Кралев vs. устройствения план за Борисовата, няма обекти

Планът не бил съгласуван със спортното министерство
17 май 2019 20:20,
4
Кралев vs. устройствения план за Борисовата, няма обекти

Спортният министър Красен Кралев се обяви против подробния устройствен план (ПУП) на Борисовата градина в София. Според него той не предвижда строителство на нови спортни обекти, което можело да се окаже проблем в близко бъдеще. Кралев заяви, че ако това не се промени, е готов да атакува плана в съда.

Според Кралев планът е трябвало да бъде съгласуван със спортното министерство, защото то е един от най-големите собственици на имоти в Борисовата градина.

"Има сериозно разминаване между нашите планове за развитие на спортната инфраструктура в Борисовата градина и това, което този план предлага", написа министърът във Facebook.

Националният стадион "Васил Левски" и стадион "Българска армия" са върху държавни терени, посочва Bulgaria ON AIR. Под ръководството на спортното министерство са също тенис зала "София", столичен колодрум "Сердика", бившият стадион "Юнак" и тенис комплекс "Академик". За нито един от тези имоти планът не е отредил самостоятелни урегулирани поземлени имоти. Ако не се построят нови съоръжения, съществуващите няма да бъдат годни за провеждане на спортни събития съвсем скоро, опасява се министърът.

В четвъртък главният архитект на София коментира, че засега няма подаден проект или информация от Министерството на младежта и спорта за ремонт на стадион "Българска армия" или друг обект в парка. Ръководството на "ЦСКА-София" през април даде знак, че има желание да изгради нов стадион на мястото на сегашния.

Подробният устройствен план на Борисовата градина беше пуснат за обществено обсъждане преди дни. Той е изготвен от "Ковачев архитекти" ЕООД. Тепърва ще се събират мнения и предложения по него. Дискусиите по плана ще са през юни. Ако спортното министерство подаде проекти за съоръженията, те също ще бъдат обсъдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Какво е vs. и защо не се използва българската дума "срещу"? На какви се правите, на оригинални ли? Да, ама излизате банални. И прости, ясно ли ви е!
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не повече от демократите на прехода- костаки софиянски и мн други препръснати
1
0
 
10
 
! Отговори
124 преди 4 години
А министър Кралев няма ли да се пръсне от лой, тлъстини и крадене в това министерство?