няма отговор. Велков призна пред репортер на Bulgaria ON AIR, че и не очаква да получи такъв.

"Имаме проблем с паркиране, тъй като то е ограничено само до 15 минути. Това трудно може да се спазва логистично. Самото място не е обезпечено откъм козирка и най-вече няма тоалетна. Обществените тоалетни са кът. Предупреждаваме туристите, молим ги да стискат в автобуса и търсим най-близката бензиностанция, където да ползват тоалетна", обясни Велков.

Екскурзоводът Марина Бакахурова също посочи като сериозен проблем местата за паркиране около "Александър Невски". Чуждите шофьори са гонени от мястото и не разбират къде трябва да отидат.

"Най-важното е остават ли доволни туристите. Спира автобус зад "Александър Невски", някой казва, че има естествени нужди и няма къде да отиде. Обиколката преминава в посока джамията и единствената тоалетна е в подлеза на Източната порта. Почваме да се молим на заведенията хората да влизат - понякога казват "да", понякога - "не". Многократно е писано до общината, но няма никакъв ефект", сподели тя в ефира на "България сутрин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като им знам ремонтите на улиците, представям си какви тоалетни ще измислят...направо да сложат по една кофа на всеки ъгъл и да си спестим цирковете с обществени поръчки и т.н.
10
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е на паметника на съветската армия да се закачи табeла WC !
9
10
 
16
 
! Отговори
.... преди 5 години
Който е ходил на екскурзии в Западна Европа знае че е същото.Вода само бутилирана,тоалетна само на бензиностанция.И в Гърция е така.
8
2
 
24
 
! Отговори
гя преди 5 години
Ех фандъкова , похарчи милиарди и едни тоалетни не направи !
7
2
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Ха-ха при такова WC от НДСВ в дупетатника как е възможно да няма WC-та за туристите явно тиквата и за това му прие оставката.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов да се погрижи за изграждането на тоалетни.
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само София- в цяла България, вкл. и в междуградския скапан транспорт, няма човешки условия дори и най-елементарни - вода и тоалетна. Държавата ни си остава в третия свят, колкото и да се самозалъгваме колко сме били много напреднали. Нищо подобно! Гнъс и мизерия е навред: пътища, туристически обекти, населени места, транспорт - всичко.
4
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама защо не ги водят до най-голямата тоалетна на света - паметника на съветската армия !Тъкмо руските танкисти ще се почистват у дома !
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе,в европейските столици е така.Не може да се паркира туко така къде свариш.Трафик г-да,трафик.А тия тиристи толкоз ли са бедни,че нямат лев-два да се изходят в тоалетните на и нез туй многото кафенета?
2
7
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Мен като ми се приходи по нужда ходя в градинките.
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не се отнася само за туристите.