Кралев vs. устройствения план за Борисовата, няма обекти

Планът не бил съгласуван със спортното министерство
17 май 2019 20:20, Боряна Павлова
4
Кралев vs. устройствения план за Борисовата, няма обекти

2851 гледания   |  Още видео
Спортният министър Красен Кралев се обяви против подробния устройствен план (ПУП) на Борисовата градина в София. Според него той не предвижда строителство на нови спортни обекти, което можело да се окаже проблем в близко бъдеще. Кралев заяви, че ако това не се промени, е готов да атакува плана в съда.

Според Кралев планът е трябвало да бъде съгласуван със спортното министерство, защото то е един от най-големите собственици на имоти в Борисовата градина.

"Има сериозно разминаване между нашите планове за развитие на спортната инфраструктура в Борисовата градина и това, което този план предлага", написа министърът във Facebook.

Националният стадион "Васил Левски" и стадион "Българска армия" са върху държавни терени, посочва Bulgaria ON AIR. Под ръководството на спортното министерство са също тенис зала "София", столичен колодрум "Сердика", бившият стадион "Юнак" и тенис комплекс "Академик". За нито един от тези имоти планът не е отредил самостоятелни урегулирани поземлени имоти. Ако не се построят нови съоръжения, съществуващите няма да бъдат годни за провеждане на спортни събития съвсем скоро, опасява се министърът.

В четвъртък главният архитект на София коментира, че засега няма подаден проект или информация от Министерството на младежта и спорта за ремонт на стадион "Българска армия" или друг обект в парка. Ръководството на "ЦСКА-София" през април даде знак, че има желание да изгради нов стадион на мястото на сегашния.

Подробният устройствен план на Борисовата градина беше пуснат за обществено обсъждане преди дни. Той е изготвен от "Ковачев архитекти" ЕООД. Тепърва ще се събират мнения и предложения по него. Дискусиите по плана ще са през юни. Ако спортното министерство подаде проекти за съоръженията, те също ще бъдат обсъдени.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
Какво е vs. и защо не се използва българската дума "срещу"? На какви се правите, на оригинални ли? Да, ама излизате банални. И прости, ясно ли ви е!
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не повече от демократите на прехода- костаки софиянски и мн други препръснати
1
0
 
10
 
! Отговори
124 преди 10 месеца
А министър Кралев няма ли да се пръсне от лой, тлъстини и крадене в това министерство?