7 146 деца останаха без места в детските градини и ясли

Те ще се борят за оставащите 3 500 свободни места на второ класиране
10 май 2019 17:30,
8
7 146 деца останаха без места в детските градини и ясли
Снимка: pixaBay

7 146 деца останаха без места в столичните детски градини и ясли след първото класиране, съобщава bTV. Кандидатствали са 19903 деца, от които 2227 за преместване.

Класирани са 10 530 деца при обявени 13 948 свободни места.

Сега некласираните 7 146 деца ще се борят за оставащите 3 500 свободни места на второ класиране, което е на 24 май.

Трето класиране е на 7 юни, четвърто класиране е 21 юни.

Родители ще получат имейл утре сутрин в 5 ч. с информация дали имат място.

Тази година има промени в точките, които получават родителите при кандидатстване. През 2018 г. за хиляди деца нямаше места в детските заведения.

Към 31.12.2018 г. в страната функционират 840 самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на детски градини с общо 33 226 места в тях.

Децата в детски ясли в края на годината са 31 939, като 16 449 от тях са момчета, а 15 490 - момичета.

Осигуреността с места в детски ясли към 31.12.2018 г. общо за страната е 17.3%, а обхватът на децата, отглеждани в тези заведения - 16.6%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Питам сеСамо дето "точковата система" дава приоритет именно на тия, дето не работят и не плащат данъци - тоест на ХЪХPEЦИТE, защото трябвало да се "интегрират" !!! Който не вярва - да намери системата и да я прочете. Това е чиста проба дискриминация на децата на нормалните хора !!! Фъндъкова - в затвора !!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a, te sa gi prodali veche na svetovnata borsa
5
0
 
6
 
! Отговори
КАЖЕТЕ ИСТИНАТА преди 4 години
ЗАЩО ВЕСТНИКА МЪЛЧИ-ПРОБЛЕМЪТ ИМА ИСТОРИЯ И ИМЕПРОБЛЕМЪТ ИМА ИМЕ: СОФИЯНСКИПОМНИТЕ ЛИ КАК ТОЙ "ПРОДАДЕ" СОФИИСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗА "ЖЪЛТИ СТОТИНКИ" НА СВОИ ХОРАТОВА БЯХА ПОЧТИ НОВО СТРОИТЕЛСТВО.МОДЕРНИ СГРАДИ В ГОЛЯМИ ТЕРЕНИ В СКЪПИ СТОЛИЧНИ КВАРТАЛИПОТЪРСЕТЕ МУ СМЕТКА -ОСЪДЕТЕ ГО.АНУЛИРАЙТЕ ПРОДАЖБИТЕ -ВЪЗСТАНОВЕТЕ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИДА НЕ ГОВОРИМЕ ЗА ПРОДАНИ/ПОДАРЕНИ ГРАДСКИ КЛОЗЕТИ НА "РОМИ"-В СОФИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ОБРАЗЕЦ ИМАШЕ МРЕЖА ОТ ОБЩИНСКИ ГРАДСКИ КЛОЗЕТИ-КЪДЕ СА И ЗАЩО СЕ ЛИКВИДИРАХ
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И САМО АКО ОСТАНАТ НЕЗАЕТИ МЕСТА, тогава да приемат деца на онези, които не плащат нищо за ясла и градина.Да не се забравя, че детските ясли и градини не са благотворителни дружества, а са институции, създадени да бъдат в помощ на работещи и учещи родители!СТИГА ВЕЧЕ благодеяния, с които да облекчаваме живота на безотговорните и наглите!
3
1
 
6
 
! Отговори
Питам се преди 4 години
В столичните детски градини и ясли, колко от местата са заети от децата на онези, които по закон не плащат нищо за това, че детето им е в ясла или в градина, а освен това нямат и ден трудов стаж, нямат образование, не мислят да започват работа, нито пък някога са внесли дори и един лев данък?Редно е най-напред да бъдат приети децата от онези семейства, в които работят и двамата родители. Ако останат места, да приемат и онези, на които работи само единият родител.И САМО АКО ОСТАНАТ СВОБОДНИ ...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако питате кметицата всичко е супер . Как не ги е срам не стига ,че нямат раждаемост с и тези които имат бели деца искат да ги съсипят.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще им се спрат детските по заповед на Каракачанската конвенция.