Родители на протест: Против закони, застрашаващи семейството!

Според тях НПО-та ще изземат държавните функции
28 сеп 2019 15:48,
41
Родители на протест: Против закони, застрашаващи семейството!
Снимка: архив Булфото

Родители излязоха на протест в центъра на София срещу няколко закона, които по думите им застрашават българското семейство и които влизат в сила от 1 януари 2020 г.

Полицията затвори бул. "Цар Освободител" в района на Министерски съвет.

Още по темата

Повече от 160 000 родители казват "не" на "антисемейните закони, които според тях следват принципите на норвежката служба Барневернет, отговорна за отнемането на стотици норвежки и чуждестранни деца от техните родители", съобщава bTV.

Според родителите частни НПО-та изземват държавни функции.

"Могат да ни наложат задължителни социални услуги, извършвани от частни лица “доставчици на социални услуги", дори и чуждестранно финансирани. Тези частни лица ще избират и контролират приемните семейства, ще дават становища за пред съда дали сме годни за родители, ще ни дават задължителни предписания, ще се намесват при родителски спорове, ще получават лична информация от лекари и институции и др. За дейността си тези доставчици ще получават пари от бюджета, от такси от гражданите и от чуждестранните си спонсори", твърдят протестиращите.

Те твърдят още, че всяко дете може да бъде счетено за "дете в риск", поради неясно дефинирани критерии.

Протестиращите настояват да се спазва Конституцията. Родителите не желаят да се въвеждат права на децата, каквито не са предвидени в Конституцията, както и "доставчици на социални услуги“, а не семейството да следят за тяхното спазване

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
160 000 родители ПРОТЕСТИРАЛИ...ДА БЕ ДА. А СЕГА ОТВОРЕТЕ НА ПРОТЕСТА НА ОПОЗИЦИЯТА В МОСКВА ТАМ ЩЕ ВИДИТЕ КАК ИЗГЛЕЖДАТ 20 000 НАКУП И ВАШИЯ ПРОТЕСТ- СМЕШНИ И ЖАЛКИ СТЕ И НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА, КОЙ ПЛАЩА ЗА ВСИЧКИ ТИЯ ЕЛЕМЕНТАРНИ ГИМНАСТИКИ.
31
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Ами трябва сигурно наистина да започнат да ни взимат децата, за да се стреснем и да се събудим от тази летаргия, която ни е налегнала и нищо не ни интересува. И пак шайката откачалници, подкрепящи ГЕРБ ще идат да гласуват за тях като овце и ще плещят че който не е гербер е комунист. ДА, ТРЯБВА НЕЩО МНОГО УЖАСНО ДА СТАНЕ, ЗА ДА СЕ СТРЕСНЕМ!!! И ТО ЩЕ СТАНЕ, СТРАТЕГИЯТА НЕ Е ИЗМИСЛИЦА, КАКВОТО И ДА СИ ПРИКАЗВАТЕ
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам какви са тези протести и дали са наясно хората, но е очевидно колко просят, висят по гарите и е факт, че нищо не се прави. Пример са откровение глупости преди 15 септември. Хиляди деца извън училище, огромният процент никога не са били част от системата, защото са извън България, хиляди емигрират и вместо да имитират дейност с 2 кликатия ще се види, че детето Х е извън страната или никога не е било в България. Списъка намалява драстично и усилията се насочват към тази, които са в страната
29
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЛЕДАХ И СЛУШАХ- ХОРАТА НЕ ЗНАЕХА ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ- ВЗИМАТ ПАРИТЕ И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА- ЖАЛКИ СТЕ ВСИЧКИ ДЕТО МИСЛИТЕ ЧЕ НЯКОЙ ВИ ВЯРВА А СЕГА ИЗВАДЕТЕ ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ДЕТЕТО, ПРОЧЕТЕТЕ ГО ВНИМАТЕЛНО В ЧАСТТА, КОЯТО ЩЕ ВЛЕЗЕ ОТ 1 ЯНУАРИ И КАЖЕТЕ ИМА ЛИ НЕЩО И НЯКОЙ КОЙТО ДА МОЖЕ ДА ВИ "ВЗЕМЕ ДЕЦАТА А СЕГА ПОТЪРСЕТЕ С ГУГЪЛ И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ ПОДОБНИ АНТИЕВРОПЕЙСКИ ПРОТЕСТИ ПОД МАСКАТА НА "ТЕ ЩЕ НИ КУПЯТ/ПРОДАДАТ ДЕЦАТА" СА ПРЕДИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ ОСНОВАНИ СА НА ТЕЗАТА В ЕВРОПА ЯДАТ ХОРА, В ЕВРАЗИЯ НЕ
28
13
 
