Камиони рушат единствената детска площадка в "Манастирски ливади"

Жители на квартала алармират за нередности
Обновена: 29 авг 2019 13:27 | 29 авг 2019 13:20, Габриела Джекова
13

4 години жителите на "Манастирски ливади" чакат изграждането на единствената детска площадка в района. Вместо обаче деца да играят на нея, в момента около площадката преминават големи и тежки камиони от близките строежи, които не само я рушат, но вдигат и облаци от прах.

Още по темата

"Проблемът е, че детската площадка беше постигната с много усилия. Получихме обещание, че поне инфраструктурата около нея ще бъде изградена. Това не е направено. Няма и да стане. Раздават се разрешения за строеж, влиза тежка техника и създава кошмар за всички, които живеем тук. Вдига се прахоляк, вдига се мръсотия и всичко се изсипва върху детската площадка", коментира Софка Генова.

Исканията на жителите са да бъде довършена ул. "Златните мостове", за да се прекрати замърсяването на детската площадка от тежката техника и да се назначи друг маршрут за камионите.

Превозните средства извършват около 200 курса на ден, отбелязаха живеещите в квартала.

Те алармираха и че площадката е неподдържана. Въпреки лошите условия обаче посетители има.

"Площадката е преливаща от деца, не само че е единствената, ами е и малка за нашите деца, които са много. Този прахоляк и този шум, това тресене на земята, е просто страшно и ужасно и за самите деца, и за всички тук", сподели жител на квартала пред Bulgaria ON AIR.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Добре бе граждани искате да кажете, че едиствената площадка построена в квартал манастирски ливади на ул. Майстор Миленко Радомирец е дело на мутрите строители и инвеститори Бесо Хоумс ( Beso Homes ) ???? То ако е така ще се окаже че държата, общината, те за поредн път просто не учадтват в нищо и никъде!!!! Абе хора къв нрод аме ние бе хора?!
12
1
 
3
 
! Отговори
odpo преди 1 година
Живях една година в Манастирски Ливади!!! Ужас е, няма къде да паркираш, няма къде да се разходиш, няма къде да седнеш една цигара да изпушиш!!! Докога ще крадат тези общинари не ми е ясно...
11
0
 
6
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Искам да отбележа следното - в Манастирски Ливади-Изток пак е по-добре, защото именно там живее Йорданка Фандъкова. Маршрутите, по които тя минава са асфалтирани и има тротоар. Минете от другата страна на бул. България и вижте какво е положението в Манастирски Ливади-Запад. Плачевно. Пак няма училище, поликлиника, детска градина нищо. На мястото, където трябваше да има детска градина сега се строи АМУР РЕЗИДЪНС (ул.Мур).Тук даже няма кой да обещае нещо на живущите, камо ли да бъде изпълнено...
10
0
 
15
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Манастирски ливади - няма детска градина, няма поликлиника, Няма инфраструктура, няма детска площадка, но пък има огромно количество столичани в повече.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да дойде да полее дървото!Някой да дойде да те избърше след като си ходил до тоалетна?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както сте гласували/сътветно и тези които не са гласували, точно така протича следващия мандат. За всеки кандидат трябва да имате информация, с кой е обвързан, кои фирми стоят зад него, какъв е, всичко няма как да знаете, но трябва да имате поне достатъчно информация. Не може да гледате няколко фалшиви ПР реклами и по новини, някой да ви каже нещо без доказателства, а след това да пуснете бюлетината като че пускате тото. А който не е гласувал, значи е напълно съгласен на всичко.
7
1
 
3
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Ами що са купили къщи построени на нивата!?
6
0
 
3
 
! Отговори
sport преди 1 година
Нищо, вие октомври пак с бюлетината на даскалицата в ръка, щото са ви броили 50 кинта в другата ръчичка. Продажна ***!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питайте Фанди. Ама тя май нищо не знае, заета е да прави предизборни репартажи от мястото на събитието.
4
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
"4 години жителите на "Манастирски ливади" чакат изграждането на единствената детска площадка в района. Вместо обаче деца да играят на нея, в момента около площадката преминават големи и тежки камиони от близките строежи, които не само я рушат, но вдигат и облаци от прах."Няма смисъл от детската площадка. Само ще се тровят децата с прахоляци, има риск от катастрофи, камионите ще я разрошат. Затова и общинарите мъдро са преценили - няма детска площадка, няма проблем.
3
9
 
4
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 1 година
200 курса на ден ???... интересно твърдение !Мъничко математика : един нормален работен ден е 8 часа. Един час има 60 мин. или 8 часа са = на 480 мин. За да бъде : "курс" трябва да влиза превозното средство, след което да излезе. Значи един курс е = 2 минавания около площадката. И така... се получава, че на всеки 1,2 мин. влиза или излиза камион (на всеки 80 секунди). Ама това изкоп за МОЛ ли е или просто съседните не са построили и кучешка колиба в живота си, но пречат на всеки друг. Завист..
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се забранят новите жилищни строежи в София.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе за какво са ви детски площадки, нали Ваклин и ваклиновци трябва да строят и да прибират милиони...Ако някой се опита да ги спре, му спретват един Гешевски цирк с подхвърлени пари и всичко е точно