Срокът за ремонта на Западен парк удължен без шум с 6 месеца

Общината увеличила срока без обяснение, твърдят от "Спаси София"
24 апр 2019 09:38,
26
Срокът за ремонта на Западен парк удължен без шум с 6 месеца
Снимка: Спаси София

За удължаване на срока на ремонта на Западен парк, одобрено тихомълком от страна на Столичната община, сигнализират активистите от Спаси София. Те изпратиха снимки, показващи нова информационна табела, от която става ясно, че общината без обяснения е удължила срока за изпълнение с около 6 месеца. С това, вместо в началото на юни, Западен парк евентуално ще бъде завършен през месец декември.

"Гражданите заслужаваме да знаем, защо се удължава срокът с почти 50%. Предвид факта, че единственият парк за 200 000 столичани вече цяла година е непроходим и неизползваем, смятаме че кметът дължи обяснение", заяви Борис Бонев.

Още по темата

"Сгрешен проект ли одобри Столичната община? И в Западен парк ли ще се оправдават с "форсмажорни обстоятелства"? Изпълнителят ли не може да се справи със задачата?", питат от организацията и допълват, че каквато и да е причината, столичани очакват готов парк, глоби и уволнения за виновните.

"Всички големи обекти закъсняват сериозно и все няма виновни, нито от страна на изпълнителите, нито в администрацията на Столичната община", допълват от Спаси София.

От организацията разпространиха и снимки, на които се вижда, че цяла година не е стигнала на изпълнителя Галчев Инженеринг даже да прокара подземните комуникации, а дейностите по изграждането на настилки, осветление, детски и спортни площадки, алпинеума и розариума, поливната система и озеленяването, още не са започнали.

"Предвид значителната сума от 11 млн. лв. и значението на парка за няколко столични квартала, очакваме отговор от Столичната община защо е толкова месеци почти никой не работеше на обекта, докато хората газеха в кал?", заяви Гергин Борисов. Той припомни и думите на кмета, г-жа Фандъкова, която обеща ремонтът на Западен парк да бъде готов до края на 2018 г.

Гражданите обръщат внимание и на факта, че обектът е непроходим, а необезопасени изкопи дебнат на много места.

"Непрестанно получаваме сигнали и оплаквания от граждани. Нека не забравяме, че Западен парк има ролята и на важна пешеходна връзка на люлинчани с останалата част на града, която е блокирана вече цяла година. Това е в разрез с общинските наредби и условията в договора", припомня Борис Бонев.

Потресаваща е гледката и при детските площадки в представителната част на Западен парк.

"В град, чийто кмет редовно набляга на грижата за децата и младите, те са принудени да достигат до площадката за игра през необезопасени изкопи и ровове, а калта се разнася по пързалките. Това е недопустимо", завършват от Спаси София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе важното е че са делнали 11 милиона а това че не е свършена работа за 5 стотинки е за сметка на нас овцете дето си плащаме данъците. Другарката Самоковска даскалица направи мангизи за 5 поколения напред. Като и свърши мандата и ако не се кандидатира за кмет наблюдавайте какви имоти ще си накупи. Тя не е прос.та като гейчо генчев докато е на власт да купува апартаменти с АсИнсИорче.
2
5
 
32
 
! Отговори
Недосегаеми преди 5 години
Така е .. няма да се спазват срокове ... защото всички се чувстват НЕДОСЕГАЕМИ и Извън Закона... като няма контрол ...
1
30
 
24
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Най-важно е София да бъде спасена от нежеланото натрапничество на русофили и комунисти- щом това бъде сторено,всичко друго ще се реши от само себе си.