Фандъкова бясна на политиците, лъжели за Борисовата градина

Кметицата заяви, че ще настоява за запазването на облика на парка
31 май 2019 13:50,
82
Фандъкова бясна на политиците, лъжели за Борисовата градина
Снимка: архив, Булфото

Всички, които казват, че планът е приет, откровено лъжат. Това че хората се поддават е съвсем обяснимо, но това, че политици и общински съветници лъжат буквално за ситуацията в момента и плашат хората е безотговорно и недопустимо и няма да го допусна, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в Борисовата градина пред журналисти.

Миналата седмица спортният министър Красен Кралев коментира промените в устройствения план на Борисовата градина, като изтъкна, че планът не е съгласуван с министерството, което е един от най-големите собственици на имоти в парка. Според него, новият план не предвиждал строителството на нови спортни обекти, което можело да се окаже проблем в близко бъдеще.

Още по темата

"Има сериозно разминаване между нашите планове за развитие на спортната инфраструктура в Борисовата градина и това, което този план предлага", написа министърът във Facebook.

„Много се спекулира с подобрения Устройствен план. Искам специално да обърна внимание, че възложихме изработването на плана, за да запазим Борисовата градина. Приемането на плана е най-важната гаранция, че паркът няма да бъде застрояван и променян драстично. Личната ми позиция е, че паркът ще запази във вида, в който го обичаме“, коментира кмета Фандъкова.

Тя заяви, че ще настоява за промени, които да гарантират запазването на облика му, а предложението на архитекта за изграждане на климатично училище не намира за подходящо.

Въпреки това столичният кмет изтъкна, че подкрепя запазването на обектите на Спортна София и на Конната база, както и изграждането на подземен паркинг и реновиране на стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 4 години
До До 74През 1970 година млади наркомани започнаха да *** като круши и се откри специализирано лечебно заведение в Суходол. А българския филм Адаптация гледал ли си?
76
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 72Малко не съм съгласен.Правилната дума,описваща дивотиите,които кметове и кметици 30г вършат из София,е про.стащина,което не е задължително качество само на селяните.
75
2
 
9
 
! Отговори
До 74 преди 4 години
Личи си че си малък, или късно си дошъл в София. По време на развития социализъм наркомани нямаше.
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 70Мухаха,Кривите огледала беше свърталища на наркомани и пияници. Имаше едни джаги и толкова. Ква градинка, кви пет лв.И Капитолия е много преди ГЕРБ...
73
3
 
14
 
! Отговори
СБОГОМ ФАНДЪКОВА преди 4 години
Никакъв устройствен план не и трябва на Борисовата градина, пак се цели огромна кражба.Трябва да се направи само следното:1. Изгонване на мутрите с колите и възстрановяване на градинката с лодките и кривите огледала.2. Изгонване на чалга кръчмарите и възстановяване на площадката за велосипеди.3. Възстановяване на колодрума и къпалнята 4. Възстановяване на летния театър5. Преасфалтиране на няколко алеи6. Редовно косене на тревата и общо почистване, както се правеше навремето
72
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е, че и ние кореняците софиянци, които не сме я избирали трябва да и търпим лъжите и безобразията. Селяните превзеха София и си избират и кмет. Да не забравяме откъде тръгна шефът на тая. Те са вече мнозинство. На селяните им харесва и кичът по Графа и обезобразеният Дондуков... За селяните тези улици не значат нищо.
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая кметица за нищо не става,но щом сте си я избрали ще я търпите.Нали сте много умни,хак да ви е.
70
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите от Капитолия никога няма да бъдат изгонени от парка окато ГЕРБ властва в София. Затова наесен подкрепяме Демократична България. Няма да простя на Йорданка Ф. лъжата от преди година и половина за мутренската автокъща и чалга-кръчмата "Веселото село". И двете са си още там, даже мутрите и покрив си направиха. Навремето там имаше прекерасна детска площадка с атракциони и хубавата сграда с кривите огледала. Сега е покрит паркинг на мутренски коли-ОТВРАТ!!!
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е лъжа?Нови строежи са:2.Климатично училище - наречено е възстановяване, а не строеж - сега там няма нищо, това е парцелът южно от маймунарника.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е лъжа?Нови строежи са:1.Музей "Зелената памет на София" РЗП 540 кв.м., кота корниз 10 метра плюс Павилион кота корниз 7 метра - това в рамките на ограденото с тенекии място до Капитолия и върху самата Капитолия. Отдолу подземен паркинг, вход/изход към него при сегашния пешеходен светофар на бул. Драган Цанков и бул. Кирил Видински. Това става единствения автомобилен вход към парка - този пред Биологическия и пред къпалнята Мария Луиза се закриват.
67
0
 
9
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Защо топла вода не е по евтина като ОЦ Земляне Оц Люлин не работи а топла вода идва от ТЕЦ София ???Защо ?Кой ще отговори ? цялото лято топла вода идва от ТЕЦ София ?
66
3
 
14
 
! Отговори
трайчо преди 4 години
Данче, мило какво има сега!? Ех, лоши ора Данче, ама ти не им обръщай внимание, крадни си спокойно, че мое да е за последно.
65
5
 
12
 
! Отговори
КОРЕНЯК СОФИЯНЕЦ преди 4 години
За две партии никога не съм гласувал и никога не бих: това са БСП и ГЕРБ!
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберисте от алч ост и власт започват да се само изяждат. СБОГОМ ГЕРБ! АЛЧНИ ГАДОВЕ И РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ.
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борис я започна, но Борисов я завърши. Те всички оставят недовършени обекти за довършване. Не се казва Борисковата градина, а Борисовата градина.
62
1
 
10
 
! Отговори
Парен каша духа преди 4 години
Хората като са видели едно изделие, ги е страх да си представят второ или трето от същото. Вече има национален символ за липса на фантазия.
61
3
 
13
 
! Отговори
тонката преди 4 години
Тоа 60 лъже борисовата градина я засади бате Бйко Борисов и затова се казва борисова градина ама за по-ясно требе да се казва бате Бойковата градина знам аз щото имам вишу убразувание и съм кмет на ГЕРБ у село
60
1
 
8
 
! Отговори
Тъй тъй.. преди 4 години
Па че ви биеме и че ви тепаме с бухалки ако не ни убичате и оважавате та и братчеди да сте ни
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото, на днешните младежи, които от 10 години са свикнали с едноличното тоталитарно управление на Тиквен Боко, и друг управник освен него не знаят (точно като по времето на Живков), не е лошо да се обяснява че Борисовата градина не е кръстена на него, а на големия български държавник - цар Борис Трети!
58
1
 
12
 
! Отговори
до 53 преди 4 години
АЗ НЕ ЛЪЖЕМ И НАЛИ ВИДЕХТЕ КОЛКО ГОДИНИ СЪМ У ВЛАСТА