Заплатите на шофьорите в София скачат с по 10% за три години

Идеята ще бъде предложена още на следващото заседание
Обновена: 1 юли 2019 15:11 | 1 юли 2019 13:54,
32

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

С по 10% през следващите три години ще бъдат увеличени заплатите на шофьорите в градския транспорт в София, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на среща между Столичната община и синдикатите.

До повишението на възнагражденията на шофьорите се стигна след дълги протести от тяхна страна.

От 2020 година заплатите им ще започнат да се повишават с по 10% в следващите 3 години. В момента средната брутна заплата на шофьорите е 2300 лева, а на машинисите в столичния метрополитен е 2400 лв, предаде Bulgaria ON AIR.

"Поемам ангажимента да внесем предложение в Общинския съвет за подписване на 3-годишно споразумение. Осъзнавам, че решението е трудно, но си даваме сметка, че за да имаме водачи, те трябва да бъдат мотивирани", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Идеята за увеличението на заплатите ще бъде предложена още на следващото заседание на Столичния общински съвет.

От 150 до 250 лв. се вдигат заплатите в областните болници

На кръглата маса днес бе обсъждано и дали нощният градски транспорт да мине в ръцете на частна фирма. Кметицата обясни, че към момента не се предвижда промяна.

„По отношение на нощния градски транспорт не се постигнали съгласие със синдикатите. Въвеждането на нощния транспорт беше стъпка към подобряването на условията в града. Факт е, че разходите са много, но предстои тепърва да мислим“, коментира Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
3
 
! Отговори
2300--средно преди 4 години
Това не го вярвам--ама и да кажи какво е средно---няма как в другите градове чисто да вземат по 1000 в София 2000....
7
1
 
10
 
! Отговори
"Трудно решение преди 4 години
А откъде ще ги вземе парите за заплати? Това не е трудно решение а лесно. Очаквайте поскъпване на билетите. Трудно решение е да съберат парите от гратисчиите и да повишат заплатите.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези шофьори са гоялма напаст, но ...От тези средно 2300 лева, шофьорите взимат чисто 1785 лева, а с тези пари в София трудно се живее.
5
0
 
7
 
! Отговори
Ама за 3-години преди 4 години
каймата стана от 5-6лв на 10лв за кг ....с вашите увеличения всяка година покупателната възможност на шофьора ще става все по-малка...не е важно увеличението на заплатата ,а се гледа увеличението на целия фон в издръжката на един човек..добре евсички тези работещи при вас да си помислят ,че докато има хора като тях ще има и сметки като вашата ,те непременно трябва да напуснат за да влезете в час или да закривате...със оставането си на работа те ви дават възможност да продължавате да преиначавате
4
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, някой знае ли на какъв език е написано заглавието? Защото определено не е български.
3
5
 
12
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Личи си че няма да управлява следващия мандат... а защо само на шофьорите се вдигат заплатите с 1/3? А медицинските сестри, учителите, лекарите ... Те вземат в пъти по-малко от шофьорите!
2
2
 
17
 
! Отговори
БОГА преди 4 години
ПРЕДИ ДА ИМ ВДИГАТЕ ЗАПЛАТИТЕ ГИ НАУЧЕТЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ И КУЛТУРНИ ОБНОСКИ,ЗАЩОТО СА ПО_ЗЛЕ И ОТ ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фанди през месец март след бунт на шофьорите : ,, Вдигнахме заплатите преди няколко месеца и сега социалистите предизборно предизвикват стачка " ??!! След десет дни заплатите бяха увеличени ??!! Сега ги успокои , преди следващия вот !! Резила ви е пълен !!