Искат директорска оставка заради схеми в училище в Банкя

Има репресии върху учителите, алармира Васил Николов
10 апр 2019 11:25, Красимир Ангелов
22

3573 гледания   |  Още видео

Родители на ученици от общинско училище в Банкя се събират с настояване за уволнението на директора Весела Неделчева. Те твърдят, че са принудени да си плащат за допълнителните занимания на учителите с децата им. Уроците се провеждали на територията на училището.

Още по темата
В замяна на частните уроци, родителите получават касов бон с цена за един учебен час - 30 лева. Схемата с плащането разкрива логопед, работещ в училището, а сигналът е на Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система. От регионалното управление по образованието са започнали проверка по случая.

"Това не е единственото нарушение на този директор. Директорът и зам.-директорът развиват частен бизнес в училището. Купили са уред за биорезонанс, събират по 10 лева на процедура, продават и хранителни добавки. Всичко е толкова грубо и абсурдно", настоя Васил Николов от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система.

Предстои приемът на ученици в първи клас, а по думите на Николов родители масово твърдят, че няма да запишат децата си в училището, ако директорът запази своя пост.

"Има репресии върху учителите, те имат нужда някой да се намеси веднага. Няма кой да ги защити, синдикатите не си вършат работата", каза още той в ефира на "България сутрин".

Треньорът по плуване в училището показа документ, с който прокуратурата отказва да разследва подаден сигнал срещу дейностите в училището. "Тук няма нито медицинско лице, нито легитимен спасител. В това училище хем се краде, хем има нулева безопасност за децата", подчерта той.

"Работя абсолютно безвъзмездно, не взимам никакви пари. Човек от училището, който прави добра връзка между потребностите на училището и това, което може да предложи НПО-то", обясни зам.-директорът Атанас Паскалев.

"Това е извън учебно време. Това е времето, в което родителят преценява, че детето трябва да ползва тази услуга. Вместо да го заведе в София, той има възможност да остави детето си да потребява някаква социална услуга", каза от своя страна директорът Весела Неделчева.

Пред екип на Bulgaria ON AIR родители потвърдиха за финансовите схеми в училището и попитаха кой контролира спазването на правилата срещу "черните каси" в училищата. Те настояват Неделчева да излезе в отпуск, поне докато текат проверките на дейностите в училището.

Експерти от образователното министерство вече извършиха проверка и откриха редица нарушения в училището.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
ххх преди 1 месец
Директорката не е професионален педагок. Спе
циалноста и е финанси и затова набляга имено
на това,а не на педагогическата част. Всяка го
дина в чест на приключване на учебната годи
на,първолаците изнасят концертна програма в
училището,разнообразена и с томбола. Настоя
ва се родителите да закупят колкото се може
повече билети и за двете мероприятия. След
приключване на деня,с парите спечелени от де
цата,същата вечер,ръководния състав яде,пие
и се забавлява само в отбрани обекти.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен1 Eми, с една дума - Банкя.
---
GERB
19
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
ВСИЧКО Е ПРАВИЛНО И ПАРИТЕ СА ОПРАВДАНИ , НО АКО НЕ Е В УЧИЛИЩЕТО И С УЧИЛИЩЕТО / НАШЕ СВЕЩЕННО/- А Е В СТРАНИЧНО-ЧАСТНО ПОМАГАЛСТВО !!! КОЙТО НЕ Е РАБОТИЛ С ДЕЦА С ПРОБЛЕМИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА МНЕНИЕ !!!НЯМА ПО- ТЕЖЪК И УБИВАЩ ТРУД ОТ ПЕДАГОГИЧАСКИЯ-КОЙТО СЪЗДАВА ДЪРЖАВАТА НА ДЕЦЕТА НИ И НА ТЕХНИТЕ И НА ТЕЗИ СЛЕД СМЪРТТА НИ !!! КОЛЕКТИВНИ ЛИ СМЕ- ИЛИ СМЕ САМО ЧАСТНИЦИ -ЕКДПЛОАТАТОРИ НА СЪСЕДИТЕ ?????
18
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 месец
Да не би в този град ,все пак децата да не са чак толкова възприемчиви и да се нуждаят от допълнителни усилия.
17
0
 
