Родители на протест: Против закони, застрашаващи семейството!

Според тях НПО-та ще изземат държавните функции
28 сеп 2019 15:48,
41
Родители на протест: Против закони, застрашаващи семейството!
Снимка: архив Булфото

Родители излязоха на протест в центъра на София срещу няколко закона, които по думите им застрашават българското семейство и които влизат в сила от 1 януари 2020 г.

Полицията затвори бул. "Цар Освободител" в района на Министерски съвет.

Още по темата

Повече от 160 000 родители казват "не" на "антисемейните закони, които според тях следват принципите на норвежката служба Барневернет, отговорна за отнемането на стотици норвежки и чуждестранни деца от техните родители", съобщава bTV.

Според родителите частни НПО-та изземват държавни функции.

"Могат да ни наложат задължителни социални услуги, извършвани от частни лица “доставчици на социални услуги", дори и чуждестранно финансирани. Тези частни лица ще избират и контролират приемните семейства, ще дават становища за пред съда дали сме годни за родители, ще ни дават задължителни предписания, ще се намесват при родителски спорове, ще получават лична информация от лекари и институции и др. За дейността си тези доставчици ще получават пари от бюджета, от такси от гражданите и от чуждестранните си спонсори", твърдят протестиращите.

Те твърдят още, че всяко дете може да бъде счетено за "дете в риск", поради неясно дефинирани критерии.

Протестиращите настояват да се спазва Конституцията. Родителите не желаят да се въвеждат права на децата, каквито не са предвидени в Конституцията, както и "доставчици на социални услуги“, а не семейството да следят за тяхното спазване

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да има протести навсякъде, но хората са неосведомени или апатични. Писна им пот партии и вече не слушат новини, не се интересуват от сериозни неща и живеят с мисълта, че нищо не зависи от тях.Демокрацията уби демоса.
11
0
 
35
 
! Отговори
Вън преди 4 години
...... CОРОСО-истки НПО-та от БЪЛГАРИЯ. Тези НПО-та трябва да се третират наравно с терористите и да се преследват от Законите ни - с цялата им строгост.Ето и НПО-тата на CОРОС:Български хелзинкски комитетИнститут Отворено общество Фондация ОукФондация Лион ЛивайФондация Работилница за граждански инициативимеждународни организации(пак към него) - Върховен комисариат за бежанцитеЦентър за подкрепа на хората с психически уврежданияТехСуп Глобал( Лесбо-, ГЕЙ-, ПЕДО- и др.)
10
6
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А какво е мнението на другаря Гей Дмитриевич по въпроса?
9
0
 
27
 
! Отговори
ЕВРЕИТЕ преди 4 години
винаги са се опитвали да разрушат семейството !!!като започнем с Карл Маркс (2-ра част на манифеста дето така и не я преведоха на Български)и стигнем до еврейската г ад Фридрих Хаяк - създателя на нео-либерализма,всички тези еврейски иззроди целенасочено се опитват да разрушат семейството и да ни превърнат в стадо, което те да управляват
8
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки жестоката медийна завеса Такъв голям протест скоро не е имало в България,което показва само едно,че колкотои да ни е смачкан и търпелив народа -посегнат ли на най милото му -ДЕЦАТА народа ще скочи и ще си брани дечицата с всякакви средства и този народ няма да се поколебае и кръв да пролее за най милото си-децата.
7
35
 
4
 
! Отговори
Славюч преди 4 години
България ще клекне.Рано или късно ще клекне.Парите са в англосаксонският свят.Колкото ви отрежат толкова.Ще клекне и Русия ще клекне Путин няма да е вечен нито китайската ком партия.Ще клекне рано или късно чуждо финансиране само срещу приемане на каквото трябва иначе рязане на парички.Всеки кляка като го удариш по джоба.Мдам.
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали точно шефа на норвежката агенция за децата го съдиха за педофилия. И го оправдаха защото не се знаело дали на детето не му било харесвало. Крайно време е да изметем тези ... от власта.
5
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах против какво се протестира...дори да има нещо вярно само може да ни стимулира да бъдем по-добри родители, да не мислим как да излезем от ситуация а да гледаме как да не попаднем в нея...
4
42
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Стига сте писали глупости! Преди час минах от там - я имаше 50 човека, я не! А иначе съм на мнение, че деца на проблемни семейства трябва да се дават за отглеждане от гей двойките у нас (това разбира се, след като държава легализира гей браковете в началото на идната година)!
3
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълно медийно затъмнения, има не стотици а хиляди пред министерски съвет, такъв протест е нямало много отдавна а никакви снимки и т.н. от медиите, между редовете по-новинарските сайтове се съобщава за протеста и до там - жалки сте !
2
3
 
40
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Вън сороските нпо-рки от България!
1
4
 
32
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Нема такива ! Томислав Дончев е взел 220 000 000 ? за да праща свежа плът на норвежките п?дофили...