Обещано и неизпълнено: "Манастирски ливади" без нито една забавачка

Родителите на бунт, плащат хиляди за частни детски градини
Обновена: 23 авг 2019 12:24 | 23 авг 2019 10:09, Камелия Цветанова
185

Родители на бунт заради липсата на детски градини в София. Жители на кв. "Манастирски ливади" са принудени да плащат хиляди левове, за да посещават децата им частни детски заведения.

В целия квартал няма нито една общинска детска градина.

789 са чакащите деца в район "Триадица", а свободните места са едва 96.

"Все още се надяваме общината да съдейства. Още през 2016 г. имаше обещания, че 2019 г. ще бъде изградена детска градина, но по неясни причини търгът беше спрян, въпреки че се стигна до избор на изпълнител", разказа пред Bulgaria ON AIR Ивайло Станчев, който е жител на кв. ''Манастирски ливади''.

"В целия район няма нито една детска градина. От месец имаме нова обществена поръчка. Най-рано другата есен може да започне строителството и да се изгради до 2022 г. Проблемът с местата ще стане по-голям, защото навсякъде около нас се строят нови блокове", коментира още той в ефира на "България сутрин".

Най-близките алтернативи за родителите са детските градини в кварталите "Гоце Делчев" и "Стрелбище". Места в частните детски градини също няма, а месечните такси там са от 500 до 1000 лева, стана ясно от думите на една от недоволните гражданки.

"За последните 4 години разбиране определено нямахме. Говорим си на тази тема от януари 2016 г.  Най-вероятно и с училищата ще има същия проблем", посочи друга протестираща пред екип на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
19
 
! Отговори
Нестор преди 4 години
Заменям 2 стаен в Надежда до метрото, има градина, училище и поликлиника до апартамента за тристаен в Манастирски, обаче ще трябва да ми доплатят и 10000 евра бухаха
148
7
 
15
 
! Отговори
Мишо такси преди 4 години
Ари Ари, там в Манастирските само компютражии и бизнесмени живеете, хич не се оплаквайте. Като зема от там някой двойно бича помпата, до центъра дера 9 лева. Плащат си кат попове, имат пари, не с за съжаления
147
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама га купувахте в Манастирски ливади апартаменти, не мрънкахте, а? Щото гъзетата не могат да живеят в Надежда или Люлин, където има и училища и детски градини и ясли, неее г.зетата искат да живеят в "южните квартали". Щото е модерно. Еми тогавва не мрънкайте, плащайте си хилядите и това е положението. Защото точно заради такива като вас, старите квартали замират, защото вие сте твърде важни, за да живеете там. Е, на мен пък ми е твърде маловажно колко пари давате за ясла. Имали сте, дали сте.
146
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е за това не ходя по нашето черноморие! Защото местните са ...хм, как да кажа, доста странни индивиди са.
145
2
 
13
 
! Отговори
край преди 4 години
плащат 3 пъти повече данък на общината от надежда и дружба но в техния живот асфалт и тротоар няма да видят. за метро да забравят.така ще е докато не пребият няколко общинаря.
144
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София си е София, и с хубавото и с лошото. Ако си ходил в Париж, ще знаеш че от летище Дьо Гол до центъра минаваш през 30 километрово гето, пред което нашите ромски махали са нещо като комплекси от затворен тип, чисти и подредени. 30 километра изглеждащи като след атомна война! Пушеците и смрадта влизат във влака.. За Париж ти говоря!
143
1
 
25
 
! Отговори
Алчен брокер преди 4 години
Кой ви е карал да купувате хапартамени в ливадите.Купувайте апартаменти в кварталите селяни излъгани от алчни брокери.Брокера първо ви води в Лозенец да ви наплаши с дебелите цени и после хоп в манастирски ливади на ефтинко ама ефтинко няма няма и градина няма и училища няма и канализация няма и градски транспорт и асфалт няма.Само обещания на брокера за добър външен вид на имота
142
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам София чиста ли е, каква е, ама знам, че има над два милиона (неофициално) жители. Знам и виждам, че големия бой е да се докопате до София, а за "Вашето море" очевидно няма много желаещи :) Що така?
141
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахаааа, нашето море било чисто. Я да кажат всички, които са изкарали яките стомашни разстойствa колко е чисто.
140
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 142Кратуна си ти, спаружена тиквено - банкянска.
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
143, какво искаш да кажеш? Че морето Ви е чисто ли :)? А недей, в петък не е хубаво да се приказват глyпocти.
138
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 140 " добре знаеш, че софиянци отдавна не идват "да Ви цапат морето, защото самите те не искат да се цапат във Вашето море" И това е мнение на големия софийски ***.!
137
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя квартал е най-добре да се нарича Манастирски кратуни.
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя квартал е най-добре да се нарича Манастирски кратуни.
135
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аноне, добре знаеш, че софиянци отдавна не идват "да Ви цапат морето", защото самите те не искат да се цапат във Вашето море, не искат леля Ви да ги храни с долнопробни храни и калеко Ви да ги пои с фалшив алкохол. А иначе дочувам, че сезонът бил "силен":)
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 137" А вие спрете да идвате при нас и да ни цапате морето! "Друже, не обвинявам нене, несофиянката за това. Защото макар и да живея в София повече от 14 годинии, от 9 години не съм идвала на нашето ( камо ли на чуждо море) Черноморие. В началото на месец Юни ( тази година) отидох със семейството (със съпруга ми) на Нашето Черноморие- Несебър. Спазваме обществения ред и правила (на всякъде). Не сме мърсяли и цапали по какъвто и да е начин морето.
133
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Манастирски ливади няма място за строеж на будка, камо ли за детска градина или училище.
132
8
 
3
 
! Отговори
анон преди 4 години
А вие спрете да идвате при нас и да ни цапате морето!
131
1
 
15
 
! Отговори
На Фандъка фъндъка преди 4 години
То няма тротоари и тревни площи, те за детски градини се сетили - ХА ХА ХА - купувайте си пак апартаменти с цената на всичко, само и само да сте в заведната София..
130
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родителите на бунт, плащат хиляди за частни детски градиниТози проблем не е само за квартал Манастирски Ливади. Даже и в луксозни квартали като Лозенец има недостиг на детски градини. Познавам двойка (софиянци, претендиращи за кореняк софиянци , макар и единия да е второ поколение софиянец има и несофиянски корени), които трябва да запишат детето си в началото на м. Септември (към 1 Септември) на детска градина в Лозенец. Ще бъде частна детска градина, защото държавните са пълни и няма места.