4
 
! Отговори
сд преди 4 години
Абе достатъчно е да погледнеш кои протестираха. ПОовече от половината бяха от черното блато, за които се знае, че не си гледат децата.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22 22 вие се държите също като някой агент на чуждестранно НПО. Възхвалявате Норвежките практики да се прилагат в България. Вие изглежда се готвите да печелите пари тук на българска земя от кражба на деца от български семейства. Ще лапате и ще почерняте живота на заспалия български гражданин. Ще възхвалявате нескопосаните закони разрешаващи отнемане на деца, за да може вие живота да си живеете.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става в тая пропаднала държава ! Спи народа. Спи народе, спи след 10 години ще се затриеме като нация
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте, гласувайте за ГЕРБ. Но 01.01.2020 год. застрашаващо идва. Идват чуждите НПО-та, хващат детето, у дома, на улицата, в училище и където им попадне и дотук. Съседите пускат една анонимка и край с детето ви. Няма да ни дойде акъла никога.
24
1
 
29
 
! Отговори
123 преди 4 години
Нагли лъжци. Четох тихомълком вкараните промени в закона - потресаващи са. Вие и децата ви сте собственост на НПО-тата, за едни много пари, но не за вас,а за тях!
23
1
 
29
 
! Отговори
36310 преди 4 години
Гербаджиите са най големите нещастници управлявали България.Те са ЧУМА за България и Българите.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравят да се снимат с Боку Тиквата.
21
34
 
9
 
! Отговори
Джеронимо преди 4 години
И кой ще дойде да ми вземе децата ако се грижа добре за тях? Пускат се само "кьорфишеци" и едни и същи хора ходят на всички протести срещу заплащане разбира се. Покажете им лицата и ще се уверите в това. Имам съседка която вече професията и е протестиращ.
20
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧичоБг медиите са виновни за тези протести. Време е да има глобени медии. Един човек във Фейсбук беше пуснал клип където се вижда как от бТВ са си измислили някаква завишена цифра за отнети деца от семействата им в Норвегия. Човека провери във норвежкия официален сайт на институцията и се видя че цифрата на бТВ е изкуствено завишена е реалната беше ниска.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13В България ако накараш хората да мразят други хора то това може да те вкара в политиката.
18
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези да протестират срещу Манолова, за това, че разбива чужди семейства.
17
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това същите които протестираха против истанбулската конвенция.Според тях целия ЕС преди на България.
16
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всичко, най-лошео е невежеството. Не познаваш значението на думите. Всяка нова дума те плаши. Подозираш, че искат да те изпарзалят. Ето защо в България, нищо не може да стане. Когато хората са невежи, те стават подозрителни, или наричат неща с думи, които не разбират. Така на времето една марка за гримове става нарицателно за човек без достойнство. Както и "***" се превърна в хомосексуален.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия па само преписват един от друг десет сайта една и съща статия или тази е спусната ,мисля си журналисти си заслужават отношението да ги уволняват и унижават подмазвача и слагача на никои не е приятен
14
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След някоя и друга година децата ви ще се срамуват от вас. Впрочем те сигурно вече се срамуват.
13
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луди за вързване. Има огромни проблеми. Превърнахме се в общество от зомбита, в което всеки мрази другия и в крайна сметка себе си. Нищо не с е произвежда. народът изпростя. Децата ни бягат в по-добрите държави. А тези безмозъчници тръгнали да протестират против нещо, което го няма, ама някой им казал, че ако го има, нямало как да го няма. Ами знам, че е истъркано клише, ама "*** народ, проста държава"