5
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
До Германец

Да си бюджетен служител и да използваш държавна институция за лично твоя допълнителна заработка - това не е легален бизнес! Това са мързеливи бюджетници, които пречат на легалния бизнес. Що за цени - 30 лева за логопед? Айде и ние да познаваме логопеди.
16
0
 
6
 
! Отговори
Citizen преди 1 месец
Трябва да се направи проверка на ремонтите в това училище. Покривът се ремонтира всяка година от 2013 насам. Направи се нова ограда и порти, а за да се влезе през входа до трафопоста се минава по няколко плочки, хвърлени в калта.
Принципът е - най-много пари се дават на този, който връща най-много на когото трябва.
Пенсионерчева вън!
15
11
 
1
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
*** и прост народ. Веднага щом някой намери начин да прави легален бизнес по тънката лайсна - всички зейват!
Ами правете го бизнеса вие бе, гунчовци !!!
14
1
 
12
 
! Отговори
Гроздан преди 1 месец
Ако знаете пък какви злоупотреби са в училищата в малките общини по Хасково и Кърджали ще ви паднат шапките. Комбината директор+ счетоводител и делегиран бюджет направи бая хора богати и доста от децата им се обзаведоха с апартаменти по София.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве що е гербер все е *** - случайно далверка в Банкя А?
12
3
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
До Анонимен 5
Пак ли Президентът ви пречи? Май забравяш, че цялата изпълнителна власт, включително Мин. на образованието, е на ББ!? ТЪЙ ЧЕ ОСТАВКА за н чалника на РУО София, министъра, правителството...а??
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли бизнис схема в тази държава, търсете царя на бизнес схемите, който по една случайност също е родом от Банкя! А ако го намерите, му напомнете, че Маджо и Пашата още го търсят да им паркира и измие МПС-тата. Оказва се, че няма по-добър от него в този бранш...
10
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
За частна дейност ползват държавна собственост без да платят и един лев на държавата за наем.Колко са хитри.Тази печалба къде се отчита?
9
1
 
19
 
! Отговори
Мима преди 1 месец
Майка съм на здраво, физически активно момче. С баща му го възпитаваме в уважение към другите и пацифизъм. Контрапункт на нашето възпитание са "педагожките" .В детската градина имаше момче, иначе нормално, но поради семейни проблеми агресивно към другите. "Педагожките" му намериха колая - караха сина ми да го бие. Сега детето ми е в първи клас. Историята се повтаря. Момче го удря. -Удари го и ти ! - му казват. Извратенячки организиращи детски боеве. Срам и позор за професията.
8
15
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 1 месец
"Схемите в това училище са част от Промяната на президент Румен Радев!"
____-
Имам позната която работи там, потомствена комунистка, членка на бсп, така че, може и да си прав!
7
3
 
12
 
! Отговори
родител преди 1 месец
Учител е професия в мъжки род. За съжаление у нас тази професия е ултрафеминизирана. Мъже са само по физическо или тук таме по ИТ. Често "мъжете" в професията са сексуално комплексирани и са там заради колежки и за съжаление не рядко заради ученички."Учителките" нехилират обучението в клас, поради неграмотност, мързел, но най-ческо поради комерсиални подбуди - да изнудват родителите за частни уроци.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това с оставките стана много модерно тия дни.
5
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Схемите в това училище са част от Промяната на президент Румен Радев!
Нека същият да бъде мъж, а не мучащо говедо, да си понесе последствията, да си дава оатавката! ОСТАВКА!
4
2
 
24
 
! Отговори
Edna преди 1 месец
Дисциплинарно уволнение. Веднага. И да е спазена юридически процедурата, не след 2 години съдът да я върне... И другите директори да не се самозабравят!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е,то бива извънкласна дейност, ама пък чак 30 лв. на ученик на час ? те да не подготвят направо студенти ?
2
3
 
31
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 1 месец
Никаква оставка . Нека да стане министър на образованието .Дайте му и апартамент до Добрев , да живее с майка си и да й плаща наем