Нов живот за перките на акули и тръбите от "Графа" - като бижута!

Прословутият ремонт вдъхновява автори на ръчно изработени накити
8 апр 2019 11:00,
9

Въображение, сръчни ръце и малко свободно време. Това се изисква, за да превърнеш материали като цимент и фуга в колиета, обеци и пръстени. Ремонтът на "Графа" вдъхновява не само социалните мрежи, но и авторите на ръчно изработени бижута.
Още по темата

Срещаме ви с Диана Василева, която с иновативните си техники даде нов живот на всички спорни елементи от ремонта на популярната столична улица.

"Изобщо не очаквах такава голяма популярност, направо съм в шок. Идеята е спонтанна. Правя бижута от бетон и цимент. Градската среда е наситена с любими мои цветове. Моят колега се занимава с машинна технология. Продаваме ги, интересът е огромен. Не сме искали да се присмиваме или да обиждаме някого", сподели тя пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Диана Василева не разполага с магазин, в който да предлага нестандартните бижута. Вместо това представя изкуството си в своята Facebook страница.

"На мен ми харесват самите геометрични форми като такива. Перката е много красива, но бих я използвала за друго нещо. Малко футуристично ми изглежда - тези неща с остри ръбове не са подходящи. Самите плочки с релеф са напълно достатъчни в различен цвят, за да напомнят, че започва друга зона", каза още Диана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Найден преди 5 години
До House M.D.Иновативни са приятелю .... не забравяй обаче, че няма как да се угоди на над един милион души, независимо каква е формата на перките или каквото е там. Трябва да се съобразяваме малко. Все пак те са нужни за самата улица, трябва да има ограничители. Един не харесва перки, друг не харесва квадрати и така нататък
8
0
 
0
 
! Отговори
Станимир преди 5 години
Ти като си такъв ербап какво толкова си направил за София, че да коментираш и да плюеш? Ще ти кажа, едно нищо! Аман от такива хора, които не са си мръднали пръста, а само хейтят по форумите и избиват комплекси
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...колиета, обеци и пръстени...Василке, до 4. клас "обеци" след 4. клас "обИци", да ти е обица на ушОто! Каква ти е квалификацията, та седнала журналистика да прави?
6
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Водещият Златимир Йочев всъкност е брата на Мистър *** в тила на врага...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://youtube/watch?v=gLttibEL2kc
4
1
 
13
 
! Отговори
aa преди 5 години
аууу колко креативнопак работа за хора без работа
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм сигурен, че онзи дядо, който си разби главата ще си купи пръстен с перка на акула и мъничко червеничко на върха и....
2
8
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво е "иновативни"?
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сладко :)