Откриха два снаряда в София, единият в мазе в центъра

Военни ги транспортираха и унищожиха
Обновена: 20 юни 2019 07:11 | 20 юни 2019 06:50, Александър Попов
6
Откриха два снаряда в София, единият в мазе в центъра
Снимка: Булфото, архив

Специализиран екип от Сухопътните войски транспортира два боеприпаса, открити в различни райони на София вчера, съобщиха от министерството на отбраната.

Единият е намерен в 15.40 ч. при извършване на ремонтни дейности в мазе на частен дом на ул. "Юрий Венелин" 8. При направения оглед военните специалисти са установили, че това е 45 мм бронебоен снаряд. Вторият боеприпас - 152 мм артилерийски осколъчен снаряд без взривател, е открит в 16.55 ч. в гориста местност до ул. "Месечина" в ж.к. "Овча купел".

До пристигането на специализирания екип от Сухопътните войски, районите, в които са намерени боеприпасите, се охраняваха от служители на МВР.

Военнослужещите, под ръководството на капитан Петър Трайков, извършиха разузнаване на откритите боеприпаси и ги транспортираха за последващо унищожение в безопасен район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Софияоткрити снаряди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Иване, 45-мм бронебойни снаряди ли са ти хвърляли? И 152 мм е руски калибър. Аналогичният американски снаряд е 155 мм.
4
2
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Останки от демократичното бомбардиране на натовските ни съюзници вероятно ;) !?!!!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОбре,че военни са ги утилизирали, щото ако бяха от полицията, или щяха да съборят 2-3 блока, или да се самовривят, или пък щяха да ги метнат по децата в някое училище.
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно някой велик български войник си ги е набрал докато е служил геройски на родината.От коя година са?1960-та? Добре че фалира казармата-счупиха се да крадът.Крушки,храна,патрони,гориво-тва което не крадяха е това което не можеше да се пренесе на ръце в къщи. Другият вариант е постановка.Винаги когато бг политиците се издънят или токът водата и парното поскъпват винаги МВР арестува терористи,намират атомни бомби,пазят от бомбени атентати,спират война в Палестина и други театри.Винаги..
1
9
 
23
 
! Отговори
Да не забравяме че преди 4 години
Нашите "приятели" американците са ги пускали тия снаряди!Убили са 4208 души ранили са тежко 4744 души и са разрушили 12657 сгради!