Спряха ремонта на "Западен парк" заради грешка в проекта

Фирмата се отказала от работата си по проекта
4 юли 2019 07:40,
16
Спряха ремонта на "Западен парк" заради грешка в проекта
Снимка: архив Булфото

Ремонтните дейности в столичния Западен парк са спрени. Причината – неправилно проектиране в зоната на централния вход на парка. Това съобщиха от Столичната община, като допълниха, че фирмата проектант се е отказала от работата си по проекта и новото проектиране е възложено на общинската „София проект“.

Така обаче крайният срок за завършване на работите ще се удължи от последно обявената публично дата 18 октомври 2019 г., но с колко все още не е ясно, пише "Дарик".

Още по темата

 
Причината за спиране на строителните работи е неправилно проектиране на фундаментите на козирката при главния вход, които се оказали в зоната на водопроводи, един от които магистрален, става ясно от съобщение на Столичната община.
 
Тъй като проектантът не е успял да препроектира участъка в дадения срок, той се е отказал от договора си с Общината, стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова:
 
„За съжаление, проектантите не успяха в съответния срок да коригират проекта така, както се изисква от надзора и възложителя и те самите прекратиха своя договор. Отказаха се от авторските права с цел да не се бави проектът, да може проектантското звено на Столичната община да довърши. Те вече са получили тази задача, за да може да работят и да продължи изпълнението. Срокът се удължава с акт 10. Все пак се надявам час по-скоро да се възстановят работите“.
 
Засега обаче тече препроектиране,като то е възложено на общинската фирма София проект. А с колко ще с удължи срокът за завършване на проекта, все още не е ясно, тъй като не се знае колко време ще продължи проектирането. Иначе – при последната публична проверка на строителните дейности в парка от общината обявиха, че след удължаването заради зимните температури крайната дата за завършване на ремонта беше 18 октомври тази година. Официално обявена нова засега няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Света Троица преди 4 години
Скоро се разхождах в парка и беше целия разкопан с извадени тръби и кабели. Паркът е чаровен и красивото в него е, че е като гора. Виждал съм дори зайци много пъти. Сега е в окаяно състояние. Да има несигурност при проект за толко пари звучи несериозно. В крайна сметка в парка трябва инсталация за осветление, алеи и асфалтирани пътеки. Пейки, катерушки и други подобни съоражения са пълнеж пред същината. Дядо ми сам оправя градинката пред блока и изглежда наистина добре
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме кефи СГО , имат си всякакви звена , но проектите и изпълнението им се възлагат на външни изпълнители, а въпросните ведомства служат за отглеждане на верни гласоподаватели.
11
0
 
0
 
! Отговори
Бегач преди 4 години
Всяка събота бягам в западния парк, но 1 година на нищо не прилича долната част. NEEHUBAVO
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето снимката няма нищо общо с парка. Това е разбит тротоар в квартала, с цел кражба на каменни плочки отдолу. Иначе в парка е мазало.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Графинята" пак е в стихията си, обикаля тв студиа и обяснява как глобявала фирмите, ама нищо че договорите са за милиони, а глобите смешни и са само замазване очите на простолюдието,което и София никак не е малко, даже е към 80% от населението на града...жалка картинка
8
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да построят нови блокове вместо парк -да има къде да се живее-парка само ман -гали в нега секат дървета
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при фандъкова и ГЕРБ - грабеж, милиони за "ремонти" и накрая е по-зле от преди.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето сега ще се намеси Фъстъкова с поправки в проекта само за 12 000 000 лева, без ддс.
5
2
 
33
 
! Отговори
Парк преди 4 години
Отново лъжи! Месеци наред от април 2018 машините стояха безмълвни на входа. Късно есента и зимата разкопаха, превърнаха парка в гробница и отново се потулиха. Симулация на дейност! Това с "грешния проект" е пълна лъжа. Явно схемата с облагодетелстване от обществени поръчки е приложена и тук.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евалата, Данче! Пореден белстящ проект! Няма проблеми, те всичките са ти изпипани, така че нямаме съмнение, че и Западен парк ще се превърне в поредното бижу в кметсктата ти корона...То и ул. Ивана Вазов малко се бави, ама карай, нали и тя ще стане #hubava
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФанДупкова, отивай си на Самоков.Софиянци не те искаме.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега на некадърниците кой й е виновен?
1
3
 
22
 
! Отговори
ГЕПИ Груп преди 4 години
Нафъндъчване докато дишате!!