Ватмане, намали! Новата "уникална" маркировка по "Графа"

Когато Общината не може да се справи - ред е на гражданите
2 апр 2019 14:10,
36

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


В поредният епизод от сагата "Ремонтът на Графа", находчив гражданин реши да помогне на Столичната община в опита й да опази пешеходците от минаващите трамваи.

Вече станалите печални "перки" на "Графа", които по принцип трябва да служат като ограничители, но всъщност действат доста повече като спънки, останаха в историята.

Остана обаче въпросът как да бъдат предпазени пешеходците, които както много хора отбелязаха в социалните мрежи, често гледат повече в екраните на телефоните си, а не внимават къде ходят.

Същата мисъл явно е имал и някой алтруистично настроен гражданин, решил да помогне и на Общината, и на пешеходците.

"Огледай се за трамвай", "Моля, намали", "Ватмане, намали, моля те" са част от предупредителните знаци, на които и пешеходци, и ватмани, ще се натъкнат на столичната улица.

Все пак, става ясно, че авторът на тези послания, е наясно, че те не могат да останат там завинаги и е допълнил: Ще го измия, когато приключи ремонта. Извинете ме!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
До Анонименгледам, че си на всяка манджа - мерудия. в статията за спиране на водата по квартали - не те интересува, тук -също. явно ти по графа не ходиш, на трамвай не се возиш, а там на село не те плаши спиране на водата, защото точиш от герана..............да те запитам с твоя въпрос - и нас какво ни интересува това ?
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от край време по графа минава трамвай. той - по релсите, пешеходците - по тротоарите. защо трябваха перки и колчета? а и ако малко се отлепим от телефоните, няма да попадаме под трамваи , тролеи и автобуси. просто си гледайте в краката и вървете по предназначените за вас места.
22
2
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Само без обиди с Анадола и Нигерия, че чеи там има неща в пъти по-качествени от настоящия ремонт. Тъй де ще ни вкарате в дипломатически скандал с тия изказвания :)
21
0
 
4
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До смяхЗа моето поколение не е така.
20
0
 
9
 
! Отговори
Etien преди 5 години
Ей богу ще падна от смях когато започнат пролетно/летните порои. Помнете ми думата и следете новините!
19
1
 
18
 
! Отговори
:) преди 5 години
Цената на ремонта е НЕМСКА!Качеството е НИГЕРИЙСКО!Дизайна е АНАДОЛСКИ!Както някой беше писал по-долу, не е ГРАФА, а ГАФА! Брутална герберастка наглост!
18
5
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
Пишат се глупости защото не се схваща смисъла на нещата! ПЪРВО НИКОЙ НИКОГА ОТ ТЕКУЩО ОПРАВЯЩИТЕ НИ А ИМЕННО ГЕРБ И ФАНДЪКОВА НЕ Е ИСКАЛ ДА СЕ НАПРАВИ РЕМОНТ НА ТАЗИ УЛИЦА! ИДЕЯТА ВИНАГИ Е БИЛА ДА СЕ ОТКРАДНАТ ЕДНИ 24 млн ЛЕВА! ТОВА АКО НЕ ЗНАЕТЕ Е ЦЕНАТА НА "ремонта" ТОВА Е ИСТИНАТА! КОЙТО НЕ ГО ВИЖДА ЗНАЧИ ИЛИ Е ОТЯВЛЕН ГЕРБЕРАСТ или си е просто глупав, не толкова умен! ТА ТАТА ДРАГИ МИ СМЕХУРКОВЦИ!
17
1
 
13
 
! Отговори
Готови за наводнение преди 5 години
В отсечката межди ул.6-ти Септември и пл. Славеков има САМО ДВЕ отводнителни решетки ! Кой *** От го е допуснал ?
16
1
 
6
 
! Отговори
добруджанец преди 5 години
Не само в Русе и не само по ГРаф. В Сс един от първите паркове в България.Омаскариха го,изрязоха дървета и сложиха атракционни. И направиха първото нововъведение в България -строителство в стар градски парк.+Мол. ТО преди Сс си беше експериментален район но сега са само стари комунисти,администрация и архитекта по паркове и Вик доктор Найденов
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Графа" трябва да се преименува на "Гафа"
14
1
 
13
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
Това не е заради перките ами заради оградата, която загражда площада пред църквата. Изключително опасно място, пешеходците продължават пътя си покрай оградата и буквално остават затиснати между оградата и идващия трамвай. Няколко пъти съм минавал от там и веднага се сетих, че ако продължа покрай оградата мога да се окажа в капан. Много хора не обръщат внимание и вероятно ще стане белята. Поредната недомислица.
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доста коментари, а не виждам ключовата дума - ГЕРБ. Дали не ги трият ? Те държавата съсипаха, виe па за една улица, па било и тя графа.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перките изобщо не са в миналото. В момента ги виждам пред мен
11
5
 
13
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Общината се подиграва с хората,гаф след гаф,скандал след скандал типично за управлението на ГЕРБ,и за всичко плащаме ни я!
10
3
 
19
 
! Отговори
DOCTORA преди 5 години
До АнонименПо- лош проект от този София не бе виждала отдавна ! Срам за всички участвали в този проект ! Учителки по руски , селски главни архитекти и т.н.
9
0
 
12
 
! Отговори
dsdsa преди 5 години
До АзззНали после цяла България от тук ще минете...
8
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 5 години
Авторът е ***. В много градове по света няма тротоари в познатия ни вид. Всичко е равно и никой не плаче.
7
7
 
16
 
! Отговори
Аззз преди 5 години
Цяла България се занимава вече колко месеца с някаква софийска улица
6
4
 
24
 
! Отговори
питанката преди 5 години
Ремонтът на "Графа" стана любима предизборна дъвка на медиите. Хитро отклоняване на вниманието ни, колко са разбити и мръсни всички улици в София. Много "голяма драма", защото хората вървели по улица с минаващ трамвай и си зяпали телефоните!!! По останалите улици дали се движат по платното, без да гледат за минаващи транспортни средства. Вече е банална тази тема, спрете!!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 години
неехубаво!