Питбули нападнаха 8-годишно дете в столичен квартал

Собственикът твърде, че кучетата искали да си поиграят
20 юни 2019 08:44,
163
Питбули нападнаха 8-годишно дете в столичен квартал
Снимка: pixaBay

Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”.

Инцидентът е станал вчера по обяд. Милена Янчева е била на разходка с двете си деца. 8-годишната ѝ дъщеря карала колело зад блока, когато изведнъж два питбула я подгонили.

Нападнатата от питбул: Беше по-бърз, не успях да се скрия

Кучетата били вързани едно за друго на една каишка и били без намордници. Собственикът им не успял да ги хване. Излезли и други хора, които се притекли на помощ.

Според собственика кучетата са искали да си играят с детето.

Майката е извадила медицинско удостоверение и смятат да си потърсят правата. Ще подаде и жалба. Тя призова в социалните мрежи собственикът да се свърже с нея, за да разбере дали кучето е ваксинирано против бяс.

Питбул нахапа пенсионерка, минавала пред къщата на съселянка

„Не трябва такива опасни кучета, които се отглеждат в домашни условия, да са без намордници и каишки покрай блоковете”, заяви Милена Янчева пред bTV.

Предстои детето да бъде ваксинирано против тетанус. Родителите трябва да преценят дали да поставят и инжекция против бяс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А БЕ ЕДИН ДА ИМА В ЗАТВОРА ,ДРУГИТЕ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ С ТЕЗИ КУЧЕТА , ОСЪДЕТЕ ГИ ДО ДУПКА , БЕЗХАБЕРНИЦИ ТАКИВА , ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НЕ СТРУВА КОЛКОТО КУЧЕШКИЯ
34
0
 
56
 
! Отговори
Rock of ages преди 4 години
До Dark AgesНе съм експерт, но виждам на какво са способни бойните кучета. Ти явно си голям любител на породата питбул... Виждал съм как такова куче разкъсва болонка без никаква агресия от страна на жертвата... Разбирам от оръжия и знам каква отговорност е това! Виновни са стопаните и трабва да носят своята отговорност! Не бива да се позволява на всеки да притежава бойно куче, което си е машина за убиване т. е. оръжие!
33
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обичам кучета. имах ирландски сетер, сега имам голдън ретривър. слава богу, родителите дават и на 2 год. си деца да го галят. но голди е 35 кг. и ако бутне дете да си обели коленцата, ще се притесня. така,че - около блока го водя на повод, а чак на кучешката полянка го пускам да се боричка с другите кучовци. хора, повода не помага с нищо, питбулите ви са силни, късат синджири, за това - НАМОРДНИК.моето внуче също кара колело.не искам такива "игри" с вашите убийци !
32
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де! Нас като ни се играе на тричане защо ни пращат в затвора? Дори не ги нараняваме! И мопсовете, и дакелите хапя без видима причина по софийските паркове и улици! Не само ротвайлери, питбули и дого или там каквото е и т.н. Аман от индивиди пропуснали 7-ми клас от основното си образование! Военно ли положение трябва да въведем за да озаптим неинтегрирани, кучкари и луди? Индивид дето твърди, че кучето може да му бъде приятел, човек не..............
31
1
 
28
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Кучетата, както и хората са природно интелигентни, и откровено първосигнални и проявяващи агресия.Първите са забавни и дори в игрите си, не допускат грубости и не представляват никаква заплаха.При вторите, дори и игрите им са груби и ръцете дори и на собствениците им са вечно надрани и в синини, от дори и леки захапвания.И при първите и при вторите, данъка е еднакъв.Пинчер и дакел, според закона са еднозначни с питбул и ротвайлер.Колко цапа пинчера и колко ротвайлера е ясно на всеки...
30
31
 
1
 
! Отговори
Dark Ages преди 4 години
До Rock of ages - явно си експерт по породата?! Или просто се информираш от всичките подобни дезинформиращи статии...
29
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паразитната ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ има 800 хрантутника които само си чоплят носовете и тормозят хората. Те може да свършат и тази работа на зоополицаи.Да свършат някаква полезна работа !
28
1
 
62
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Аман с тез питбули. Толкова ли сте комплексирани, че дори кучето ви задължително трябва да е силно, зло и респектиращо?
27
5
 
67
 
! Отговори
Rock of ages преди 4 години
Питбул без наморник е все едно зареден пистолет! Собствениците на такива кучета трябва да минат психотест като за носене на оръжие и да се въведат строги правила и убийствени глоби ако не се спазват! Същото да важи и за другите породи бойни кучета!
26
5
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от вас да е виждал нормален собственик на питбул? Ако види, да звънне на Анимал Планет да сътворят един филм по темата за редкия екземпляр питек.
25
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази държава сама ща се самоунищожи.Народа ни е *** и ето това са резултатите.
24
1
 
60
 
! Отговори
vvv преди 4 години
За шум между 14ч.-16 ч. глоба от 500 до 5000 лв. За наръфани деца НИЩО !?!?!?НАЙ- ЕВТИНОТО НЕЩО В ТАЗИ ДЪРЖАВА И ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ.
23
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да се забранят някои породи! Крайно време е стопаните на агресивни кучета да бъдат осъждани ефективно! Хората, които желаят да имат куче(та) да бъдат обучавани!
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучето на пържоли
21
3
 
48
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Онзи ден се разхождах в района на Пиротска, Зона Б-18, парк Св. Троица. Навсякъде беше пълно със свободно тичащи питбули без намордници. Играеха си, все едно нищо не се случва между кучета и хора напоследък в България.
20
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не знам какво ТВОРЯТ законотворците, но кучета като питбул,ротвайлер,кане корсо,доберман, бултериер... и всякакви убийци трябва ДА СЕ ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН !!!!!!!!! България да не е концентрационен лагер,че да хранят кучетата си с човешко месо ? ние не живеем в затворени комплекси, живеем нормално и искаме децата ни да ходят по улиците и да карат велосипедите си спокойно !
19
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не минава и ден без нападнат от опасни и бойни породи. Аз имам куче и ме е страх да се разхождам. Страх ме е от тези породи пуснати да се движат свободно без намордник или строг повод. Колко от тези опасно породи е регистрирана и се плаща данък. Хората който си взимат такива кучета са комплексари. Те трябва да минават през курс на обучение и психо тест. Чак тогава да им се дава такава порода. Всяка година да им се прави проверка как се грижат за тях. И ако има проблем да им се отнема кучето.
18
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя да го пуснат в клетката на тигъра, щото тигъра вероятно ще поиска да си поиграе.Наглостта на кучкарите е безгранична. В тази държава трябва безкомпромисно отношение към тези, но не се прави. После, мине не мине, подобна новина. Значи нищо не се прави и така се харесва.
17
2
 
45
 
! Отговори
teo преди 4 години
Крайно време е Цацаров, МВР и Народното събрание да се заемат да забранят тези убийствени породи кучета да се отглеждат в България, както са забранени в много други държави!!! Бойко, ти ще се задействаш, когато тези кучета нападнат и твоите внучета. Да не бъде, но ЗАБРАНЕТЕ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ТЕЗИ УБИЙСТВЕНИ ПОРОДИ КУЧЕТА!!! БЪЛГАРИНО?????
16
0
 
36
 
! Отговори
Йорки преди 4 години
До Митко БанцераАз имам Йорки и с него като съм внимавам като съм покрай деца, какво остава за големите дзверове....Но, много стопани са нехайни.